Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Posted

Ne postoji dosadnija i besmislenija rasprava od ovo o tome kako se koje zrtve dozivljavaju.

Posted

Manc,

Mislim da udaljenost nema puno veze. Posmatraj kroz prizmu prirodnih katastrofa:

- zemljotres i cunami u Japanu 2011 - svi se zgrazavaju i imaju empatije prema zrtvama

- poplave u Pakstanu 2010 - ljudima puca cuna

Ili mozes da pogledas dogadjaje u jednoj istoj zemlji, na primer Ukrajini:

- Majdan - neko je pucao na demonstrante -> udarna vest

- Odesa - neko je spalio zgradu sa nekim drugim demontrantima -> cuje se ... tisina

Prosto receno, kao u Zivotinjskoj farmi, neke zivotinje su malo jednakije od drugih.

Pozdrav,

X500

Pa to radi i na licnom nivou, zar ne? Neki ljudi su ti na emocionalnom nivou blizi od drugih. Isto tako sa nekim narodima mozes lakse da se identifikujes nego sa drugim.  I nema to mnogo veze sa medijskim hajpom, nas su za vreme Tita hajpovali nesvrstanima, pa nikad nismo osecali visak empatije prema Etiopljanima u odnosu na recimo Grke, nasu pravoslavnu bracu.  :wub:

Posted

Upravo to je i bila pocetna teza.

Posted

Pa da, ali to vazi svuda, mislim nema se sta puno skandalizovati oko toga.

Posted

U redu, ali isprva ste pobijali da je to uopste slucaj.

Posted

Da bi se to promenilo i da bi ljudska prava i njihova percepcija zaista postala univerzalna, morao bi da u potpunosti ignorises razlike izmedju drzava i uspostavis nekako u praksi te generalne principe ljudskih prava.

A to mozes da uradis samo pomocu internacionalnih institucija, policajaca i sudija bez ikakvih prava veta i slicnih gluposti.

I tu dolazimo do kontradikcije, zalaganje za univerzalna ljudska prava a istovremeno zalaganje za suverenost drzava i prava veta najjacih. Pa ne moze. 

Ovde se slazemo u potpunosti, ako se secas u jednoj od nasih skorijih rasprava zagovarao sam model "veto - 1" u pokusaju da se zaobidje politikanstvo unutar Saveta Bezbednosti. Ono gde se ne slazemo je uloga NATO pakta u svemu tome. Ja, naime, smatram da NATO sluzi interesima krupnog kapitala i da se kao takav delegitimisao u ulozi medjunarodnog arbitra.

Posted

Sudeći po BBC-ju, mlađi brat uhapšen u Libiji zbog povezanosti sa terorističkim grupama, ćaća je izgleda bez sumnje neki alkaida član, izgleda da od juče fejsbuči kakav mu je sin heroj.

Jebo te, cela porodica je bunch of fucknuts. Pre nekoliko godina izgleda da je nekoliko ljudi iz komjunitija čak zvalo policiju da ih upozori da je mali izgleda radikalizovan, ali nije išlo dalje. Sada ima sasvim dovoljno materijala da se kaže - bezbednosni propust.

Posted

Možda, možda ne. Već su pisali da je bio poznat MI5 i da je procenjeno da je mali "peripheral figure" - ko zna koliko ima takvih ludaka.

Guardian samo kaže da ćale priča da su mu sinovi nevini, gde si našao fejsbuk?

Posted

ćaća je izgleda bez sumnje neki alkaida član, izgleda da od juče fejsbuči kakav mu je sin heroj.

Vise ne

Ramadan Abedi, the father of suicide bomber Salman Abedi, has been arrested in Tripoli, according to Reuters.
Posted

Tony Lloyd, the Labour police commissioner who stood down from a five year tenure on 9 May, said he “constantly” raised the issue of cuts to police numbers and warned the then home secretary that it could cut off a flow of intelligence from local communities.

