Tihajeza Posted April 10 Posted April 10 Rju Murakami, "U miso supi", nisam imala pojma da je boleština, uzela sam jer je pre desetak godina bila kao neki hit, a pisac je dolazio na beogradski sajam, inače ne bih. Ima opisa Tokija, pa ajde makar nešto. Radmila Petrović "Moja mama zna šta se dešava u gradovima". Pesme, i sviđaju mi se.
makaronee Posted April 10 Posted April 10 Pridružih se klubu čitalaca.. Низкие истины / А. Кончаловский, 2014. Neočekivano prostodušno pripovedanje, tako da sve čekam neku ujdurmu, koja nikako da nastupi. (nisam dobarčovek, štaću..) 1
Ras Posted April 10 Posted April 10 18 minutes ago, makaronee said: Pridružih se klubu čitalaca.. Низкие истины / А. Кончаловский, 2014. Neočekivano prostodušno pripovedanje, tako da sve čekam neku ujdurmu, koja nikako da nastupi. (nisam dobarčovek, štaću..) Ova primedba te svakako ne čini lošim čovekom. Pripovedanje je u skladu sa naslovom, odnosno u knjizi definisanim značenjem niskih istina, pa mesta razočarenju ne bi trebalo da bude. 2 1
Dada Posted April 10 Posted April 10 3 hours ago, Tihajeza said: Radmila Petrović "Moja mama zna šta se dešava u gradovima". Pesme, i sviđaju mi se. Radmila je sjajna! Zmarci uz svaku pesmu. Direktna, jasna, zanimljiva. Jedva cekam sledecu zbirku. Kupila sam sebi, kupila za poklon, poklanjacu i dalje kad budem imala priliku.
Dada Posted April 13 Posted April 13 On 10. 4. 2024. at 8:06, makaronee said: Pridružih se klubu čitalaca.. Низкие истины / А. Кончаловский, 2014. Neočekivano prostodušno pripovedanje, tako da sve čekam neku ujdurmu, koja nikako da nastupi. (nisam dobarčovek, štaću..) Pridruzih se i ja 🙂. U knjizari dobih preporuku za - Prica o istoj porodici, ali je prica neko drugi. Kupih i nju, pa cu redom 🙂 1
Sandens Posted April 19 Posted April 19 jedan od boljih trilera koje sam čitao skoro. radnja smeštena na francuskim pirinejima, pominje se i meni draga tuluza... 1 1
makaronee Posted May 9 Posted May 9 Карл Маркс? / Георгий Марченко, 1975. Bas tako, sa znakom upita pocinje i do kraja prilaze teze o tome kako je imenovani - satanist. Iz biblioteke zelim da vam ne bude prijatno popodne.
Sandens Posted May 17 Posted May 17 (edited) zoran ferić - kalendar maja. čitao sam pre nekoliko leta na osami blizu mora (na moru, naravno ) i pošto mi se jako dopala dugo su mi na listi čitanja i kalendar maja i putujuće kazalište i mogu da kažem da nisam razočaran, dosta dobra knjiga, vredi čitati ferića. Edited May 17 by Sundance Kid 3 1 1
Stela Posted May 22 Posted May 22 Cituckam Bizarne price Olge Tokarcuk. I to fino ide, procitala sam nekoliko prica, potpuno su razlicite i originalne.. ima elemenata fantazije, ali ne previse. Lep i bogat recnik ih odlikuje. U pozadini/ paraleli uvek ide neka poezija, ovaj put sam se vratila Rejmondu Karveru, njegovoj zbirci Svi mi, koju prelistavam godinama. Dobar je, opaza ono sto treba. 1
Dada Posted May 23 Posted May 23 Marko Aurelije Meditacije ili Samom sebi A istovremeno i: Pisac je KBT psihoterapeut, moglo bi biti zanimljivo 🙂.
ilija7777 Posted May 24 Posted May 24 http://www.hellycherry.com/2024/04/dejvid-baucer-dilan-i-koen-pesnici-rokenrola.html 1
đorđe geprat Posted May 26 Posted May 26 On 22. 5. 2024. at 22:13, đorđe geprat said: danas iz biblioteke "dženis" čitam. još nisam stigao do pola ove fascinantne biografije. pored nje same, biseksualne, stalno pijane, besne i drogirane, daje se i prikaz oslobađanj amerike od stege provincijalizma, konvencionalizma, rasizma. neverovatna osoba. "cheap trills" sam kupio '69 u holandiji, posle ovde dupli koncertni album, ploče su izlizane i izgrebane, imam DVD o njenom odlasku u port artur na proslavu mature. ovo sad čitanje me baš potreslo. taj trud da se bude u društvu, među prijateljima a u suštini sama. sada, na potpuno drukčiji način doživljavam "all is loneliness" i "cosmic blues".
Recommended Posts