Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

Prvo sam mislio da se čita u jednom dahu, a onda sam shvatio da - ostavlja bez daha!

miramarkovici.jpg

Izvješće, ako ga bude... nešto južnije.

• Replies 8.8k
  • Views 949.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

Ok, na redu je Poglavnikova bakterija. :)
Bakterija će tek da te oduševi! Mene bar jeste.
citac.jpgBernhard šlink
Aaaaaa, navukli smo te na Borisa. ;)
:wub:
Bakterija će tek da te oduševi! Mene bar jeste.
Bogami, tako je! Bakterija mu je mozda i najbolja knjiga. Kako pise price, majstor! :Hail:Ima prica koja se dobrim delom desava u Kragujevcu i to malo i u Gimnaziji. ^_^
viewimagef.jpgmisim šta reći... pavle je 1 car

Bolje gledaj Smoke i Blue in the Face (glede Ostera). Ja probo da čitam, dosadnooo..

Bolje gledaj Smoke i Blue in the Face (glede Ostera).
fokin klesiks... <_< zbog njega ću večito biti nesrećno zaljubljen u njujork...

Onda se razumevamo.Ja ću zbog Vudija Alena.

2uhvl7d.jpg

kupio si danasrunninguk.jpg

kupio si danas
A ja sve nalećem na prevode, iako nemam problema sa čitanjem originala. Vitgenštajnov sinovac (Tomas Bernhard) je skroz unakažen u smislu prevoda, gospodin Marinko Radović sebi dozvoljava da prevodi reč po reč, istim redosledom. Pa tako bude jako nečitljivo, na primer:"Mnogi su pri jednom takvom prenaglom poduhvatu sebe upravo i u smrt, koju bijahu prvobitno operacijom izbjegli, natjerali." <_<Inače, miriše na Čarobni breg u devetostruko manjem obimu. I to baš u trenutku kad se oporavljam od šokantnog saznanja (a da li uopšte ima oporavka?) da oko nas praktično na svakom koraku ima obolelih od tuberkuloze. :blink:

Ček, zar nije original na japanjskom?I morali su izdavači japansku zastavu da ture na koricu..

Ček, zar nije original na japanjskom?
Ovo i jeste redosled reči uobičajen za 1 japanski! Npr. pogledaj glagole (predikate) skroz na kraju rečenice.
"Mnogi su pri jednom takvom prenaglom poduhvatu sebe upravo i u smrt, koju bijahu prvobitno operacijom izbjegli, natjerali." <_<