Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

preporuka i od mene za "u miso supi"

vrhunska knjiga

Posted

imam, pochela pa ostavila, ne secam se vishe. zashto je remek delo, ubedi me, kad mi je vec pri ruci?

ukratko: čitljivost, urnebesan, inteligentan ali auto-destruktivan glavni lik, potpuno van vremena u kojem živi, plejada drugih jednako interesantnih i suludih likova, sjajan humor, ironična zapažanja o tadašnjem vremenu koja jednako važe i za sadašnje.

opet, ne mogu da ti garantujem da će ti se svideti koliko i meni :)

Posted

1Q84 je trotomna knjiga, i izdata je u tri odvojena dela, bar u Srbiji i UK.

Ta i poslednja su jedine dve njegove knjige koje sam procitao na srpskom (jer je prevod izasao pre engleskog), i definitivno mi 'lezi' vise engleska varijanta (nezavisno koji od dva prevodioca).

Mozda zato sam pre njih sve sto je napisao procitao na engleskom, a mozda sto i sad retko citam knjige na srpskom...

Meni je drugarica na faksu pozajmila Norvesku sumu pre nekih 15-ak godina i od tad sam navucen :)

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Мени је та књига била хваљена онолико. Није била досадна за читање, успркос тупавим ликовима, али крај је био тако млак да сам се збиља питао чему све то. Онда видим да се Тимију свидела...

Posted

ukratko: čitljivost, urnebesan, inteligentan ali auto-destruktivan glavni lik, potpuno van vremena u kojem živi, plejada drugih jednako interesantnih i suludih likova, sjajan humor, ironična zapažanja o tadašnjem vremenu koja jednako važe i za sadašnje.

opet, ne mogu da ti garantujem da će ti se svideti koliko i meni :)

fala, moje je da probam, tj opet :D

Posted

Мени је та књига била хваљена онолико. Није била досадна за читање, успркос тупавим ликовима, али крај је био тако млак да сам се збиља питао чему све то. Онда видим да се Тимију свидела...

Bas ti idu ovi pokušaji spuštanja mene :(

Posted

Само констатација да од лектире не читаш ништа обимно. 

Posted

Monza Murkato i njena osveta. Baš sam se pitao kako će prevesti "Best served cold" na naški...

Posted

Jebe ih Aberkrombi sa naslovima knjiga samo tako [emoji38]ol:, nijedan nije lak za prevod.

Posted

Nije baš Zlatno tele, ali je čitko, britko i duhovito.

p094415c0.jpg

Posted

Nakon baš podosta vremena, uzeh neku vrlo laganu domaću beletristiku, za godišnji odmor, "A tako je dobro počelo" od Branka Rosića. Znam da sam već neko vreme slušao hvalospeve sa dosta strana o njoj, ali brate koliko je ono bilo dosadno i neuverljivo.

I njegovi tekstovi u Nedeljniku su uzasno dosadni, svi do jednog. Gomila niceg na temu 'Ono nase sto nekad bejase'. Jedini dobar tekst koji sam procitao bio je povezan sa licnom, da kazemo, tragedijom, tu je zvucao uverljivo i pogodio je zicu.

Posted

Leonid Leonov, Skutarevski. Knjiga je pisana 30/32 a kao da je pisana da bi dala narativ za veliku čistku. Neverovatno meni. Socrealizam i angažovano ali svejedno dobra književnost.

Inače, pisac je živeo do 1995 i posle je prešao u mistike. Pred smrt je izdao roman koji je pisao 50 godina. Piramida. Moram da nadjem ako ima na sprskom