Jump to content
IGNORED

Pozorište

Linda Lee

Recommended Posts

Posted

kod nas 1. novembra pocinje XXIX jugoslovenski pozorisni festival. ako ste nesto gledali, molim impresije (vec vidim da kolhasa treba gledati, a svakako sam i nameravala, jer sam ga, davno doduse, i procitala)

Mihael Kolhas Hajnriha fon Klajsta u režiji Borisa Liješevića, i izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograd, Srbija

Tomislav Zajec Nestajanje, rediteljka Sanja Mitrović, Atelje 212, Beograd, Srbija

Ibzen mašina (po motivima drama Henrika Ibzena: Stubovi društva, Heda Gabler, Nora i Neprijatelj naroda) u režiji Ane Vukotić i izvođenju Crnogorskog narodnog pozorišta, Podgorica, Crna Gora

Smrt na dopustu prema romanu Žozea Saramanga Smrt i njeni hirovi u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Satiričnog kazališta Kerempuh, Zagreb, Hrvatska

Mate Matišić Ljudi od voska u režiji Ivana Vanje Alača i izvođenju Narodnog pozorišta Sombor, Srbija

Branislav Nušić Protekcija u režiji Milana Neškovića i produkciji XXXVIII Festivala „Grad Teatar“ Budva, Crna Gora i Narodnog pozorišta Sombor, Srbija

Nikola Stanišić Kavez za ptice u režiji Slobodana Stankovića i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta i Sterijinog pozorja, Srbija

• +1 1
  • Hvala 1
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

s mesec dana zakasnjenja, u vezi koncerta royal philharmonic orchestra u sc - supruga i ja se vratili sa istog prilicno razocarani :(

glavni razlog - blago receno, katastrofalna akustika u velikoj dvorani sc - na bukvalno 10m od recimo glavne zvezde veceri, pijaniste, klinca juznokoreanca, zvuk je bio bedan :( mali mesi za klavirom pokidao rahmanjinova (odsvirao kompletan koncert bez ijedne stranice s notama ispred sebe!), al' sta vredi kada se ni 15ak violina odjednom nije moglo cuti pristojno jer prostor jednostavno nije projektovan za ovakve dogadjaje.

dodatno se smorili kad smo stigli kuci i pustili unazad koncert zubina mehte koji je isto vece gostovao na kolarcu i koji je i zvucao i izledao sjajno na malom ekranu tv prijemnika :(

• +1 3
Posted

A naravno, Kolarac je majka. Bas mi je zao sto nisu sredili akustiku u SC 

Posted
On 30. 10. 2024. at 17:44, Nebojsa said:

odsvirao kompletan koncert bez ijedne stranice s notama ispred sebe!

Ovo je nepisano pravilo za koncertne pijaniste. 

Doduše, ponekad se pojavi neko poput Svjatoslava Rihtera, koji namesti kajdanku ali je uglavnom ni ne pogleda.

• +1 1
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

ljubavno pismo - tri sata proletese ocas uz super-zabavan i duhovit tekst, sjajnu postavku, iskusnu, nadahnutu i veselu glumacku ekipu - cista desetka za sinocnju izvedbu u ateljeu.

Spoiler

disclaimer: nije preporuceno za ljubitelje cerebralnog humora.

Edited by Nebojsa
Posted

Gledao sam LJP pre desetak godina. Šarmantno i duhovito, skroz oraspoloži, samo je i pre 10 godina bilo neprijatno gledati Dubravku Mijatović kako igra šmizlu tinejdžerku, a čujem da ona to igra i sad, u drugoj polovini pedesetih.

• Haha 1
Posted

Zašto to ne dođe malo do NS, non stop nam recikliraju ove andrije, anđelke i sandre silađeve

Posted

Uglavnom zato što manje košta, kontigent se deli na manje profitera, nema scenografije, a i pretpostavljam da je popularnije (i u BG se ti stand-up ovi daju u salama koje primaju više hiljada).

Ipak, kultne predstave su sigurno gostovale u NS.

Inače, preporučio bih Osmau kasabu u Njujorku u Zvezdari. Gledao sam 2 puta. Osim što je malo razvučeno, mnogo više mi se svidela uloga Andrije Kuzmanovića kad je imao 20 kg više. Mladog Jocu Jovanovića sam pre toga gledao samo u čuvarima formule, odličan je.

Posted

Dobra je Kasaba indeed.

Gledao sam neki dan Mihaela Kolhasa, i prilično sam zadovoljan :blush: čak je i Ćetko sasvim ok (u početku mi je delovao kao na probi da čita tekst, ali se s vremenom popravio). Malo je Bjela junior ititantan, mada ima i do uloge. Dragičevića obožavam

• +1 1
Posted
1 hour ago, Profesionalac said:

Dobra je Kasaba indeed.

Gledao sam neki dan Mihaela Kolhasa, i prilično sam zadovoljan :blush: čak je i Ćetko sasvim ok (u početku mi je delovao kao na probi da čita tekst, ali se s vremenom popravio). Malo je Bjela junior ititantan, mada ima i do uloge. Dragičevića obožavam

potpuno isti utisak, sasvim dobra predstava.

cetkovic u pocetku deluje malo robotizovano, ali mislim da je to namerno, jer je on istovremeno i lik i narator.

svidela mi se kombinacija svedene, ali savremene scenografije i odmerenog pristupa dosta arhaicnom tekstu.

mali bjela ipak samo podnosljiv, mada je steta sto nekako kao da nije razumeo sustinu lika (ako bi uopste uspeo da ga iznese i da jeste).

• 3 weeks later...