Aleksija Posted October 2 Posted October 2 kod nas 1. novembra pocinje XXIX jugoslovenski pozorisni festival. ako ste nesto gledali, molim impresije (vec vidim da kolhasa treba gledati, a svakako sam i nameravala, jer sam ga, davno doduse, i procitala) Mihael Kolhas Hajnriha fon Klajsta u režiji Borisa Liješevića, i izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograd, Srbija Tomislav Zajec Nestajanje, rediteljka Sanja Mitrović, Atelje 212, Beograd, Srbija Ibzen mašina (po motivima drama Henrika Ibzena: Stubovi društva, Heda Gabler, Nora i Neprijatelj naroda) u režiji Ane Vukotić i izvođenju Crnogorskog narodnog pozorišta, Podgorica, Crna Gora Smrt na dopustu prema romanu Žozea Saramanga Smrt i njeni hirovi u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Satiričnog kazališta Kerempuh, Zagreb, Hrvatska Mate Matišić Ljudi od voska u režiji Ivana Vanje Alača i izvođenju Narodnog pozorišta Sombor, Srbija Branislav Nušić Protekcija u režiji Milana Neškovića i produkciji XXXVIII Festivala „Grad Teatar“ Budva, Crna Gora i Narodnog pozorišta Sombor, Srbija Nikola Stanišić Kavez za ptice u režiji Slobodana Stankovića i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta i Sterijinog pozorja, Srbija 1 1
Klara Posted October 12 Posted October 12 Kad nađete vremena, preslušajte na Planeti dokumentarac (zapravo, dramski dokumentarac Zorana Jerkovića) o Ognjenki Milićević, teatrologu, profesorki glume, rediteljki. Upravo sad se završilo, uživala sam u slušanju tokom šetnje. Radio Beograd 2. Fantastična žena i pedagog. Ognjenka Milićević, profesorka glume https://arsfid.edu.rs/baza-arsfid/milicevic-ognjenka/ 6
Nebojsa Posted October 30 Posted October 30 s mesec dana zakasnjenja, u vezi koncerta royal philharmonic orchestra u sc - supruga i ja se vratili sa istog prilicno razocarani :( glavni razlog - blago receno, katastrofalna akustika u velikoj dvorani sc - na bukvalno 10m od recimo glavne zvezde veceri, pijaniste, klinca juznokoreanca, zvuk je bio bedan :( mali mesi za klavirom pokidao rahmanjinova (odsvirao kompletan koncert bez ijedne stranice s notama ispred sebe!), al' sta vredi kada se ni 15ak violina odjednom nije moglo cuti pristojno jer prostor jednostavno nije projektovan za ovakve dogadjaje. dodatno se smorili kad smo stigli kuci i pustili unazad koncert zubina mehte koji je isto vece gostovao na kolarcu i koji je i zvucao i izledao sjajno na malom ekranu tv prijemnika :( 3
Katikon Posted November 4 Posted November 4 A naravno, Kolarac je majka. Bas mi je zao sto nisu sredili akustiku u SC
makaronee Posted November 4 Posted November 4 On 30. 10. 2024. at 17:44, Nebojsa said: odsvirao kompletan koncert bez ijedne stranice s notama ispred sebe! Ovo je nepisano pravilo za koncertne pijaniste. Doduše, ponekad se pojavi neko poput Svjatoslava Rihtera, koji namesti kajdanku ali je uglavnom ni ne pogleda. 1
Nebojsa Posted November 25 Posted November 25 (edited) ljubavno pismo - tri sata proletese ocas uz super-zabavan i duhovit tekst, sjajnu postavku, iskusnu, nadahnutu i veselu glumacku ekipu - cista desetka za sinocnju izvedbu u ateljeu. Spoiler disclaimer: nije preporuceno za ljubitelje cerebralnog humora. Edited November 25 by Nebojsa
kralj Posted November 25 Posted November 25 Gledao sam LJP pre desetak godina. Šarmantno i duhovito, skroz oraspoloži, samo je i pre 10 godina bilo neprijatno gledati Dubravku Mijatović kako igra šmizlu tinejdžerku, a čujem da ona to igra i sad, u drugoj polovini pedesetih. 1
Mindaugas Žukauskas Posted November 25 Posted November 25 Zašto to ne dođe malo do NS, non stop nam recikliraju ove andrije, anđelke i sandre silađeve
kralj Posted November 27 Posted November 27 Uglavnom zato što manje košta, kontigent se deli na manje profitera, nema scenografije, a i pretpostavljam da je popularnije (i u BG se ti stand-up ovi daju u salama koje primaju više hiljada). Ipak, kultne predstave su sigurno gostovale u NS. Inače, preporučio bih Osmau kasabu u Njujorku u Zvezdari. Gledao sam 2 puta. Osim što je malo razvučeno, mnogo više mi se svidela uloga Andrije Kuzmanovića kad je imao 20 kg više. Mladog Jocu Jovanovića sam pre toga gledao samo u čuvarima formule, odličan je.
Profesionalac Posted November 27 Posted November 27 Dobra je Kasaba indeed. Gledao sam neki dan Mihaela Kolhasa, i prilično sam zadovoljan čak je i Ćetko sasvim ok (u početku mi je delovao kao na probi da čita tekst, ali se s vremenom popravio). Malo je Bjela junior ititantan, mada ima i do uloge. Dragičevića obožavam 1
Aleksija Posted November 27 Posted November 27 1 hour ago, Profesionalac said: Dobra je Kasaba indeed. Gledao sam neki dan Mihaela Kolhasa, i prilično sam zadovoljan čak je i Ćetko sasvim ok (u početku mi je delovao kao na probi da čita tekst, ali se s vremenom popravio). Malo je Bjela junior ititantan, mada ima i do uloge. Dragičevića obožavam potpuno isti utisak, sasvim dobra predstava. cetkovic u pocetku deluje malo robotizovano, ali mislim da je to namerno, jer je on istovremeno i lik i narator. svidela mi se kombinacija svedene, ali savremene scenografije i odmerenog pristupa dosta arhaicnom tekstu. mali bjela ipak samo podnosljiv, mada je steta sto nekako kao da nije razumeo sustinu lika (ako bi uopste uspeo da ga iznese i da jeste).
Recommended Posts