Otto Katz Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Suvibrirali na njegovim valnim dužinama ili ne, jedno se ne može poreći. Bio je majstor. Jedan od najvećih. Dijalozi Seymoura s Muriel su nešto najbolje ikad napisano. Bilo bi fantastično ako se ispostavi da je napisao još.
Gonzo Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 (edited) zivot je sranje, a DZ D je to odlicno znaoIgra, ma nemoj. I to mi je neka igra. Ako se nađeš na onoj strani gde su sve sami grofovi, onda je igra, u redu - to priznajem. Ali ako se nađeš na drugoj strani, gde nema nikakvih grofova, kakva je to igra? Nikakva. Nema igre. Edited January 29, 2010 by Gonzo
slepa živana Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Igra, ma nemoj. I to mi je neka igra. Ako se nađeš na onoj strani gde su sve sami grofovi, onda je igra, u redu - to priznajem. Ali ako se nađeš na drugoj strani, gde nema nikakvih grofova, kakva je to igra? Nikakva. Nema igre.
Milogled Bluff Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Ne zamerite mi na totalnom off-u, ali sad znate kako sam se ja osecao kad je umro Bobi Fiser.
Arkadija Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Kada sam čula da je umro, shvatila sam da nemam ni jednu njegovu knjigu u kući. Bože, zar sam u nekom seljenju zaturila tako bitne knjige. ( mislim da ne bih bila to što jesam,da nisam pročitala Selindžera sa 16 gonina)
Indy Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Gde ste bili pre nekoliko godina na onoj temi tamo "Da li knjiga može da vam izmeni život", kad su me neki napali na istoj na pasja kola zato što sam rekao da "može". A sad sam i radoznao, pošto sam nekako uspeo da preskočim Selindžera, da li bi i meni izmenio život?
holden kolfild Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Gde ste bili pre nekoliko godina na onoj temi tamo "Da li knjiga može da vam izmeni život", kad su me neki napali na istoj na pasja kola zato što sam rekao da "može". A sad sam i radoznao, pošto sam nekako uspeo da preskočim Selindžera, da li bi i meni izmenio život?jok, i dalje bi bio pijanac koji griluje spargle ;)salu na stranu, perfektan dan je jedina prica koja me je raspametila toliko da nisam znao na koju stranu da krenem sa plaze, tad kad sam je procitao. nisam se zajebao, sta ja znam. divan pisac je bio, taj selindzer.
aram Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 (edited) Gde ste bili pre nekoliko godina na onoj temi tamo "Da li knjiga može da vam izmeni život"...evo ti nesto na tu temu: "Knjiga mog zivota"Ima stvari koje se u životu pamte jer su jedinstvene, neponovljive te stoga posebno važne. Ali, šta je ono ključno, onaj bitni obrat, momenat poslije kojeg ništa više nije kao što je bilo ranije?Za pisce to sigurno nije prva nego najvažnija knjiga u njihovom životu, knjiga koja ih je pokrenula i koja ih stalno prati u poslu pisanja.Svakog petka, jedan od istaknutih pisaca sa prostora bivše Jugoslavije govori o knjizi koja ga ja najviše uzbudila i potresla, koja je presudno uticala na njegovo stvaralaštvo i njegov život, i kojoj se uvijek iznova vraća. Edited January 31, 2010 by aram
Jolly Roger Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Tekst o J.D. Salinger-u iz The New York Times-a:PrevodOriginal
slepa živana Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 od loma sa fejsbuka: DAN SELINDŽERA U BEOGRADUIz nekog razloga, svi su odlučili da sutrašnji dan - 9.mart, posvete Selindžeru.U Kinoteci će od 16 sati biti prikazan film "Teorija zavere" (SAD 1997), u kom pored Džulije Roberts i Mela Gibsona važnu ulogu igra i knjiga "Lovac u žitu" (ko se ne seća tog detalja sad je prilika da utvrdi gradivo)A od 19 sati Flavio Rigonat i Vladimir Arsenić predstaviće Selindžera i njegovo delo u Maloj sali Doma kulture Studentski grad.Uživajte!
Аврам Гојић Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 (edited) ... Edited July 17, 2011 by Marko M. Dabovic
Willow Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Mene od J.D.S-ovih stvari najviše dirno "Simor: uvod". Prekrasna knjiga.
Recommended Posts