Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Михаило Марковић: Јуриш на небо и Александар Дугин, 4. политичка теорија (на енглеском са киндла додуше)

Posted

jel se neko dočepao ovoga? 

zTxJ6Pz.jpg

• 2 weeks later...
Posted

neocekivano jaka voznja.

Kuci.jpg

Posted

Jel' si gledala film? Meni bio vrlo dobar.

Posted

nisam, ali znam sta cu raditi za vikend :)

hvala na dojavi ;)

knjigu sam dobila relativno skoro, procitala je u dva dana, bas je ostavila jak utisak na mene.

Posted (edited)

Stiven Erikson

dveri kuće mrtvih.jpg

Edited by keljans
Posted

516ODErqu7L._SX323_BO1,204,203,200_.jpg

Mislim da treba da procita svako ko zivi na severnoamerickom kontinentu

Posted

Što se mučim čitajući Ako jedne zimske noći neki putnik. Knjiga je iz biblioteke, neka revnosna prethodnica podvlačila i bogato pisala po marginama, komentarišući tekst.  Dok tako čitam, kao da mi uglas istovremeno govore i pisac i ta nevaspitana umišljena pametnica.

"žena i vrtoglavica!" "priča kao most iznad praznine""tipično za stil", "Kalvinov čitalac je p a ž lj i v i čitalac, koji vidi nijanse", "dnevni svet kao tama!- važno.

Hej, ja sam u poslednjoj turi ubola dve knjige koje su bile tako podvucene na zbilja zanimljivim mestima, koje sam i sama sebi posle pribelezila (i isto je na nekom mestu stajalo zapazanje sa "vazno", u pitanju je "Pokojni Matija Paskal" koja je za svaku preporuku), dok je u Tanesijevov zbirci prica japanskih pisaca "Vestina sencenja 2", (rekla bih da je muskarac u pitanju) ispisivao svoja cudjenja. Kao zakljucak Misimine price "Jaja" (jedne od najzabavnijih u zbirci) stoji: "Toliko je glupo da je bas za Nobela" :lol:

Ovde da zahvalim na preporuci za "Rat ljudi i dazdevnjaka" Karela Capeka!

Posted

Ja sam rat davno čitao. Baš davno i sećam se mučnog utiska koji sam imao tokm cele (odlične) knjige...

Posted

zTxJ6Pz.jpg

da li si uspeo da je dobavis i kakav je prevod? 

Posted

nisam ni gledao. eno mi vajanje u vremenu stoji na polici pa kad to rešim... :)

Posted

upravo pocinjem Hemona, cije kratke price bas volim.

zombiewars.jpg

btw, mnogo mi je bolji omot za srpsko idanje

kako_su_nastali_ratovi_zombija_vv.jpg

Posted

''Limeni doboš'' Gintera Grasa.

Pre par dana sam pročitao Vonegatov ''Doručak šampiona''. Više su mi se dopale druge dve njegove koje sam čitao  (''Klanica pet'' i ''Hokus pokus'').

Posted

zTxJ6Pz.jpg

lamenti samozivog genija. treba imati mnogo zivaca, strpljenja i ljubavi prema liku i delu da bi nasao i prepoznao ono malo teksta koji zaista vredi.

al to sto vredi, zaista vredi. i cesto mu se vracam. stoji na polici pored kreveta. 

ja, doduse, imam englesko izdanje tako da moze biti i do prevoda. uvek sam imao osecaj da su nasi prevodi rusa mnogo bolji od engleskih. ne mogu da razlucim da li je u pitanju navika ili su prevodi zaista tako losi ali ruse na engleskom icitam samo ako nemam izbora.