Posted

ove budale nikako da svate da ni ovaj napada nece menjati nista, da dzabe ginu i ubijaju nevinu decu jer za evropske lidere desetak ovakvih napada godisnje je sasvim prihvatljivo (naravno dok ne ginu njihova deca). islam je garancija da arapi i ostali muslimani nikada nece napredovati i ostace u 15. veku, tako da je lako manipulisati sa njima, zavaditi ih, uzeti im naftu za jeftino a i to jeftino placati ferarijima, jahtama i zlatnim wc soljama i naravno krvlju tudje dece. zato im ne smetaju teokratije ksa, iran i turska i zato su im puna usta o islamu kao o religiji mira. vazno da je asad monstrum koga treba skinuti i dovesti bradonje umesto njega

Posted

Beskućnik pokazao veliko srce i postao heroj Mančestera

Stranici za prikupljanje pomoći javila se i Krisova mama koja godinama nije bila sa njim u kontaktu. “To je moj sin i očajnički želim da stupim u kontakt sa njim. Razdvojeni smo već dosta dugo, i nisam imala pojma da je beskućnik. Vrlo sam ponosna na njega i mislim da sam mu možda sada potrebna”, napisala je gospođa Parker.

Ne mogu da verujem.

Posted

ove budale nikako da svate da ni ovaj napada nece menjati nista, da dzabe ginu i ubijaju nevinu decu jer za evropske lidere desetak ovakvih napada godisnje je sasvim prihvatljivo (naravno dok ne ginu njihova deca). islam je garancija da arapi i ostali muslimani nikada nece napredovati i ostace u 15. veku, tako da je lako manipulisati sa njima, zavaditi ih, uzeti im naftu za jeftino a i to jeftino placati ferarijima, jahtama i zlatnim wc soljama i naravno krvlju tudje dece. zato im ne smetaju teokratije ksa, iran i turska i zato su im puna usta o islamu kao o religiji mira. vazno da je asad monstrum koga treba skinuti i dovesti bradonje umesto njega

A mozda nisu ni oni bash skroz budale - ne bi me iznenadilo da se tale obostrano? budale™ i ostali ratni profiteri raznih boja.

Posted

Ovde se slazemo u potpunosti, ako se secas u jednoj od nasih skorijih rasprava zagovarao sam model "veto - 1" u pokusaju da se zaobidje politikanstvo unutar Saveta Bezbednosti. Ono gde se ne slazemo je uloga NATO pakta u svemu tome. Ja, naime, smatram da NATO sluzi interesima krupnog kapitala i da se kao takav delegitimisao u ulozi medjunarodnog arbitra.

Pa jeste - generalno se slazemo gde to sve  treba da ide ali ne i kako. Ja uvek gledam realne rezultate a ne idealna resenja i utopije koja mogu sluziti kao politicka vizija ali ne i analiza realnosti za kratkorocnu politiku.

A rezultati UN tokom devedesetih su bili direktno posmatranje genocida u Ruandi a zatim godinu dana kasnije u Bosni. O drugim zaristima poput Palestine da ne govorim. Sa druge strane, NATO ima mnogo bolje rezultate u okviru samog saveza, tj. mnogi hronicni konflikti prolaze kroz institucije i politicke bitke bez otvorenog rata (Turska-Grcka, Nemacka-Francuska, Francuska-Britanija, istocna Evropa-Nemacka, zapadna Evropa bez Britanije-Amerika, itd.). 

Mesanje u Bosni i potom na Kosovu je naravno bio rat i to nikad nije bilo a niti ce biti cisto, ali, oba slucaja su zavrsena relativno brzo i sa mnogo manje zrtava nego sto je konflikt odneo pre toga. U svakom slucaju je region bez rata i stabilniji nego kad je region prepusten sam sebi iako je i dalje bure baruta ako se povuku.

Intervencije po Iraku nisu bile NATO nego avanture US na nivou bilo kojeg drugog agresivnog napadackog rata van institucija - neuporedivo sa Jugoslavijom.

Posted

i sa mnogo manje zrtava nego sto je konflikt odneo pre toga. 

U BiH da, na Kosovu ne. 

• Create New...