Jump to content

Sta citate?

Featured Replies

Михаило Марковић: Јуриш на небо и Александар Дугин, 4. политичка теорија (на енглеском са киндла додуше)

jel se neko dočepao ovoga? 

zTxJ6Pz.jpg

• 2 weeks later...

neocekivano jaka voznja.

Kuci.jpg

Jel' si gledala film? Meni bio vrlo dobar.

nisam, ali znam sta cu raditi za vikend :)

hvala na dojavi ;)

knjigu sam dobila relativno skoro, procitala je u dva dana, bas je ostavila jak utisak na mene.

Stiven Erikson

dveri kuće mrtvih.jpg

Edited by keljans

51kZaSoYqBL._SX328_BO1,204,203,200_.jpg

516ODErqu7L._SX323_BO1,204,203,200_.jpg

Mislim da treba da procita svako ko zivi na severnoamerickom kontinentu

Što se mučim čitajući Ako jedne zimske noći neki putnik. Knjiga je iz biblioteke, neka revnosna prethodnica podvlačila i bogato pisala po marginama, komentarišući tekst.  Dok tako čitam, kao da mi uglas istovremeno govore i pisac i ta nevaspitana umišljena pametnica.

"žena i vrtoglavica!" "priča kao most iznad praznine""tipično za stil", "Kalvinov čitalac je p a ž lj i v i čitalac, koji vidi nijanse", "dnevni svet kao tama!- važno.

Hej, ja sam u poslednjoj turi ubola dve knjige koje su bile tako podvucene na zbilja zanimljivim mestima, koje sam i sama sebi posle pribelezila (i isto je na nekom mestu stajalo zapazanje sa "vazno", u pitanju je "Pokojni Matija Paskal" koja je za svaku preporuku), dok je u Tanesijevov zbirci prica japanskih pisaca "Vestina sencenja 2", (rekla bih da je muskarac u pitanju) ispisivao svoja cudjenja. Kao zakljucak Misimine price "Jaja" (jedne od najzabavnijih u zbirci) stoji: "Toliko je glupo da je bas za Nobela" :lol:

Ovde da zahvalim na preporuci za "Rat ljudi i dazdevnjaka" Karela Capeka!

Ja sam rat davno čitao. Baš davno i sećam se mučnog utiska koji sam imao tokm cele (odlične) knjige...

zTxJ6Pz.jpg

da li si uspeo da je dobavis i kakav je prevod? 

nisam ni gledao. eno mi vajanje u vremenu stoji na polici pa kad to rešim... :)

upravo pocinjem Hemona, cije kratke price bas volim.

zombiewars.jpg

btw, mnogo mi je bolji omot za srpsko idanje

kako_su_nastali_ratovi_zombija_vv.jpg

''Limeni doboš'' Gintera Grasa.

Pre par dana sam pročitao Vonegatov ''Doručak šampiona''. Više su mi se dopale druge dve njegove koje sam čitao  (''Klanica pet'' i ''Hokus pokus'').

zTxJ6Pz.jpg

lamenti samozivog genija. treba imati mnogo zivaca, strpljenja i ljubavi prema liku i delu da bi nasao i prepoznao ono malo teksta koji zaista vredi.

al to sto vredi, zaista vredi. i cesto mu se vracam. stoji na polici pored kreveta. 

ja, doduse, imam englesko izdanje tako da moze biti i do prevoda. uvek sam imao osecaj da su nasi prevodi rusa mnogo bolji od engleskih. ne mogu da razlucim da li je u pitanju navika ili su prevodi zaista tako losi ali ruse na engleskom icitam samo ako nemam izbora.