Jump to content
IGNORED

TV Prva

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

Pa meni se čini da ti i Mejdejka doprinosite sasvim dobro sa sasvim drugačijim setom referenci, a sa treće strane opet, tu su i Beti i Kelt.Pa onda Manč, Buffalo Bill opet barataju vrlo različitim referencama, a opet društvenjačkim. Ja mislim da do ovog teksta nikad nisam pomenuo ni Lakana ni Fukoa, moje su reference mnogo, mnogo više anglosaksonski mejnstrim (Vitgenštajn bi pre upadao tu nego tamo, ne znam po kojoj je to logici Lubi Vitgenštajn rame uz rame sa Lakanom). Dakle, ne bih rekao da nam fali raznolikosti. Ali, moram da primetim da je reakcija na Lakana, Barta, Fukoa, etc. iz nekog razloga upravo alergijska. Evo, imali smo priliku da to vidimo i na ovom primeru (ne sa tobom).Mislim, svaka se teorija da zlouptrebiti, svaka ima svoj žargon koji se da imitirati, svaka ima svoj opskurantizam, itd, ali na ovu francusku se reaguje ganglijski, bez ikakve potrebe da se reakcija opravda. Dovoljno je, kao u Lubinom reagovanju, da se prosto konstatuje pominjanje Lakana i Barta, pa da se to smatra dovoljnim argumentom. Kao da si rekao mumbo-jumbo, ili nešto slično. A ono što je meni zanimljivo, jeste da ovaj tekst zapravo jako pregledno i jasno referira na ove autore, bez ikakve mistifikacije, bez muljanja, sa konkretnom svrhom i argumentima, i čini mi se da ni tebi koji dolaziš iz sasvim drugačijeg teorijskog bekgraunda nije bio problem da razumeš šta je autor hteo da kaže.

Edited by Syme
Posted (edited)

Ovo se moze staviti u opsti trend povrsnosti, koja dovodi do dekoncetracije i sve tezeg savladavanja sve plicih sadrzaja koji su nista drugo nego jos jedna informacija u moru "novih" informacija kojima smo zapljusnuti. Izmedju Natase Bekvalac Milutina Mrkonjica Ivice Dacica ubacimo CSI pa onda malo glasova Srbije pa malo brzih pruga Srbije pa se to lajkuje i saruje pa malo najava hapsenja pa da ne nabrajam dalje.Sve to funkcionise na bazi snizavanja ocekivanja. Sada cemo da vas onepismenimo i zaglupimo da bi lakse manipulirali i prodavali praskove protiv ultramegagiga tvrdokornih kuraca palaca, najnajnovijih ajkuraca i ajpalaca, preko kojih cete moci da sve da saznate i da budete saznati. Dva u jednom. I Kosovo i Eu. I to nije sve. Ako odmah okrenete i narucite jos danas dobicete besplatno i dva primerka borbe protiv korupcije. I to nije sve.Problem nastaje kada se kriterijumi toliko spuste pa ovi sto su manipulirali ne shvataju da su i oni podlegli manipulaciji i da nista drugo ni ne znaju. I svi se prave ludi.Ja mislim da je ekipa koja je pravila ovu nadrealnu tv uverena da su napravili duhovitu seriju, jer ni oni ne mogu da iskoce iz voza i da objektivno sagledaju stvari. A ako i mogu, onda je to u fazonu- ma nema veze ionako niko nece primetiti. I tako to ide. I bice sve gore.

Edited by bergasa19
Posted
A ono što je meni zanimljivo, jeste da ovaj tekst zapravo jako pregledno i jasno referira na ove autore, bez ikakve mistifikacije, bez muljanja, sa konkretnom svrhom i argumentima, i čini mi se da ni tebi koji dolaziš iz sasvim drugačijeg teorijskog bekgraunda nije bio problem da razumeš šta je autor hteo da kaže.
Problem je u tome što je jasno šta je autor teksta hteo da kaže i bez refer... pozivanja na ove autore, te se s pravom postavlja pitanje da li je to samo efekat koji ima potpuno drugu svrhu, možda čak i suprotnu početnoj ideji obraćanja ovim tekstom.Ja ću se u istom maniru, (bergasi u inat naravno), pozvati na Georgea Loisa: "Think long. Write short." koji se pozvao na Abrahama Lincolna: "I'm sorry I could not have written a shorter letter, but I didn't have the time."Dobro jutro svima.
Posted
Pa da, Srbi su primitivni kulovi. Ne treba nam ništa više od toga. Kakvi Bartovi i Lakani, to je prosto primitivizam.Valjda ti je jasno da je upravo ovo što ti pričaš zapravo drugosrbijanstvo iz vlažnih snova NSPM-a. Narod je stoka, that's all the explanation we need.
hvala ti, sad znam gde mogu da potrazim posao kad dobijem otkaz.a ucitavanje je takodje vredna teoretska disciplina, samo nazalost nisam uspela da je naucim probijajuci se kroz sumu stoke koja ne poznaje sveto trojstvo omiljenih srpskih mislilaca. (da, zato je tu bio vitgenstajn, sto je bio elitisticki sarkazam, ah.)no, posto se ne razumem u teoriju i ne poznajem svog fukoa i lakana, evo teksta s kojim nisci poput mene mogu raspravljati. ali avaj, i on potcenjuje publiku.
Posted

