Jump to content
IGNORED

islamski ekstremizam

wall

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

373

• Hella

361

• Indy

217

• kim_philby

205

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

modesti, bi li dala size teksta, za nas jezicki hendikepirane?

Posted (edited)

Cak toliko? Ja mislio samo dvesta! Pa ovo je masovna pojava. Nego meni je bizarno da neko uopste popisuje zene sa burkama. Kako je to tacno sprovedeno?@filbi sad si nefer, moracu izgleda ja da branim Svajcarce  :lol:taj referendum je odrzan fair and square, i drzava (koja ga NIJE inicirala) morala je da ga implementira. nakon referenduma se dogodio presedan: u Strazburu ce obe strane u sporu (udruzenja muslimana, sa jedne strane, a sa druge - drzava Svajcarska) traziti anuliranje nastale ustavne promene. takodje, frankofoni su od pocetka bili zestoko protiv referenduma.

Edited by vasudeva418
Posted

Dobro, cemu sluzi taj podatak? Da je Svajcarska u pravu? Da je ovo jos rasprostranjeniji problem (ako se moze nazvati "problemom) u Francuskoj?

Posted
I ne kaze francuska drzava, vec odredjeni ljudi u partiji - koja je trenutno na vlasti. Prihvatices da postoji nuance. Niti je jos izglasano, niti verujem da ce proci u Strazburu - jer sam uveren da ce ovo da ode do suda za ljudska prava.Treba zastititi sve (zene, decu, nejake) od budala - ovo nije taj nacin. One zene kojima je burka nametnuta ce i dalje biti sikanirane (ako ne i jos vise) kuci od budala/supruga, izmedju cetiri zida - i najverovatnije od zid. Da li zabrana vela doprinosi borbi protiv tih manijaka?Ako imas imalo obraza, slozices se da je odgovor "ne" i da predlog zakona nema smisla.
Pa to je demokratska procedura. Sad smo u toj fazi, videcemo da li ce jednog dana biti zakon.Vidis, ja nisam bas toliko siguran da takav zakon ne bi pomogao tim zenama. Rachid je odnekud (odakle?) dobio ideju da Azra mora od sad da bude totalno pokrivena. Azra nije oduvek tako isla - burke su bile nepostojece do pre desetak godina - znaci ne radi se bas o tradiciji. Rachid ima izbor. Svakodnevni zivot ipak ne dozvoljava da je drzi zatvorenu 24/24. Treba otici do prodavnice, deca, skola, administrativni poslovi, socijalno... Ako je zakonom zabranjeno, Azra moze s pravom reci da nista nece obaviti maskirana. I izaci na ulicu otkrivenog lica. Ne znam, mozda sam naivan.
Posted
I da li je moguce da si odlucilo da posegnes za gloginjama? :lol:
Dobro, evo dam ti gloginje, a ti meni kulturni relativizam. Vazi trampa? Mislim, ja mrzim gloginje-argument onako iz fundamenta, posto je esencijalno suprotstavljen bilo kakvom visem obliku misljenja (da ne kazem, "intelektualizacijama"). Kulturni relativizam je 1 glupost koju je bilo ko od 1 intelektualnog formata (za kakvog te, da izvines, drzim) davno napustio.
Posted

Procitao tekst. Sad cu da prevedem, nije los - a izvor su francuski "bezbednjaci".

