Jump to content
IGNORED

Fotografija - Razno

jms_uk

Recommended Posts

Posted

Jeste :( 

• 4 weeks later...
Posted

Ima li neko preporuku za dobar kolor film? Recimo da bude jedno 400 ASA, da budem komotan sa njim a pokoje zrnce mi ne smeta, da ima lepe boje ali idealno da budu malo prigusene, da je tolerantan na blestavilo...

Posted

Ima li neko preporuku za dobar kolor film? Recimo da bude jedno 400 ASA, da budem komotan sa njim a pokoje zrnce mi ne smeta, da ima lepe boje ali idealno da budu malo prigusene, da je tolerantan na blestavilo...

nema bolje no portra 400

Posted

Sad gledam, to je tacno to sto mi treba, hvala puno  :thumbsup:

Posted (edited)

Sad gledam, to je tacno to sto mi treba, hvala puno  :thumbsup:

:)

400 je dosta fleksibilan ali naravno zavisi od uslova, na koji nacin mjeris svjetlo i koji format filma koristis. uzmi jedan od 160 pa vidi sta ti vise odgovara.

Edited by Krampa
Posted (edited)

kod negativa sam kodaku uvek davao prednost zbog toplije boje, dok fuji za mene ima neki plavi ton. sad taj plavi ton ume da bude dojajan kada se slika npr. priroda, zelenilo, nebo. kodak je mamara za fotkanje ljudi.

kod slajdova apsolutni primat dajem fujiju.

:)

edit

fokusiraj se na cilj u izboru osetljivosti. niža osetljivost manje zrno, neretko potreban stativ. visoka osetljivost za neodgovarajuće svetlosne uslove zrno dakako veće. ako naručuješ(gde je veći izbor) vodi tačuna o temperaturi za koju su filmovi baždareni. 3200K tungsten, 5600K daylight

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

prednost kodaka nad ostalim filmovima su tamne nijanse. moze da izvuce mnogo vise nego ostali filmovi pogotovu ako radis na srednjem ili velikom formatu

Posted

Samo da parkiram ovo ovde

IaTBEh0.png

Posted

Hvala ljudi na savetima za filmove, 400ASA je defitinitivno to sto ce mi trebati, tj. dnevni rad u debeloj sumskoj senci.

Nego ako vam se desi da fotke ispadaju ogavno preko svake mere a da ne znate zasto, i da ste na ivici da proglasite aparat pokvarenim, prvo proverite da niste u osnovnim podesavanjima slucajno namestili automatski ISO :isuse: 

Posted

da imate soma evra, sta biste pazarili? prihvatam sve predloge: novo/polovno, samo telo/telo+neko staklo. 

Posted

Ko prstom u oko... da imam soma evra otišao bih u Nikon radnju i uzeo Nikon 7200

Posted

da imate soma evra, sta biste pazarili? prihvatam sve predloge: novo/polovno, samo telo/telo+neko staklo. 

za sta ti treba kamera?

Posted

za zabavu i uzivanje prvenstveno, ali nije zgoreg da radi i posao.