November 23, 20177 yr Намамисте ме, проклтеници, на Стурлусона, најбољег градоначелника свих времена! Тај је човек био једно 500 година испред свог времена, како по капирању митова, тако и по политичком животу који је водио у живописној демократији Исланда у јебеном четрнаестом веку. Симпатични рибари су још тада имали функционалнију демократску сцену од наше садашње, а брат Снорри је био њихов Вук, само што је био још и адвокат и имао две ноге. Он је написао млађу Едду, односно прозну Едду, која је његова белешка народних прича о нордијским боговима. Без њега би Марвел морао уместо Локија да као негативца има Ричарда Никсона, а уместо Тора би ангажовали неког од дебила из Марун 5. Иначе, Снорри је писао и о фудбал фантазију и то баш о текућој сезони; више о томе у његовом делу ”Гилфијево глупирање”. Од верзија које су уследиле, мени најдража "The Norse Myths" коју је писао Кевин Кросли-Холанд, један фини британски господин што воли историју. Ова Гејменова је, у ствари, омаж инспирацији за комплетан његов опус и тако га ваља и схватити: као покушај да се данашњим клинцима скрене пажња на благо на које већ дуго пада прашина. Проблем је, наравно, што се то скретање пажње обавља једноставним реченицама и смањеним фондом речи, али имам предлог: натерајте децу да читају овог Гејмена када имају десет-једанаест година, дајте им Кросли-Холанда са петнаест-шеснаест и подарите им врч вина и брата Сноррија Стурлусона, Богдана Богдановића над Богданима Богдановићима, када напуне двадесет једну.
November 24, 20177 yr Evo Hadzo pisao o promociji knjige u Osijeku, zanimljivo je zbog opisa promocije, jer kako sam i kaze, o knjizi na njoj maltene nista nije ni saznao https://zlihadzoponovojase.wordpress.com/2017/11/16/promocija-knjige-nordijska-mitologija-neila-gaimana-gisko-14-11-2017/
November 24, 20177 yr Evo Hadzo pisao o promociji knjige u Osijeku, zanimljivo je zbog opisa promocije, jer kako sam i kaze, o knjizi na njoj maltene nista nije ni saznao https://zlihadzoponovojase.wordpress.com/2017/11/16/promocija-knjige-nordijska-mitologija-neila-gaimana-gisko-14-11-2017/ Verovatno nije dobio knjigu na poklon, pa je negativan. :)
November 24, 20177 yr Па неће на Исланду да чита, јеботе. Ја сам мислио има медовине и код нас..да све буде у стилу.
December 1, 20177 yr На препоруку једног од бивших форумаша. Врло има сличности са оним што сам и сам преживео у умирућој титостанској армији у Западном Срему.
December 9, 20177 yr Čitam knjige Milovana Danojlića, čitao sam ih i pre nego što sam ga lično upoznao. Dok mi nova njegova knjiga ne dođe, ove (mnoge) što imam, čitam u krug.
December 9, 20177 yr Sad videh autora kako gostuje na RTV kod onog blaža Popovića....Jebote...moimira? shta mu tachno zamerash? ^_^sent from bubamoto
December 9, 20177 yr dobro, dosta je raskoshan brbljivac. dobar pisac, samo ga odnedavno zaposeo demon, pa pishe kao da je plod greshne ljubavi milorada pavica i emira kusturice. sent from bubamoto
December 9, 20177 yr 30 minutes ago, gospa buba said: ....kao da je plod greshne ljubavi milorada pavica i emira kusturice. Kradem ovo.
December 10, 20177 yr Kradem ovo.ne, zaista, do jednog momenta je sjajan, vizuelan, shkolovan pisac, zna gde ide, dobre rechi, dobra mera. i u sledecem momentu, posle galerijevih vatri, mozda chak i posle bakarnih bubnjeva, hajde neka bude to, pochinju da lete snajke sa ustima na potiljku, viljushke i venchanice ili tako neshto. otad ga ne chitam vishe. i zalim. mislim, dubrovchanin, inzenjer, srbin, katolik... to ne moze da se proda bez teshke golotinje, a ne znam da li je ima, nizam se odvazila. a sudbina i komentari vec napisani, dakle teshka situacija nekad se bash razocharam ^_^ sent from bubamoto 9