Kreator Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 :Hail:A danas nas znaju samo po egzoticnom drvetu odličan arhitekta, začetnik srpsko-vizantijskog stila gradnje, mnogo je toga ostavio iza sebe.....jagodina treba da se ponosi.
nemoderisani Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 E, tad je vredelo živeti u Bg...između dva rata bio mnogo zanimljiv grad.A onda su došli partizani.Pa je bio još zanimljiviji dok se nisu vratili
Dr Arslanagić Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 F.Gotovac i V.Jaman - Plan kompleksa Špinut-Poljud u Splitu, 1966/67.
Zaz_pi Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 (edited) Otkrite u Moskvi(novi stadion Spartaka) Stanica podzemne "Spartak", koja se, naravno, nalazi pored stadiona Pored stadion ce se graditi i hala Edited August 16, 2014 by Zaz_pi
Zaz_pi Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 (to sto ima crnih sedista je zastita za stolice koja nije skinuta) PS Na mestu gde je izgradjen ovaj stadion dogodio se cuveni koncert u Moskvi-Monsters of rock 1991 https://www.youtube.com/watch?v=IYYLSjWb8mo
Zaz_pi Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 (edited) Stadion u Krasnodaru(ovo se gradi izuzetno brzo) Krasnodar je grad koji brzo raste, kao i svi ti gradovi na Crnomorskoj obali zbog odlicne klime(slicna kao Mediteran), ima oko 800 000 ljud ali mislim da ce vrlo broz doci do miliona. Rusi rade na severu a onda tu kupuju stanove ili se sele kada dovoljno zarade. Vlasnik kluba je covek koji drzi jednu od najvecih ruskih privatnih kompanija, gle cuda nije nafta/gas, vec se bavi trgovinom, drzi lanac prodavnica Magnit i "tezak" je nekoliko milijardi $. Ovako je to izgledalo u decembru 2013 ovako danas Inace, pored stadiona koji se gradi nalazi se trenazni centar i fudbalska akademija FK Krasnodar Edited August 16, 2014 by Zaz_pi
Zaz_pi Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 Otvaranja stadiona za fudbal u Kazanju ove nedelje Problem Kazanja je slaba zainteresovanost za fudbal. Iako je to grad preko milion ljudi. Hajde da razumem zimi ali uvek je slaba poseta na utakmicama Rubina. Inace na ovo stadionu ce se 2015 odrzati SP u vodenim sportovima
Zaz_pi Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 U Sankt Petersburgu je konacno ubrzano gradjenje novog stadiona Zenita, strasnih problema je tu bilo Legendarni Luznjiki je potpuno rasturen iznutra ali ce spolja dobrim delom ostati isti kao spomenik arhitekture, sa sve Lenjinom ispred. Ovako treba da izgleda unutra kada se zavrsi za SP 2018 VTB Arena(Dinamo Moskva) je isto krenula sa nule Ovde isto imamo zastitu arhtektonskog nasledja, sali samo jedna strana, vidi se na slici. To je konstruktivizam izgradjen 1928. Novi stadion CSKA je isto zivnuo, isto bilo problema Toliko iz Rusije.
Töölönlahti Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 Problem Kazanja je slaba zainteresovanost za fudbal. Iako je to grad preko milion ljudi. Nije sitna poseta, iznad proseka je za RPL... Na godišnjem planu Rubin ima sličan ili veći broj prodatih karata nego Ak Barsi (16 soma puta 15 tekmi vs. 6 soma puta 30 tekmi + playoffs), koji su ipak nekako više iconic franchise za Tatarstan. Neposećen je Unics, hokej i fudbal su skroz okej. Inače, mada suštinski nebitno, otvoren je stadion prošle godine za Univerzijadu, nego je tek sad Rubin prešao tamo. Nego, koji će moj sportska hala Spartaku, za hokej klub? Oni su istupili iz KHL-a ove godine. -_-
Zaz_pi Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 (edited) U pravu si da su hokej i fudbal stepenicu iznad ostalih po popularnosti(mozda ruski hokej-bandi, moze u nekim regionima da pridje po popularnosti), ali Kazanj za toliko naseljenost ima slabu posetu. Stadion jeste otoren za Univerzijadu ali nije za fudbal, to je tek sada, to sam napisao, i bice prilicno prazan na otvaranju to mogu da se kladim. Jedan od razloga slabije posete u ruskoj ligi je klima(tesko je u novembru stajati na otvorenom preko 90 minuta a ono ispod -10 C. Doduse, u Krasnodaru ili Sociju nije tako, Rostov isto moze da prodje ali Sankt Peterburg, Moskva, Kazanj...to je problematicno. Drugi problem je rastojanje koje gostujuci navijaci moraju da predju. Primera radi Sankt Peterburg-Moskva je preko 600km sa odlicnom vezom(brzi voz Sapsan oko 250km/h) pa ti treba skoro 4h samo u jednom pravcu da potrosis. U azijskom delu nema klubova, Jekterinburg je najistocnije(1 500 km od Moskve). Mislim da nema blizeg gostovanja(ako iskljucimo gradske utakmice u Moskvi i Krasnodaru) od 250 km razdaljine. Sta ce Rusi, samo evropski deo je 30 puta veci od Engleske, pa onda gledaj. edit: zato mi je cudno sto ne stavljaju pokretne krovove u Moskvi ili Kazanju. Edited August 16, 2014 by Zaz_pi
Töölönlahti Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Kako će biti kul novi stadion Beşiktaşa. http://www.dbarchitects.com.tr/bjk-vodafone-arena/
Dr Arslanagić Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 neeeeeeeeeee :( İnönü je jedan od najlepših stadiona na kojima sam bio.
Töölönlahti Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Ja kad sam bio, raspadao se na nivou koji JNA ima da čeka još 20 godina i smdeo je na mačiji drek.
Recommended Posts