Dionysos Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 (edited) no name zum za 650 evra мислим да је албинар у питању http://www.ebay.com/itm/Albinar-75-205mm-f3-5-Zoom-Lens-constant-aperture-for-Nikon-Ai-manual-focus-MINT-/171264188030?hash=item27e0241e7e едит: уствари, ко зна http://forum.mflenses.com/auto-panagor-macro-zoom-f3-5-75-205mm-t26607.html Edited August 3, 2015 by Dionysos
jms_uk Posted August 3, 2015 Author Posted August 3, 2015 Ne, ne, zum i grip idu odvojeno znaci no name zum za 650 evra :0.6:, matori izakani speedlite za 100 evra, i winder za 150 cudo sta covek moze da kupi za 1.400 evra! kapiram da bi mogao da spusti na 1.200 Ali pravi najbolje fotografije i kupljen je u Australiji. Sent from my iTelephone using Tapatalk
Caligula Posted August 3, 2015 Posted August 3, 2015 Ne, ne, zum i grip idu odvojeno znaci no name zum za 650 evra :0.6:, matori izakani speedlite za 100 evra, i winder za 150 cudo sta covek moze da kupi za 1.400 evra! kapiram da bi mogao da spusti na 1.200 Aj molim te, ko da ni jedan hipster nikada nije preplatio neko analogno djubre svaka roba ima kupca
nbg4ever Posted October 15, 2015 Posted October 15, 2015 Ovako... Drug koji se kao bavi fotografijom (ali iskreno, ima fine rupe u znanju) bi hteo da upise neki kurs. Ono sto sad slika za novac su uglavnom promo slike za bendove, apartmane, itd + ono sto radi iz hobija. Bavi se time vec nekoliko god. E sad, nemam pojma sta se nudi i koliko kosta, niti koji "level" njemu odgovara, ali dajte neke predloge Sent from my Nexus 4
nisam ja Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Koliko se kreću canon mark IIIojke na tržištu polovnjaka, postoji li neki uvid?
nisam ja Posted November 4, 2015 Posted November 4, 2015 Niko. Aj nek pita neko za druga na dizajn zoni.
nisam ja Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Koji je najveći format crno belog foto papira koji se može nabaviti?
Prospero Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 (edited) Pomozite potpunom duduku :( Treba da organizujem video snimanje nekih manjih tribina/konferencijica koje traju 90-120 minuta. Oprema nije moja, imam Nikon S7000, koji još nisam raspakovao. Ideja je da se posle to okači na YT. Ono što me interesuje je da li aparat može da podrži snimanje tako dugo u smislu trajanja baterije, i koliki to video posle bude, tj. kolika mi je memo kartica potrebna. Kakav kvalitet se može očekivati?* Treba da kupim karticu (32GB dovoljno ili 64) i neki stativ. mislim da je šraf od 1/4". Dajte neki pametan savet, samo nemojte da mi kažete da menjam aparat jer to nije opcija. Nije moj i nije za mene ali mi je poslovno bitno da mogu nešto da zbudžim. edit: * meni ne treba više od 720p, da i to napomenem. Edited November 18, 2015 by Prospero
Аврам Гојић Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 (edited) 32GB je sasvim dovoljno za 2 sata u ful HD rezoluciji snimanja. Mnogo je bitnije da kartica podrzava neometani video zapis, dakle uzmi SDHC karticu klase 10, najbolje SanDIsk. I napravi probno snimanje od bar 10 minuta da vidis da li se video materijal snima nesmetano, staticna snimanja umeju da budu tricky, samo se u jednom trenutku napuni bafer, stvori "usko grlo" i dok si reko keks izgubio si snimak. Vidim da taj aparat ima proprietary bateriju, uostalom to je valjda sada kompakt standard. Bojim se da ti je baterija problem. Vidim da ovaj aparat moze na jednom punjenju da napravi 200 snimaka. Zaista ne verujem da bi mogao da izdrzi kontinuirano snimanje duze od 45 minuta ili sat vremena. Edit: a pa i pise u specifikacijama, oni bateriji daju 40 minuta, znaci to je najvise sto se moze ocekivati. Sranje od baterije, ukratko. Sto se tice kvaliteta, koliko vidim ima sasvim solidan HD video zapis, mozda i iznad proseka za kompakt aparate ove klase. Edited November 18, 2015 by Аврам Гојић
Аврам Гојић Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 (edited) Ako ti je na pameti da nekako prikacis aparat na AC adapter ili tako nesto - ne moze jbg. Bez dodatnih baterija neces izgurati snimanje. Mislim da kostaju oko 15 evra komad kod nas. Edited November 18, 2015 by Аврам Гојић
Prospero Posted November 18, 2015 Posted November 18, 2015 (edited) Thx AG! Kako da zaobiđem problem s baterijom? Može li seljačka varijanta da stalno bude uključen u struju preko punjača? Ili da se nađe neka druga hi-cap baterija ili šta...? Edit: telepatija :D Ima li nekih jačih baterija u prodaji? Edited November 18, 2015 by Prospero
Recommended Posts