Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

Posle Karađorđeve biografije, prosto se nameće da nastavim sa Miloševom.

Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo.

U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom).

Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi :D

• Replies 8.8k
  • Views 949.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

3 hours ago, Tihajeza said:

Dok to ne nađem, čitam Gorski vijenac. U školi sam lektire preskakala u troskoku, pa reko da se iskupim malo.

U Teslinoj biografiji se pominje na nekoliko mesta da je znao napamet Gorski vijenac od korice do korice (kao i mnoga druga dela uostalom).

Ja za sada polako razbiram stih po stih, neke strofe iščitavam po pet puta da shvatim samo značenje. Ali da vozi -vozi :D

Gorski vijenac je genijalan. Sam se chita. Ja nishta drugo Njegoshevo neshto nisam mogla, ali ovo je stvarno remek delo.

4 hours ago, Tihajeza said:

Ide brže uz gusle.

On 12. 7. 2023. at 4:45, kud u maglu Simoviću said:

IMG_7237.thumb.jpeg.6b63d8989668963bc1e41cc82641f841.jpeg

jako lep stil gaji serjanović, ali mnogo mračno

toliko mracno da mi je sve dosadilo na negde pola knjige.

kupio sam na preporuku s foruma, dajte nesto zivotnije.

1 minute ago, 3opge said:

toliko mracno da mi je sve dosadilo na negde pola knjige.

kupio sam na preporuku s foruma, dajte nesto zivotnije.

Citam bas, prste da polizes:

Don-Rigobertove-beleznice-Mario-Vergas-L

Ovo je žanrovski polivalentno delo. U njoj su, uslovno, dva tipa romana, roman tajni i roman ljubavi. Don Rigoberto je u životu direktor osiguravajućeg društva; u beležnicama, sasvim drugi čovek koji na stranicama dnevnika otkriva sebe kao hedonistu, erotomana, i egzotičnog maštara. Drugim rečima, “Don Rigobertova beležnica” je hronika stvarnog, i izmaštanog života, kroz koju Mario Vargas Ljosa ispisuje divne stranice priče o umetnosti i žudnji.

...a mogu i Posetiteljke, od istog autora.

Leva ruka tame. Ne znam koliko puta sam je čitala i uvek iznova uživam

• 2 weeks later...

IMG_7494.thumb.jpeg.480c23b59fd1d83709171ff8752a8479.jpegIMG_7493.thumb.jpeg.f96d23841b40b755c34fb79ec492e21c.jpeg

zbog radi foruma(pikšnerija) uzeo ove dve knjige da pročitam na odmoru. za i dijance verujem da će mi se svideti, a kako ne volim sf ne znam šta da mislim i očekujem od hiperiona, valjda ću istrajati u čitanju, hteo sam od simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo

ako ne valja ima da spržim server

:fantom:

31 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo

Nema one o Indijancima nigde, da znaš...

Hiperion ćeš se smoriti ako ne voliš SF. Al svakako čitaj :heart: makar se smorio :D

5 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

zbog radi foruma(pikšnerija) uzeo ove dve knjige da pročitam na odmoru. za i dijance verujem da će mi se svideti, a kako ne volim sf ne znam šta da mislim i očekujem od hiperiona, valjda ću istrajati u čitanju, hteo sam od simonsa da uzmem onu o indijancima al je nije bilo

ako ne valja ima da spržim server

:fantom:

Kako te Zečica navukla, zapamtićeš ovaj odmor!

45 minutes ago, Ras said:

ništa lakše nego da je stavim u regal

53 minutes ago, Ras said:

jel toliko sranje?

😨

5 hours ago, Svemir Zeka said:

Nema one o Indijancima nigde, da znaš...

Hiperion ćeš se smoriti ako ne voliš SF. Al svakako čitaj :heart: makar se smorio :D

Crna brda?

Da, da. Nema ih nigde da se kupe. Bar ne da ja znam

Ja kupio kad bile 3 za 1000 pre par godina i poceo da citam pa stao zbog ne znam cega. Moracu ispocetkada krenem.