Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

vidim na netu masovno odusevljavanje cesljugarom done tart. ja sam na pola i na rubu da knjigu ostavim neprocitanom.

prvih cca 200 strana izgledala mi je pripovjedacki odlicno mada tematski kic i derivativno. 

sad mi vise ne djeluje pripovjedacki odlicno.

savjeti, iskustva? tj, postane li bolja?

Posted
45 minutes ago, morgana said:

prvih cca 200 strana izgledala mi je pripovjedacki odlicno mada tematski kic i derivativno. 

Nisam čitao "Češljugar", ali njena "Tajna istorija" je baš ovakav utisak ostavila na mene.

S tim što mi je sve vreme bilo pripovedački odlično, ne samo prvih 200 strana.

• Hvala 1
Posted
Just now, Milošica said:

Nisam čitao "Češljugar", ali njena "Tajna istorija" je baš ovakav utisak ostavila na mene.

S tim što mi je sve vreme bilo pripovedački odlično, ne samo prvih 200 strana.

tenks. probacu jos 50ak strana pa ako ne ide, ostavljam.

srecom se brzo i lako cita.

Posted
On 19. 3. 2024. at 13:46, morgana said:

vidim na netu masovno odusevljavanje cesljugarom done tart. ja sam na pola i na rubu da knjigu ostavim neprocitanom.

sad mi vise ne djeluje pripovjedacki odlicno.

savjeti, iskustva? tj, postane li bolja?

ne znam ali video sam jednu meni lepu i zanimljivu misao pre nekog vremena i saznao sam da je iz knjige tajna istorija done tart i naravno kupim knjigu i evo je stoji na komodi i ceka da bude procitana u moru knjiga i obaveza.

• +1 1
Posted
9 hours ago, Sundance Kid said:

ne znam ali video sam jednu meni lepu i zanimljivu misao pre nekog vremena i saznao sam da je iz knjige tajna istorija done tart i naravno kupim knjigu i evo je stoji na komodi i ceka da bude procitana u moru knjiga i obaveza.

nisam citala, milosica kaze da je ok, a i jos neki forumasi ranije.

javi utiske kad stigne na red :)

• +1 1
Posted
On 20. 2. 2021. at 16:01, decak Kejt said:

završila "The Goldfinch" Donne Tartt. i dobro me je izvozala, baš dobro, i u melanholiju, i u umetnost, prijateljstva, izbore... 

evo, @morgana, kopala sam da nadjem svoje utiske.  

nije epohalno delo, ali ostale su mi neke priče i scene baš žive u sećanju; ima nekih nepredvidivih obrta i tumbanja, ali u principu mislim da nije gubljenje vremena ako je pročitaš.

• Hvala 1
Posted
4 hours ago, decak Kejt said:

evo, @morgana, kopala sam da nadjem svoje utiske.  

nije epohalno delo, ali ostale su mi neke priče i scene baš žive u sećanju; ima nekih nepredvidivih obrta i tumbanja, ali u principu mislim da nije gubljenje vremena ako je pročitaš.

hvaka, ako je tako nastavicu da citam :)

• 2 weeks later...
Posted

Danas uhvatih malo Kristiana Novaka u Nedeljom u 2. 
Jel ga čitao neko? Vidim ima tri romana kod Makarta. 

Posted

Citala sam Ciganina, a imam i Crnu mati zemlu koju tek treba da citam, mada su moje knjige izdanja Knjizevne radionice Rasic, nisam znala da ga i Makart izdaje.

Slusala sam Kristiana davno nekad kod Galeba, zanimljiv lik.

Ciganin je odlicna knjiga, nije lak za citanje, kako zbog teske price, tako delom i zbog jezika (medjumurski kajkavski dijalekat - ako se tako zove, nisam bas sigurna, ali se da razabrati :) i nije cela knjiga njime pisana). Pripovedacki zrelo i tematski aktuelno delo. Plus originalno, mogu da kazem da me ne podseca na bilo sta drugo sto sam citala.

U svakom slucaju, preporuka.

• Hvala 3
Posted
3 hours ago, John Coltrane said:

Danas uhvatih malo Kristiana Novaka u Nedeljom u 2. 
Jel ga čitao neko? Vidim ima tri romana kod Makarta. 

Unikatna književna pojava. 

Ja sa Novakom imam samo jedan problem - brzo pročitam njegove knjige, pa onda moram nekoliko godina da čekam do sledeće.

U januaru kod nas izdat "Slučaj vlastite pogibelji", i progutao sam ga vrlo brzo. Na tragu estetike prethodna dva dela - Črna mati zemlja i Ciganin al najljepši.

• Hvala 2
Posted

Enes Halilović, "Ljudi bez grobova".

pročitala je u dahu, tokom jednog dužeg leta, odlična.

• Wub 2
Posted
2 hours ago, decak Kejt said:

Dopala se i meni ta knjiga, isto sam je procitala u cugu.

Posted
5 hours ago, decak Kejt said:

Enes piše brutalističku književnost, iz stomaka, u stomak.

Ako nisi, preporuka i za "Ako dugo gledaš u ponor", knjigu koju je napisao mislim pre "Ljudi".

• +1 2
Posted

Viktor Jerofejev “Akimudi”.

Sta je ovo?!?!

Nisam citala Jerofejeva ranije, da li je trebalo da krenem od neke druge knjige, da se malo priviknem, ili je sve ovako?

Posted

@Dada

I meni je taj lik nečitljiv.

Probao više puta više knjiga.