Hamlet Strašni Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Ovaj, a šta fali Dragiši Vasiću npr? Sent from my iPhone using Tapatalk
namenski Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Ovaj, a šta fali Dragiši Vasiću npr? Nista o cemu ne bi moglo da se razgovara imajuci ga u vidu kao pisca pre svega. Problemi nastaju kada ga se dohvate likovi poput... Ili dok ne uleti neko poput tebe na nacin na koji si ti uleteo -_- Ali da ne sirimo temu, coveku sam samo nabacio par sopstvenih i ekstremno neobavezujucih preporuka.
porucnik vasic Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 O Londonu nisi kvalifikovan rec da kazes, jednostavno ne dobacujes. A sto se tice citanja Tvena u originalu, americko novokomponovano izabiranje i probiranje njegovih pisanija je od Tvenovog posla napravilo jednu odvratnu mesavinu svega i svacega, sa sve PC licemerisanjem. Drz' se ti Dragise Vasica i Dobrice Cosica, tu si svoj na svome Како ти у суштини најстрашније лупеташ.
Hamlet Strašni Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Nista o cemu ne bi moglo da se razgovara imajuci ga u vidu kao pisca pre svega. Problemi nastaju kada ga se dohvate likovi poput... Ili dok ne uleti neko poput tebe na nacin na koji si ti uleteo -_- Ali da ne sirimo temu, coveku sam samo nabacio par sopstvenih i ekstremno neobavezujucih preporuka. Aha, znači klasično PC policajisanje Sent from my iPhone using Tapatalk
namenski Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Aha, znači klasično PC policajisanje Naravno. Bravo
Meazza Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 O Londonu nisi kvalifikovan rec da kazes, jednostavno ne dobacujes. A sto se tice citanja Tvena u originalu, americko novokomponovano izabiranje i probiranje njegovih pisanija je od Tvenovog posla napravilo jednu odvratnu mesavinu svega i svacega, sa sve PC licemerisanjem. Drz' se ti Dragise Vasica i Dobrice Cosica, tu si svoj na svome Nema ovde PC-a, niggers na sve strane. Zapravo citam pdf koji sam besplatno skinuo i slusam vec pomenutu audioknjigu. A polako, stici cemo i do Londona i Vitmana. :)
porucnik vasic Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Aha, znači klasično PC policajisanje Sent from my iPhone using Tapatalk Ма јок бре он је напросто неваспитан и надувен као балон.
Sestre Bronte Posted August 27, 2017 Posted August 27, 2017 citam gospodara svetlosti, ponovo, na to me je naterala pesma boginje kali nije povezano, jednostavno sam morao
Sandens Posted August 27, 2017 Posted August 27, 2017 (edited) nasao sam igrom slucaja na Limundu negde prosle godine hrvatsko izdanje Haklberija i ovaj njihov prevod (Zlatko Crnkovic, izdanje Jutarnjeg lista) mi je bas legao: http://oscavnik.com/wp-content/uploads/2014/10/179449966-Mark-Tven-Avanture-Haklberi-Fina-pdf.pdf Upravo se u to vrijeme doselila k njoj njezina sestra, gospojica Watson, dosta slabunjava stara frajla, sa cvikerima, i odma me saletila sa svojom početnicom. Nije mi dala mira dobar sat vremena, sve dok mi se udovica nije smilovala. A ne bi ja dulje ni izdržo. Onda je oko sat vremena bilo dozlaboga dosadno pa sam se uzvrpoljio. Gospojica Watson mi je govorila: »Skini noge sa stolca, Huckleberry!« Ili: »Nemoj tako škripati, Huckleberry, sjedi na miru!« Pa onda opet: »Nemoj tako zijevati i protezati se, Huckleberry, zašto se ne ponašaš pristojno?« Onda se raspričala o paklu, a ja sam reko da bi volio bit tamo. Nato se ona rasrdila, iako nisam mislio ništa loše. Samo sam zaželio da odem nekud, samo sam se zaželio promjene, svejedno kake. Rekla je da je grehota tako govorit, i da ona ni za živu glavu ne bi tako šta rekla, i da će ona tako živit da dođe u raj. E pa, ja nisam tio da idem tamo kud i ona, pa sam odlučio da se neću ni potrudit. Al nisam joj to reko jerbo bi opet imo samo okapanja, i od toga ne bi bilo nikakve fajde. Ali sad se njoj razvezo jezik pa je rasprela nadugačko i naširoko o raju. Rekla je da tamo niko ništa ne radi nego se samo povazdan šeće sa harfom u ruci i pjeva bez kraja i konca. To mi se baš nije dopalo, ali joj ništa nisam reko. Pitao sam ju, šta misli, oće li i Tom Sawyer u raj, a ona mi odgovori da neće, ni u kom slučaju. To mi je bilo drago jerbo sam tio da ostanem s njim. Edited August 27, 2017 by Sundance Kid
Ivo Petović Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Samoubistvo, Mark Aldanov. Na trećini sam, ima moju nepodeljenu pažnju. Neko čitao?
Sludge Factory Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Ja cuo od jednog iskusnog citaoca da je odlicna, a kao Solohov rekao nesto u fazonu da je pre Aldanov bio za Nobela. I ja je merkam, al nemam vremena.
Ivo Petović Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Stvarno interesantno štivo, ja sam počeo da čitam na preporuku par Rusa.
Papovac Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Citam Zaveru budala od Dzon Kenedi Tula. Slucajno kupio po preporuci prodavca poznanika. Nikad cuo pre toga. Lik napisao samo ovaj roman sa 30 i umro. Posthumno dobio Pulicera. Zanimljiva knjiga, o jednom liku, inteligentnom, ali mnogo destruktivnom. auu kakvo ludilo, zao mi sto sam zavrsio :ziga:
Sludge Factory Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Stvarno interesantno štivo, ja sam počeo da čitam na preporuku par Rusa. Mislim da ima samo jos jedna njegova knjiga prevedena na srpski, Deveti termidor.
halloween Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 (edited) Skinuto sa trake- B. Pekić. Kad su se već odlučili ( Narodna knjiga 1998.) za tvrd povez, što nisu stavili i vrpcu? Jesam li pomešala termine ili se dobro sećam da se ta vrpca za obeležavanje strana zove paginator? Volim knjige sa paginatorom. Kad napišu kožni povez, da li su štampari u obavezi da stave povez od prirodne kože ili mogu i veštačku kožu? Edited August 31, 2017 by halloween
Recommended Posts