zna se odvajkada da je dimi veliki peščanikovac i mrzitelj srpskoga seljaka. da je baš teo da muči stoku, nejmdropov'o bi on nekog altisera, ume on, ume.

Posted
Problem je u tome što je jasno šta je autor teksta hteo da kaže i bez refer... pozivanja na ove autore, te se s pravom postavlja pitanje da li je to samo efekat koji ima potpuno drugu svrhu, možda čak i suprotnu početnoj ideji obraćanja ovim tekstom.Dobro jutro svima.
Al' kako ne kapiraš, mekejbac, bez slovenačke lakanovke i bar dve knjige o hegelu u špalirima od fusnota, nikada ne bismo shvatili da je Nele pri raspadu divne Juge bio kosmopolit, dok je sada nacoš. Ne mere to bez lakanove trijade i istorije pojma totaliteta u post-hegelovskoj kontinentalnoj filozofiji, inače si plitak, šinko, a blogić-kolumna bi se morala svesti na prilično banalnu tezu koja bi bila vidljiva svakom dunsteru: Nele je bio nadrealist, sad je kursadžija. Mora neki padding da ima, inače je 'nepotkovano', a ti nisi ostvario dovoljno ozbiljan l'engagement s mučkim pučkim mas-medijskim fenomenima, more.Ni onaj fini dečko betondžija kad secira novu srbijansku književnost jednim jedinim ingenioznim parametrom - "fašistička je", i "nije fašistička" - ne donosi ništa manju bazuku na fajt noževima. Inače ispadneš elitist, božsačuvaj. Nego lepo, dubinski i argumentovano, skeč po skeč: ovaj je nacoški, ovaj je nešto malo manje nacoški, a ovaj je sasvim nacoški... da se uspostavi taksonomija, moliću. Zanemariti nesvesni rad ideologije u skečevima povampirene Liste vodi direktno u Aušvic, ako nije uvod i u neka opasnija vremena - zar toliko nisi znao? pi breeee....
Posted

kapiram da ste neletu ulepsali dan i eventualno brojanje para stavljanjem njegovog imena u iste recenice sa fukoom i lakanom. sve ostalo je u ovom trenutku manje vazno...

Posted

a el kapiraš da doktor nele karajlić više svršava na fukoa ili na peščanik, ili pak na ppp?

Posted

samo velikani, fuko, bart, lakan. o PPP deli misljenje sa teofilom.

