koksy Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 mene je navukao Lompar koji je Grbića najavio kao novu nadu srpske književnosti (žirirao je za nagradu Crnjanski). kad ja tamo, a ono međutim...🤣 1
le petit nicolas Posted November 22, 2023 Posted November 22, 2023 (edited) e, naso si ko ce da te navuce. milo l. koji je s 20 bio kao sopstveni teca. inace, kad ne citam sta moram, citam noci kuge. pamuk vladar proznog svemira. ili ja volim da prica ima pricu, sto u nase vreme skoro da niko ne daje, osim istocnjaka. narocito indusa. poz Edited November 22, 2023 by le petit nicolas
garcia Posted November 23, 2023 Posted November 23, 2023 17 hours ago, le petit nicolas said: sta znaci "prelest"? bolje da vam ne pricam sta sad citam. poz to sam čuo samo od popova kad kritikuju zabludele vernike, koji misle da bolje znaju od njih (popova). 1
Moća Posted November 26, 2023 Posted November 26, 2023 Meni je bila super zanimljiva i ako sam vec znao dosta stvari iz podkasta kod Galeba. Iz ove knjige moze da se vidi koliko fudbal znaci Englezima. 4
Shan Jan Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 Dajte neku dobru staaaaru free knjigu za citanje.
garcia Posted November 29, 2023 Posted November 29, 2023 On 27. 11. 2023. at 18:01, Shan Jan said: Dajte neku dobru staaaaru free knjigu za citanje. 1
Popular Post Stela Posted November 30, 2023 Popular Post Posted November 30, 2023 Filozofija pesacenja, Frederik Gro U pitanju je francuski filozof, knjiga mi se za sada bas dopada, procitala pedesetak stranica. Ima dva segmenta koji se preplicu - jedan filozofski deo o pesacenju i drugi gde se osvrce na zivote i navike poznatih licnosti koje su bile sklone dugim setnjama, hodanju (Rembo, Ruso, Gandi, Kjerkegor, Kant..). Jedan citat : Iluzija brzine je verovanje da ona stedi vreme. Zurba ubrzava vreme. Ono prolazi brze i dva sata u zurbi skracuju dan. Trenuci su rastrgani tako sto su izdeljeni, ispunjeni do pucanja... Razvlacenje vremena prostoru daje dubinu. To je jedna od tajni hodanja. Dok hodamo, prisustvo se uspostavlja. Dok hodamo, nije vazno sto se priblizavamo, vec sto svet prodire u telo. Za sve nas koji volimo da hodamo i besciljno lutamo. I da se razvlacimo, da ne kazem prokastriniramo . Inace sam kupila jos jednu knjigu ovog autora, privukao me naslov - Odbiti poslusnost. Izdavac je Kisa, ima ih u Beopolisu. 10
I*m with the pilots Posted November 30, 2023 Posted November 30, 2023 3 hours ago, Stela said: Filozofija pesacenja, Frederik Gro drugi gde se osvrce na zivote i navike poznatih licnosti koje su bile sklone dugim setnjama, hodanju (Rembo, Ruso, Gandi, Kjerkegor, Kant..). Ima sigurno i Helderlina tu?
Stela Posted December 1, 2023 Posted December 1, 2023 Ima, nisam sve nabrojala. Jos su tu Toro, Nerval i Helderlin.
Milošica Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 Saznao sam da sam najverovatnije iz Vasojevića, između Kolašina i Andijevice. Šta da čitam od Njegoša osim Gorskog vijenca?
morgana Posted December 4, 2023 Author Posted December 4, 2023 (edited) 34 minutes ago, Milošica said: Saznao sam da sam najverovatnije iz Vasojevića, između Kolašina i Andijevice. Šta da čitam od Njegoša osim Gorskog vijenca? strip 'gorski vijenac' https://delfi.rs/knjige/169798_gorski_vijenac_u_stripu_-_cirilica_knjiga_delfi_knjizare.html a evo ti i poster, igor kordej dovoljno ti je to inace mozes lucu mikrokozmu edit, u njegos kolekciju prilazem i logo organizacije queer montenegro Edited December 4, 2023 by morgana 2 1 1 1
klimt Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 (edited) 3 hours ago, morgana said: a evo ti i poster, igor kordej Znaš li odakle potiče crtež Njegoša Igora Kordeja? Interesantno mi je da drži i pokazuje kaiš Maurovićevog stripa ("Trojica u mraku" ili "Sedma žrtva", jednog od ta dva 100%). Edited December 4, 2023 by klimt 1
morgana Posted December 4, 2023 Author Posted December 4, 2023 (edited) 4 minutes ago, klimt said: Znaš li odakle potiče crtež Njegoša Igora Kordeja? Interesantno mi je da drži i pokazuje kaiš Maurovićevog stripa ("Trojica u mraku" ili "Sedma žrtva", jednog od ta dva 100%). poster jeste posveta maurovicu, zato njegos drzi noge u moru njegovog rodnog kraja. radjen je kao jedan od plakata za hercegnovski strip festival, mislim 2016, kad je kordej bio jedan od gostiju. Edited December 4, 2023 by morgana 1
John Coltrane Posted December 4, 2023 Posted December 4, 2023 4 hours ago, Milošica said: Saznao sam da sam najverovatnije iz Vasojevića, između Kolašina i Andijevice. Šta da čitam od Njegoša osim Gorskog vijenca? ČItaj Matiju Bećkovića. 1
Recommended Posts