Jump to content

Kupovina racunara i komponenti

Featured Replies

da li neko zna gde ima da se nabave polovni/novi mikrokontroleri i programatori, sa dodatnom opremom, ne svidjaju mi se cene, ono sto sam video na netu

• 1 month later...

Repeater ti je najlaksa ali i najlosija opcija jer trosi wifi opseg i za prihvatanje i za slanje podataka tako da sustinski slabi mrezu. 

Nemoj da uzimas najjeftinije sa aliexpresa, i xiaomy i neki nobrand su mi riknuli. 

Na kraju sam resio na prijemu a ne na slanju, kupio neki wifi usb adapter sa antenicom koji mi za sada radi posao ali je uzasno ruzan.

+1

kome je malo, mogu se dodati i nesto vece antene za jos par decibela

(ne garantujem bas za ovaj model, ali imam slicnoizgledajuci tplink koji ima izmenjive antene)

molim za odgovor na pitanje koje postavlja laik geprat:

koliko mega-giga troši gledanje 1 sata TV programa putem SBB EON na laptopu. razmatram opciju kupovine kućnog net VIPovog paketa za selo. maksimum gledanja bi bio 2 sata x 15 dana mesečno. nisam zadovoljan totalom, menjao bih za ovo.

Edited by djordje geprat

U najboljem kvalitetu (koji i dalje nije nešto ekstra) troši se pola megabajta u sekundi, znači oko 1.5 gigabajta na sat

to zavisi od kvaliteta videa što se podešava u eon aplikaciji, postoje 4 nivoa :

1.automatski u prevodu je isto što i sledeći

2. visok 4Mbit/s tj 1,8 GB/h

3. srednji koji troši upola manje i

4. nizak 1/4 od visokog

edit to važi za wifi za mpbilne mreže je potrošnja navodno nesto niža 1GB/h, 0,5 i 0,25

Edited by gone fishing

1 minute ago, gone fishing said:

to zavisi od kvaliteta videa što se podešava u eon aplikaciji, postoje 4 nivoa :

1.automatski u prevodu je isto što i sledeći

2. visok 4Mbit/s tj 1,8 GB/h

3. srednji koji troši upola manje i

4. nizak 1/4 od visokog

Nije, automatski ti je 7Mb/s.

Nije, to je na tv aplikaciju, u browseru je 4

Just now, renne said:

Nije, to je na tv aplikaciju, u browseru je 4

Neko mi svojevremeno (mnogo pre nego što se sam Box pojavio) reče da je auto u aplikaciji = 7Mb/s. Da li je stvarno tako, nisam proveravao.

hvala na odgovorima. ispada da bimi bi dovoljan ovaj najjeftiniji od 100GB. još samo ovo: da li je dovoljna brzina od 10 ili da idem na nešto komforniji i brži paket sa brzinom 20. razlika u paramaje beznačajna.

5Mb/s ti je dovoljno za striming, ako provajder isporucuje signal nebitno ti je da li imas 10 ili 20. A ako stuca, stucace i na jednom i na drugom :D

Jab uzeo 20 (ako je razlika u ceni stvarno minimalna), od viška glava ne boli.

+1

+ dodatnih 50 GB da se ne bere briga kad počinje Slagalica. :happy:

Verovatno znaš, ali i kad spucaš te gigabajte, ostaje toi net, prilično osakaćen, ali možeš da forumašiš...

[emoji6]

E da to valjda ima i Telenor pa proveri cene i opcije

... Shiit has hit the fan...