Posted (edited)
hvala ti, sad znam gde mogu da potrazim posao kad dobijem otkaz.a ucitavanje je takodje vredna teoretska disciplina, samo nazalost nisam uspela da je naucim probijajuci se kroz sumu stoke koja ne poznaje sveto trojstvo omiljenih srpskih mislilaca. (da, zato je tu bio vitgenstajn, sto je bio elitisticki sarkazam, ah.)no, posto se ne razumem u teoriju i ne poznajem svog fukoa i lakana, evo teksta s kojim nisci poput mene mogu raspravljati.ali avaj, i on potcenjuje publiku.
Nisam učitao ništa čega u tvom postu zaista nije bilo. On se da svesti na tezu - "kulovština" je primarna, ideologija sekundarna. Drugim rečima - uništi nas primitivizam!Što se Dedićevog teksta tiče - on radi nešto sasvim logično - počinje od postojeće literature na temu "Top liste nadrealista", a to je u ovom slučaju zaista izvrsna knjiga Pavla Levija, i onda pokušava da u odnosu na nju kontekstualizuje i analizira nove "Nadrealiste". Levi je taj koji se poziva na Barta i Bataja, nije Dediću tek tako ćunulo da se na njih pozove da bi se pravio pametan ili zasenjivao prostotu.Mada si u pravu, šta će kome Bart i Lakan, kad dječak Mita iz glave prosipa ovakve bisere: "Time se krug zatvara, Bosna je sa „Lepim selima“ bila početna tačka Dragojevićevog uspona u svetu evropskog filma, i sada ona uzima nešto od njega da se finansijski obezbedi."Ali šalu na stranu, treba biti iskren pa reći da je Mita, kada se sve uzme u obzir, napisao dobar tekst ako imamo u vidu za koga ga je pravio. Edited by Syme
Posted (edited)
Problem je u tome što je jasno šta je autor teksta hteo da kaže i bez refer... pozivanja na ove autore, te se s pravom postavlja pitanje da li je to samo efekat koji ima potpuno drugu svrhu, možda čak i suprotnu početnoj ideji obraćanja ovim tekstom.Ja ću se u istom maniru, (bergasi u inat naravno), pozvati na Georgea Loisa: "Think long. Write short." koji se pozvao na Abrahama Lincolna: "I'm sorry I could not have written a shorter letter, but I didn't have the time."Dobro jutro svima.
Izvini, ali nisi u pravu. Rekoh u odgovoru Lubi, ono što autor zapravo čini u ovom tekstu jeste da stavlja nove Nadrealiste u kontekst neke već postojeće literature na temu TLN-a. Postupak sasvim logičan i na mestu. Stvarno ne vidim šta je tu efekat. Edited by Syme
Posted
Necu ti dozvoliti jer su skec o Radetu Pendreku iz 1989. i skec o Marku Kraljevic iz 2012. i po formi i dobrim delom i po sustini potpuno ista stvar. Devojka koja se danas drugacije nasminka u odnosu na juce je i dalje ista devojka.Niti je ono bila kritika niti je ovo plivanje nizvodno. Ti ih tako pojednostavljeno vidis jer si isuvise politicki opterecen i sve pozmtras kroz prizmu "da li je nesto politicki poen za nas ili za njih".
silovana devojka je isto sto i pandur koga sikaniraju studenti? syme, plz nemoj visi filbiju slati linkove gde ih ja mogu videti.
Posted
Izvini, ali nisi u pravu. Rekoh u odgovoru Lubi, ono što autor zapravo čini u ovom tekstu jeste da stavlja nove Nadrealiste u kontekst neke već postojeće literature na temu TLN-a. Postupak sasvim logičan i na mestu. Stvarno ne vidim šta je tu efekat.
Hmmmm. Zamisli scenu u kojoj ja tebi saopštavam da je nebo plavo i da onda tu tvrdnju potkrepljujem pesmom Obojenog programa. Eto. To imamo ovde. Ali sva sreća pa je rasprava brzo zamrla kao i ona oko polemike u Vremenu.
Posted (edited)

Hmmmm. Zamisli scenu u kojoj ja tebi saopštavam da je nebo plavo i onda tu tvrdnju potkrepljujem pesmom Obojenog programa. Eto. To imamo ovde.Ali sva sreća pa je rasprava brzo zamrla kao i ona oko polemike u Vremenu.

Edited by McCabe
Posted
Hmmmm. Zamisli scenu u kojoj ja tebi saopštavam da je nebo plavo i onda tu tvrdnju potkrepljujem pesmom Obojenog programa. Eto. To imamo ovde.Ali sva sreća pa je rasprava brzo zamrla kao i ona oko polemike u Vremenu.
Što reko Peđa Gnjatić - to nije dobra analogija. Odgovarajuća analogija bi bila da ti neko u tekstu ponudi teorijsko (recimo, optičko) objašnjenje zašto nam nebo izgleda plavo, a zašto nekim ljudima, ili nama samima iz nekih uglova, ili podneblja, ili u izvesnim uslovima, izgleda da nije plavo. Tu nema nilčeg banalnog.Isto tako, ovaj nam tekst ne govori prosto da su stari Nadrealisti bili smešni i anti-nacionalistički, doklen su novi nesmešni i nacionalistički, nego nam daje objašnjenje toga zašto su prvi anti-nacionalistički, zašto su novi nacionalistički, i u kakvoj je vezi ideologija sa humorom i identitom. To nije ni proizvoljno, niti pak suvišno.