Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted
18 hours ago, Hamlet Strašni said:

Uzmi čitaj drugu vladu Miloša i Mihaila od Slobodana Jovanovića. 

Nema u bibljoteci™, uzela sam Mao Ce Tunga.

Posted
On 11.10.2023. at 15:28, slepa živana said:

ja sam krenula od prvog romana, čovjek šišimiš... 

i ja tu. i jedva je priveo kraju. i rekao sebi da nije to za mene.

• +1 1
Posted
On 14. 10. 2023. at 19:04, Kelt said:

bolje čitaj Heninga Mankela

Које књиге конкретно?

Posted

ja sam jedno vreme citala nesbea, dok nisam shvatila da su njegovi romani, narocito kasniji iz serijala o hariju huleu, inferiorni u odnosu na skoro sve ostalo iz kategorije nordijskog noara. od mankela se moze uzeti bilo sta, malo je prevedeno, ako me pamcenje dobro sluzi.

sad citam irsu sigurdardotir, standardni islandski kvalitet :D

Posted
3 hours ago, marez said:

Које књиге конкретно?

sve su dobre, kreni od "psi iz rige" ili "ubice bez lica". Postoji i serija Wallander (ima i young wallander), u produkciji yellow Bird iz Švedske, maestralna jednako kao i knjige. Ne mogu da prežalim što ga je odneo rak.

Ok je i Ju Nesbo, ali od njega mi mnoogo više dopada serija Occupied radjena po njegovom scenariju, a otprilike je postala realnost, samo što nije Norveška u pitanju.

Posted
1 hour ago, Aleksija said:

ja sam jedno vreme citala nesbea, dok nisam shvatila da su njegovi romani, narocito kasniji iz serijala o hariju huleu, inferiorni u odnosu na skoro sve ostalo iz kategorije nordijskog noara. od mankela se moze uzeti bilo sta, malo je prevedeno, ako me pamcenje dobro sluzi.

sad citam irsu sigurdardotir, standardni islandski kvalitet :D

I ja sam pokušala nekog Islanđanina, pa nikako. Nego, Nesbe ima no-HariHule knjige dosta bolje od ovih: Kraljevstvo, Lovci na glave, Magbet, Ponoćno sunce. Sve su mi ok i bolje od mnogih sa HH.

• +1 2
Posted
15 hours ago, Svemir Zeka said:

I ja sam pokušala nekog Islanđanina, pa nikako. Nego, Nesbe ima no-HariHule knjige dosta bolje od ovih: Kraljevstvo, Lovci na glave, Magbet, Ponoćno sunce. Sve su mi ok i bolje od mnogih sa HH.

Ukoliko se ispostavi da je on sve ovo napisao, menja se moj pogled na istoriju književnosti, a drugim očima ću gledati i na Gvinet Paltrou.

Posted
20 hours ago, Kelt said:

sve su dobre, kreni od "psi iz rige" ili "ubice bez lica". Postoji i serija Wallander (ima i young wallander), u produkciji yellow Bird iz Švedske, maestralna jednako kao i knjige. Ne mogu da prežalim što ga je odneo rak.

Ok je i Ju Nesbo, ali od njega mi mnoogo više dopada serija Occupied radjena po njegovom scenariju, a otprilike je postala realnost, samo što nije Norveška u pitanju.

preporuka i od mene za pse iz rige, pročitao sam je prošle nedelje, dosta dobro. 

inače, čudno koliko je malo prevedeno od mankela kod nas, našao sam samo ove dve koje si pomenuo plus još par koje je izdala čarobna knjiga i koje su rasprodate, a na kupindu su tipa 2000 din.

Posted

Za takve stvari je Kindl majka.
Jel su knjige svaka za sebe ili bi valjalo hronoloski citati?

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

Posted

ne mogu da se setim, jesu valjda povezane u smislu da piše šta mu se dešava sa porodičnim životom, ali mogu da se čitaju pojedinačno, ne smeta.

Nisam znao da je takvo stanje, pre su mogle da se kupe bez ikakvih problema.. mislim da je čarobna knjiga imala skoro ceo njegov opus

Posted

Vladan Matijević - "Van kontrole". 

Fenomenalno. 

Posted (edited)

juče sam zavšio s čitanjem, odmah preporučio ženi, preporučujem i vama

Vraćena

poznavaoci italijanskog, štta znači L'Arminuta, navedeno kao originalan naziv?

Edited by đorđe geprat
Posted
26 minutes ago, đorđe geprat said:

juče sam zavšio s čitanjem, odmah preporučio ženi, preporučujem i vama

Vraćena

poznavaoci italijanskog, štta znači L'Arminuta, navedeno kao originalan naziv?

upravo to

Nicknamed “arminuta”, “the one who was returned