Posted
Ako je zakonom zabranjeno, Azra moze s pravom reci da nista nece obaviti maskirana. I izaci na ulicu otkrivenog lica. Ne znam, mozda sam naivan.
:D ja mislim da si naivan. Pre ce biti da Azra nece videti sunca jos dugo vremena.
Posted
Procitao tekst. Sad cu da prevedem, nije los - a izvor su francuski "bezbednjaci".
upravo je izvor bitan i vreme kad je vest objavljenaukratko - podarak je proveren, pojava je marginalna, uglavnom su u pitanju malde zeneispod 30 godina koje zive u militantnim urbanim sredinama
Posted
Dobro, cemu sluzi taj podatak? Da je Svajcarska u pravu? Da je ovo jos rasprostranjeniji problem (ako se moze nazvati "problemom) u Francuskoj?
meni taj podatak sluzi da zakljucim da se od komarca pravi magaraci da je cela ova diskusija tu samo da se podrzi ona druga koju vodi Eric Besson o nacionalnom identitetu
Posted (edited)
mislim da je blejzova izvlacila paralelu izmedju dva 'problema'.ja se secam da mi jednom jedan jevrejin (super aliteracija. u stvari bio je covek koji se bavio nekim istrazivanjem antisemitizma) rekao da je dobar repertm antisemitizma taj ukoliko na pitanje koliko jevreja zivi u vasoj zemlji/gradu/selu dobijes disproporcijalno velike odgovore. tako da oni koji bi zeleli da vide ove zabrane verovatno tripuju da bula i minareta ima na svakom cosku. sto kaze lacan 'u realnom svega ima dovoljno'edit:
i da je cela ova diskusija tu samo da se podrzi ona druga koju vodi Eric Besson o nacionalnom identitetu
bravo! s tim sto je ovaj prijepor o bulama cvor koji sve to drzi na okupu a ne samo vetar u ledja. Edited by kim_philby
Posted
pa cekaj a bowling for columbine? nesto ne vidim da se industrija naoruzanja trese? mene vise plase ludaci naoruzani pistoljima ili ludak koji je upravo gledao poslednjeg betmena i zeli da imitira dzokera pa napada obdanista.i za ovo uvek ima resenja kroz komunikaciju sa zajednicom koja je u pitanju
da li mi zelis reci da je nosenje oruzja u americkim skolama dozvoljeno? meni se ipak cini da su ti klinci prosvercovali oruzje u skolu.da, sa zajednicama se prica ali su i zajednice podeljene a kad nisu, znaju da preteraju bas kao ovi roditelji sto su ispisali dete iz skole umesto da su pristali na manji nozic. na kraju, ako je simbol i nije za koriscenje zasto ne moze biti manji?vasudeva - i ruka moze da povredi ali valjda postoje i stepeni povredjivanja. sad, generalno vazi to da je ostrica opasnija od toljage ali valjda je i to relativno kad je religija u pitanju. i da li zaista smatrate da religija treba biti iznad zakona? znaci, zakoni se moraju postovati osim ako se ne kose s religioznim osecajima, onda ne vaze. super je to, treba to uvesti i u srbijicu, da nam se vernici ne pate.
Posted (edited)
Dobro, evo dam ti gloginje, a ti meni kulturni relativizam. Vazi trampa? Mislim, ja mrzim gloginje-argument onako iz fundamenta, posto je esencijalno suprotstavljen bilo kakvom visem obliku misljenja (da ne kazem, "intelektualizacijama"). Kulturni relativizam je 1 glupost koju je bilo ko od 1 intelektualnog formata (za kakvog te, da izvines, drzim) davno napustio.
Kulturni relativizam jeste glupost, zato sto podrazumeva da ne postoji objektivni parametar za vrednovanje razlicitih obicaja, navika itd., i zaista nisam iz te zaosinute multi-kulti price (verujem da je dobro sto zivimo u svetu koji podrazumeva slobodu kretanja, slobodu izrazavanja, itd. sto bi ti rekao dopada mi se sav taj rocking in the free world). Jedino oko cega se sada ti i ja ne slazemo jeste - gde se nalazi opasnost za tu slobodu. Ja je naprosto ne detektujem na istom mestu kao i ti. Edited by vasudeva418
Posted
i da li zaista smatrate da religija treba biti iznad zakona? znaci, zakoni se moraju postovati osim ako se ne kose s religioznim osecajima, onda ne vaze. super je to, treba to uvesti i u srbijicu, da nam se vernici ne pate.
Au... Ovo je jako. :Hail:
Posted
Ha, vidi - obratio sam se nekima. Znam cak jednu koju je otac odveo u Alzir i naterao je da se uda za nekog tamo lokalnog baju, a devojka lepa i to joj je bilo poslednje na umu (znala je da skine veo kad treba). Kad smo nas nekoliko hteli da idemo dole da je "oslobadjamo"... Vratila se nakon par meseci, objasnila© ocu.
Obratio si se zeni pod burkom? Nisi valjda mislio da sam rekao da ne smes da se obratis Arapkinji en général????