Jump to content

Kuhinje, incorporated

Featured Replies

• Author

Ljudi ovo nije projekat, nego nesto sto sam nakrcao za 15 minuta :)jos uvek su razne opcije u igri.i sto zezate Gazzu, napisao je neke stvari o kojima mogu samo da sanjam , a druge su sasvim realne.a ono sto sam naucio iz price Gazze, Modesta i kompanije jeste:1) perilica sudova je iz raja izasla2) da, u pravu sam, bez plamena nema kuvanja3) ne ringlu ispod prozora, na pamet mi nije palo kolika ce to muka biti sa mascu koja se hvata na staklo i PVC4) podici visinu elemenata na, zasto ne, i preko 100cm...i tako dalje...Kakve su vase kujne?

Edited by vasudeva418

au, zamisli tek one u crnoj / grafitnoj boji kakve su. na beloj se bar vidi kad je strokava. kazem ja lepo, a oni meni preterujes. to sto sam ja paranoicna, ne znaci da me niko ne prati :lol: pa sta si radio? koliko su ta sredstva za ciscenje?
blanco ima neke 2 tekucine, komplet kosta 25 jura otprilike i traje par meseci opsesivnog koriscenja. i ima alternativnih verzija, sirce, limun, razne stvari za nagrizanje tog kamenca koji se hvata. a ni tamne nisu bolje, i na njima se vidi kako se menja boja iz te grafitne u recimo neku braonkastu, jos gore. s tim sto se ne radi o tome da to ne moze da se skine - mada nikada vise nece izgledati kao nova, nego sto je to smaracka stvar, ima te razne neke krivine i coskove kojima ne mozes ni da pridjes, i sto je prosto to posao kojim niko normalan nece da se bavi. sa druge strane mnogo su sexy, s tim sto ima i bolje, habitat prodaje bele porculanske sa glazurom, verujem da se to moze ostetiti ali ako nista drugo prljavstina ne probija taj povrsinski sloj i ostaju takve.deva: od navedenih stvari realno su preskupe samo te sitnice oko kuhinskog okova tipa amortizeri, samozatvarajuce fioke i slicno - ako hoces da kupis ozbiljan kvalitet koji nece da se raspadne posle 2 godine. ostalo je sve u domenu realnog i nikakav poseban izazov za majstore. pomenuta sporet ploca 3+2 kosta recimo 5000 din vise od obicne. pomenuta gornja ploca od inoxa kosta recimo kao 2 kvalitetne sudopere od inoxa, uzme se debela daska (recimo petica) od nekog prostog i jeftinog materijala tipa malo bolje iverice i ona se sa svih strana sem donje oblozi tankim inox limom, a sa leve ili desne strane se zavari i potom fino izbrusi da se ne vidi spoj deo sa sudoperom. po tome mozes posle da tranziras i mrtvog slona, cisti se za 5 sekundi. samo treba naci majstore a vecina ih je oko beograda tipa pazove, indjije itd. kuhinja je zivotna investicija, mislim da vredi srokati 200-300E vise u startu i posle uzivati u njoj. mogu da uslikam moju kasnije ali ona moze samo da bude egzemplar kako nabiti elemenata i opreme za 20m2 u 3.6m2, nazalost previse komprimisa na delu, sada bih neke stvari drugacije....

Edited by gazza1

na koji habitat mislis, engleski?

kuhinja je zivotna investicija, mislim da vredi srokati 200-300E vise u startu i posle uzivati u njoj.
apsolutna investicija. zna se da dve stvari prodaju stan - kuhinja i kupatilo.
na koji habitat mislis, engleski?
trebalo bi da je to isti. smucao sam se po nemackim.ta habitatova lici na ovo - s tim sto oni stavljaju solid wood a ne ovaj granit oko nje pa izgleda jos bolje 1218200862022.jpggornja ploca od inoxa o kojoj pricam je ovo:Kitchen-sink-taps-4.jpg
od navedenih stvari realno su preskupe samo te sitnice oko kuhinskog okova tipa amortizeri, samozatvarajuce fioke i slicno
Apsolutno. Kad sam radio elemente u ord (a realno, nema razlike između njih i kuhinjskih), na nekom visećem sam stavio aluminijum-staklo vrata sa amortizerima, samo ona su me koštala više nego dva "obična" viseća elementa.

ne mogu da nadjem na netu tu whirlpoolovu koju sam pominjao - ta je fensi staklokeramickaali principijelno mislim da su isti elementi kao na ovoj12297010654123-akt759.jpgkad pomenuh staklokeramiku, ove od inoxa su ruznije ali kudikamo prakticnije, te staklene ce izgledati zauvek skrbavo posle 3 kriticna kuvanja, danas bi pre uzeo ovu gore na slici

kakva mi je kuhinja! gde me nadje (i to bas kod kuce a kuhinja mi cista :D) nije sto je moja ali meni je savrsena sto i nije bilo tako tesko napraviti, posto je predhodni vlasnik postavio najgluplju mogucu kuhinju koju sam videla u zivotu.kuhinja je relativno mala a problem je veliki posto je u podkrovlju pa je realno, prostor koji moze da se koristi malecki:

100_1405.jpg

mi smo zapravo ostavili arhitektu da sve sam smisli. moj jedini zahtev je bio da aspirator bude jak i ugradjen, da ne bude kao izvrnuti levak na cijim ce se stranama skupljati masnoca i prasina

100_1407.jpg

prostor ispod niskog krova je odlican za djubre, nezaobilazne cegere bez kojih ne mozes vise u kupovinu i kuceci cosak

100_1408.jpg

imamo srecu da je opet predhodni vlasnik pokupio i deo tavana koji je trebalo da bude zatvoren, tako da za razliku od svih kuhinja ovde imamo shpaj(i)z :ss1:

100_1409.jpg

• Author

dve rerne? rispekt

dve rerne? rispekt
paaa, ne bas ili da - mikrotalasna i obicna

@msmodesty: koji je to materijal na radnoj povrsini, slabo vidim na fotki?

Edited by holden kolfild

ugradna mikrotalasna. ima toga sad i ovde.

• Author

pff, ala tehnika napreduje... sta je sledece? Covek na Mesecu? Prenos slike na daljinu?

Polako, prvo vatra pa točak.

@msmodesty: koji je to materijal na radnoj povrsini, slabo vidim na fotki?
ne znam kako se zove ali nije nista prirodno - hocu reci neki super polimer koji trpi prilicno visoke temperature i ne mozesh ga izgrebati nikako. arhitekta je skoro insistirao na tom materijalu posto se pokazao kao izuzetno dobar. radna povrsina se za relativno malo para moze lako promeniti akos e bas i oshteti.lepo se vidi ovde

DSC01525.jpg

kuhinja je ugradjena pre 5 godina i to za dan i po.visoka je (samo) 93cm - nije moglo vise zbog prozora