Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Izlozbe

Featured Replies

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

• Replies 372
  • Views 52.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Tri izložbe (Nadežda Petrović, Irwin, Kojine fotografije) 09.03.2024.   Krećemo autom, ubacujem jedan od diskova sa plejlistom za more. Sin počinje priču o uslovljavanju (sveže učio iz p

• imala sam sreću da u tokiju posetim izložbu teamLab planets tokyo. trodimenzionalna digitalna umetnost koja briše granice imeđu posetilaca i okolnog prostora. izložba se sastoji od svetlosni

• U intervjuu sa Ljubom Gamulin naše malo misto spominje se u kontekstu vukojebine, što ono uistinu i jeste.   Čitajući dalje, saznajem da je prva Sebastijanova kolekcija bila izrađena u stakl

Posted Images

Čovek stvarno ne može da ne oseti tiho nedostajanje (Goranke) dok gleda njene fotografije...

• 2 weeks later...

📸 Bojana Janjić

„Trojanski konj“, koji su studenti Fakulteta likovnih umetnosti FLU i Fakulteta političkih nauka FPN napravili i dovukli udruženim snagama od Topčiderske zvezde do centra Beograda na protest „15. za 15“, izložen je sada u Galeriji ULUS u Knez Mihailovoj ulici.

Trojanski-konj-koji-su-studenti-Fakultet

Edited by Klara

Zaboravila sam: u Domu omladine je izložba o Magi i trajaće do 30. marta.

Post-copy.jpg

Zbog velikog interesovanja koje je izazvala svojom originalnom postavkom na Platou ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ u Kalemegdanskom parku, tokom prošlog proleća, leta i jeseni, Dom omladine Beograda predstavlja „na bis“ jednu od svojih najuspešnijih izložbi „MAGI – KAD KRENEM KA“ u Galeriji DOB.

Autori Zorica Kojić i Dragan Ambrozić, izabrali su 113 radova naših vrhunskih umetničkih fotografa – Goranke Matić, Srđana Vejvode, Gorana Vejvode i Aleksandra Kujučeva – da bi na živ i upečatljiv način predstavili rađanje i vrhunce karijere jedne od prvih velikih istorijskih junakinja naše autorske rokenrol scene, Margite Magi Stefanović.

Goranka-Matic-i-Margita-Magi-Stefanovic-

• 4 weeks later...

kilrr.jpg

ferw4a.jpg

q6zq.jpg

bfdbsa.jpg

r.jpg

q6.jpg

htsrmja.jpg

fas.jpg

rzjhuar.jpg

puna podrska zan lika, da, dasrdoc

2 hours ago, bey said:

htsrmja.jpg

fas.jpg

Pozadina BB sa prve fotografije mi je pozadina na telefonu.

MP, kada se nagne preko ivice mi je na Viber profilu.

znam :)

• 1 month later...

Simpatično, a promaklo mi. :(

• 2 weeks later...

pre neki dan sam zavirila u pripreme postavke za muzej 90-ih https://museum90.com/en/

(nastavak izložbe lavirint 90-ih od pre neku godinu)

5f8e69c0-1d77-47f5-b735-f7280d338bb5-1-2

deluje super :)

otvaranje u ponedeljak

Edited by bey

U Galeriji SANU do 8.6. traje izlozba Ilija Bosilj: trijumf umetnosti.

Posetila sam je tri puta ). Kada sam prvi put otisla, bio je koncert klasicne muzike, pa sam ostala da slusam i videla one slike koje pogled obuhvata sa mesta na kom sam sedela. Drugi put sam lagano, sa uzivanjem pogledala izlozbu. Danas sam bila relativo blizu, imala dvadesetak minuta vremena i pozelela da jos jednom vidim te zlatne tonove, neobicna bica i slova umetnikovog imena koja kao da lebde na slikama.

Divan umetnik, sa nesvakidasnjom zivotnom pricom.

mesec prajda i 13. po redu fem festival "prvo pa žensko" (kome je min, kulture ove god ukinulo finansiranje), te su kulturne aktivnosti po gradu pojačane

u jednom od mojih omiljenih prostora u sk - čifte amamu - izložba o epistolarnoj istoriji jedne porodice intelektualaca (teksaški budisti su mi hit!)

sdfghj-10.jpg

sdfghj-11.jpg

sdfghj-2.jpg

sdfghj-3.jpg

hfgj.jpg

sdfghj-9.jpg

Spoiler

sdfghj-1.jpg

sdfghj-6.jpg

sdfghj-8.jpg

sdfghj-7.jpg

sdfghj-5.jpg

inače, čifte amam je sa svojih skoro 1100 m2 jedna od najimpozantnijih građevina tog tipa na balkanu

The Chifte Hammam | Center for Ethnological research and applied anthropology

Edited by bey

moj drugi omiljeni prostor u sk. je daut pašin amam (turčin je izgleda jak u meni), mesto gde sam provodila mnoge sate blejući u igru svetlosnih snopova iz zvezdanih otvora na kupolama. The Daut Pasha’s Hammam | Center for Ethnological research and applied anthropology

tu je postavljena izložba anete svetieve, skulptorke rodom iz bitolja, beogradskog đaka

sedrftgzhu-12.jpg

sedrftgzhu-13.jpg

sedrftgzhu-14.jpg

sedrftgzhu-15.jpg

sefrg.jpg

sedrftgzhu-17.jpg

Spoiler

sedrftgzhu-18.jpg

kupači

sedrftgzhu-19.jpg

sedrftgzhu-20.jpg

eros i tanatos (ili lepotica i zver)

sedrftgzhu-5.jpg

sedrftgzhu-21.jpg

sedrftgzhu-10.jpg

sedrftgzhu-2.jpg

sedrftgzhu-1.jpg

sedrftgzhu-3.jpg

sedrftgzhu-8.jpg

sedrftgzhu-6.jpg

sedrftgzhu-9.jpg

sedrftgzhu-11.jpg

sedrftgzhu-16.jpg

Edited by bey

ove godine, sk pride je na temu yugoqueer

Poster-Regular-Size.png

u sklopu toga, u MSU je postavljena velika retrospektivna izložba igora grubića, "gestovi aktivacije - dela u javnom prostoru", koja obuhvata više njegovih projekata od devedesith do danas (knjiga i društvo - 22%, crni peristil, 366 rituala oslobađanja i dr. sa linka iznad).

sdfgtrzuz-12.jpg

sdfgtrzuz-17.jpg

sdfgtrzuz-26.jpg

gdhat.jpg

sdfgtrzuz-35.jpg

sdfgtrzuz-37.jpg

sdfgtrzuz-7.jpg

Spoiler

htttttwr.jpg

rgeAH.jpg

sdfgtrzuz-39.jpg

sdfgtrzuz-4.jpg

sdfgtrzuz-40.jpg

sdfgtrzuz-5.jpg

sdfgtrzuz-38.jpg

njegovo vrv najpoznatije delo, video instalacija east side story (bila je i u bg u sklopu nekog okt. salona), na levom kanalu prikazuje dokumentarni materijal sa prajda u bg. 2001 i zg. 2002., dok na desnom plesna trupa rekreira događaje prema koreografiji irme omerzo. nepripremljena, nekoliko puta sam ustajala i prekidala gledanje koliko je bilo mučno.