Dada Posted April 4 Posted April 4 18 hours ago, garcia said: @Dada I meni je taj lik nečitljiv. Probao više puta više knjiga. Da, nije nezanimljivo, ali tesko mi ide. Podseca me na osecaj dok sam citala Majstora i Margaritu - deo sam necijeg sna u kome sve ima svoju logiku i smisao, ali ja nista ne razumem. 1
Filozof manijak Posted April 4 Posted April 4 Meni je kod prvog čitanja Majstora i Margarite najrazumljiviji deo bio onaj roman u romanu, o Isusu Ovo ostalo, bobe sačuvaj 1
Popular Post garcia Posted April 4 Popular Post Posted April 4 Osvanuh jutros čitajući. Kakav lik, kakva porodica, kakvi životi! Deda mu bio poznati slikar, otac dečji pesnik poznat po rečima za rusku himnu, rođeni brat Nikita Mihalkov. Znao Ejzenštajna, studirao klavir na konzervatorijumu sa Aškenazijem, potom režiju sa Tarkovskim... Quote Knjiga koja je u Rusiji potukla sve rekorde u citanosti i prodavanosti! Knjiga koja se cita u jednom dahu i koja po literarnim vrednostima ni najmanje ne zaostaje za najzanimljivijim i najduhovitijim romansiranim biografijama ovog veka! Knjiga ciji su junaci proslavljeni filmski reziseri i glumci: Tarkovski, Kurosava, Forman, Bunjuel, Mihalkov, Brando, Liv Ulman, Nastasja Kinski, Stalone, Mastrojani, Sirli Mek Lejn, ali i neumoljivi mosfilmovski i holivudski filmski bogovi: partijski ideolozi i producenti! Knjiga ciji je glavni junak ipak - njen autor, danas mozda jedini pravi dendi-dzentlmen svetskog kalibra koji je, pracen reputacijom izdajnika (kod svojih) i KGB-ovca (kod tudjih), ali i neodoljivog sarmera (kod zena), krenuo u osvajanje Holivuda i njegovih diva bukvalno sa dve flase votke i teglom kavijara u prtjagu... 3 8
Moonwalker Posted April 4 Posted April 4 (edited) 15 minutes ago, garcia said: Osvanuh jutros čitajući. Kakav lik, kakva porodica, kakvi životi! Deda mu bio poznati slikar, otac dečji pesnik poznat po rečima za rusku himnu, rođeni brat Nikita Mihalkov. Znao Ejzenštajna, studirao klavir na konzervatorijumu sa Aškenazijem, potom režiju sa Tarkovskim... Znala sam da mu je Mihalkov rodjeni brat. Andrej je uzeo majcino prezime da pod njime stvara. Skoro sam nabavila Runway train disk (Pobesneli voz, mislim da je bio prevod za nase trziste). Sa Vojtom, Erikom Robertsom i Rebekom di Mornej. Edited April 4 by Moonwalker 3
Moonwalker Posted April 4 Posted April 4 (edited) Tako je. Sad se i meni vratilo u pamet. Pogledah za knjigu, nemaju je na stanju. Edited April 4 by Moonwalker
Ras Posted April 4 Posted April 4 2 minutes ago, Moonwalker said: Tako je. Sad se i meni vratilo u pamet. Pogledah za knjigu, nemaju je na stanju. https://www.knjizare-vulkan.rs/biografije-memoari-dnevnici-pisma/26909-niske-istine-ii-izdanje
Moonwalker Posted April 4 Posted April 4 (edited) 1 minute ago, Ras said: https://www.knjizare-vulkan.rs/biografije-memoari-dnevnici-pisma/26909-niske-istine-ii-izdanje Fala, drug si. Narucicu, pa ce me cekati. Edited April 4 by Moonwalker 2
Pečorin Posted April 4 Posted April 4 (edited) 11 hours ago, Filozof manijak said: Meni je kod prvog čitanja Majstora i Margarite najrazumljiviji deo bio onaj roman u romanu, o Isusu Ovo ostalo, bobe sačuvaj Možda je do prevoda? Ne sećam se da je nešto bilo nerazumljivo u M&M. Edited April 4 by Pečorin
Milošica Posted April 4 Posted April 4 3 hours ago, Pečorin said: Možda je do prevoda? Ne sećam se da je nešto bilo nerazumljivo u M&M. Do čitaoca je 1
kipo Posted April 4 Posted April 4 9 hours ago, garcia said: Osvanuh jutros čitajući. Kakav lik, kakva porodica, kakvi životi! Deda mu bio poznati slikar, otac dečji pesnik poznat po rečima za rusku himnu, rođeni brat Nikita Mihalkov. Znao Ejzenštajna, studirao klavir na konzervatorijumu sa Aškenazijem, potom režiju sa Tarkovskim... Big deal...
garcia Posted April 4 Posted April 4 9 minutes ago, kipo said: Big deal... a ti daj neku "bigger deal" preporuku da odmorim od ove efemerne književnosti
kipo Posted April 4 Posted April 4 32 minutes ago, garcia said: a ti daj neku "bigger deal" preporuku da odmorim od ove efemerne književnosti Salim se, naravno. Zaboga 3
Lancia Posted April 6 Posted April 6 On 4. 4. 2024. at 23:54, garcia said: a ti daj neku "bigger deal" preporuku da odmorim od ove efemerne književnosti On 5. 4. 2024. at 0:27, kipo said: Salim se, naravno. Zaboga 1 3
Recommended Posts