Jump to content
IGNORED

Svet

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
Uskoro - cisto sumnjam. Kemalizam broji svoje poslednje dane, utapa se u novi i poletniji neoosmanski kvalitet.
Videcemo za godinu, dve. Obrazlozio sam to detaljno vec nedavno:http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=14246&view=findpost&p=1550016
Posted

andurile, zar ne bi voleo da nisi u pravu kada je turska ekonomija u pitanju? :)

Posted
Malo prenaduvano i senzacionalisticki napisano kako i dolikuje srpskim novinarima. Mislim jesu cene benzina bolesno skocile u zadnje vreme, ali ovo sa kradjama, je bas preterano. Krao se benzin ovde i pre 10 i 20 godina kad je bio mnogo jeftiniji.
Sve sto je daleko je prenaduvano. Nije to srpski specijalitet.BBC je, tako, izvestavao pre jedno dve nedelje o masovnom sudaru brodova na Dunavu kod Beograda prilikom otapanja leda. A pre toga je, maltene, pola Srbije bio bez struje, hrane i vode zbog snega.
Posted (edited)
andurile, zar ne bi voleo da nisi u pravu kada je turska ekonomija u pitanju? :)
Ne znam kako to mislis? Zbog simpatije, antipatije ili empatije? Edited by Anduril
Posted

Slažem se sa Andurilovom tačkom 5 glede turske ekonomije. Ukratko, mjehur ubica u najstajanju.

BBC je, tako...
Nismo mi ništa specijalni, britanskim medijima se jednostavno gadi Evropa. U telegrafu godinama, ali godinama svaki dan izlazi po tri članka na temu propasti evra sa sve grafikonima i analizama koliko će koja valuta da padne u odnosu na funtu a u poslednjih godinu dana uz dodatak članaka o Grčkoj tipa Grčka će umreti smrću hiljadu uboda ako ne napusti evro (da, stvarno postoji članak sa tim nazivom).
Posted
Nismo mi ništa specijalni, britanskim medijima se jednostavno gadi Evropa. U telegrafu godinama, ali godinama svaki dan izlazi po tri članka na temu propasti evra sa sve grafikonima i analizama koliko će koja valuta da padne u odnosu na funtu a u poslednjih godinu dana uz dodatak članaka o Grčkoj tipa Grčka će umreti smrću hiljadu uboda ako ne napusti evro (da, stvarno postoji članak sa tim nazivom).
Verovatno je pisalo "death by a thousand cuts" (standardni engleski izraz), sto je opet tipicna engleska igra recima - "cutting the budget -> death by a thousand (budget) cuts". Nije to nekakav skandalozan naziv uopste, sasvim je "u duhu" engleskog jezika i cak nije ni bombastican.
Posted
Slažem se sa Andurilovom tačkom 5 glede turske ekonomije. Ukratko, mjehur ubica u najstajanju.
Prvi sam pricao o turskom balonu, i manipulacijom valutom kako bi se vestacki smanjila inflacija, ali ako oni pucaju na balonu nekretnina onda ce i cela Skandinavija, Britanija i Francuska. To su trzista koja su u ogromnom balonu cene nekretnina. Sa izuzetkom Danske, gde je puklo 2008, ali je i dalje iznad prosecnog istorijiskog trenda. Nemacka je bila van toga ali u poslednjih par godina, od kako je ECB smanjio kamatne stope, Nemci su izvukli novce sa stednje zbog malih kamata i pocelo je da se pumpa u nekretnine. :)
Posted

dvanaeste, dvanaeste, Jermen udariodvanaeste, dvanaeste, Turcin pobedio

Pariz -- Ustavni savet Francuske ukinuo je zakon kojim se negiranje jermenskog genocida 1915. inkriminiše, ocenivši da je to u suprotnosti sa slobodom izražavanja.
Posted
Kada? :o
Zadnjih par godina.BTW. Za ove Francuze iznad, 1 :isuse:
Posted

Vidi stvarnoBCE-Taux-de-Change-Euro-Dollar-le-02-10-2009.jpgTaj zakon je nedavno donesen (jedini takav u svijetu kako su nam ga ovdje predstavili) i dosta ljudi je biloprotiv njega.

Posted
Vidi stvarno
Stvarnoeuau.jpgTaj zakon je naravno francuska stvar, ali mi iz iskustva znamo da se Turcima valja ne zamerati. -_-
  • Create New...