Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sta čitate?

Featured Replies

"Pre i posle Kose"Savremena američka dramaFav."Ko se boji Vridžinije Vulf" "Staklema menažerija""Tom Pejn"

• Replies 8.8k
  • Views 949.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

prebacila sam se na ovu temu jer se tamo piše o najavama i medijima   imam jedan bedž, omiljeni na kome piše "što čitaš?" to je naziv neke hrvatske anarhističke edicije, praktično reklamni b

• slepa živana
    slepa živana

upravo sam završila s čitanjem nečeg što se zove "selindžer" iz 2014, autori salerno i šilds. radi se uglavnom o gomili kratkih izjava, delova intervjua, pisama ljudi koji su poznavali selindžera. ima

• slepa živana
    slepa živana

ja sam gledala predstavu po toj knjizi na večernjoj sceni radović. i to monodramu. dug je niz mojih krvavih žrtava kulturnom uzdizanju

Posted Images

Upravo sam poceo da citam Dablince, Dzejmsa Dzojsa.Procitao sam odavno Portret umetnika u mladosti i Uliksa, ali Dablinci su mi nekako uvek bezali do sad. Konacno ih nadjoh u biblioteci.

Upravo sam poceo da citam Dablince, Dzejmsa Dzojsa.Procitao sam odavno Portret umetnika u mladosti i Uliksa, ali Dablinci su mi nekako uvek bezali do sad. Konacno ih nadjoh u biblioteci.
uh,strašna je to knjiga. :wub:
uh,strašna je to knjiga. :wub:
Pa, 1 je James Joyce! :DZa sad sam procitao samo prvu pricu, Sestre.

Interesantno je da se prica zove po sestrama koje se pojavljuju tek pred kraj, kad docekuju goste (koji su inace glavni likovi u ovoj prici, tacnije decak koji pricu i prica) koji dolaze da im izjave saucesce.

Jacques-Yves Cousteau & Philippe Diole - Dolphins

Malo pop-literature:2404553_BZ8894514_big.jpgJan Off - Vorkriegsjugend (200 Gramm Punkrock)Jedan iskren, lican i duhovit insajderski osvrt na (nemacku) pank scenu 80-ih. Uz vrlo fino doziranu duhovitost na sopstveni racun. Zanimljiv stil, a brzo i lako se cita. Ko zna nemacki - preporucujem.

Pa, 1 je James Joyce! :DZa sad sam procitao samo prvu pricu, Sestre.

Interesantno je da se prica zove po sestrama koje se pojavljuju tek pred kraj, kad docekuju goste (koji su inace glavni likovi u ovoj prici, tacnije decak koji pricu i prica) koji dolaze da im izjave saucesce.

:wub: jedna od mojih omiljenih...btw... čkolska lektira "Braća Karamazov" je na redu... :)

Edited by sarište

K1038.jpgMoj prvi Murakami i potpuno sam odusevljen... Mada mi kazu da ima i boljih dela od ovog, nesto se plasim da nece mi ispuniti sada ovako visoka ocekivanja... :wub:
Mada mi kazu da ima i boljih dela od ovog, nesto se plasim da nece mi ispuniti sada ovako visoka ocekivanja... :wub:
Mislis dela drugih pisaca? Ima i hoce. :) Od danas malo ozbiljne pop-literature: Richard Sennett - The Craftsman9780300119091.jpg

Edited by Pixie

Severna svetlost po kojoj je snimljen Zlatni kompas(koji jos uvek nisam gledao jer kad god mogu praktikujem prvo knjigu pa onda film) I jako mi se svidja ima tu svega za nas veliku decu.

лучшая страна в мире / эрленд лу, 2005.fakta om finland / erlend loe, 2001.lienarni roman o vodostaju i transfiguraciji. uporedljiv sa smrtom u veneciji.da je mircea eliadea znao da napise roman*, stivo bi moglo da izgleda nalik.__________*jedva docitao svojevremeno devicu kristinu, treshoror iz 1936.

Danilo Kis - Grobnica za Borisa Davidovica.Sledece ce biti nesto drudod tipa, pa onda nazad u logore sa Solzenjicinom

Edited by Hustler

da je mircea eliadea znao da napise roman...
roman nije, ali jeste zbirku prica: na ulici mantuleasa, izdala niska gradina, kasnih osamdesetih. preporuka.poz

zbirka pripovedaka koja sadrzi novelu 'pe strada m?ntuleasa' se kod mene zove 'гадание* на камешках / gatanje na kamencicima',kuriozitetraritetno izdanje ImVerdenVerlag-a na ruskom, munchen, 2005.[a o djevici k. su i kino slikali;uzgred, gledao li je neko novog kopolu frensisa forda i tinereţe fără de tinereţe?]___________* editoare bez editoarea, zbirka se po pripovetKi zapravo zove 'гадальщик';sto ce reci mushkinja sto gata/vraca.e sad kako je u mom selu genderna podela gatanja neprikosnovena..

Edited by makaronee

nismo se razumeli :D nisam mislila da nije napisao, nego da nije umeo da napise dobar.da, verovatno je ta zbirka u raznim zemljama nazivana po prici koja se uredniku cinila najupecatljivijom. ali, to je sigurno to. pet-sest novela, sa elementima fantastike, magije, folklora.poz

Edited by le petit nicolas