расејан Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Svi ste, manje više, prepoznali osnovnu svrhu. Ali je medium specifičan. Arhaična alatljika.Sada tek kapiram da ne znam kako se to na srpskom zove. Pogodite za šta je... За лед није, те изгледају као увећани вадичепи. Буши рупу за садницу?A ovo čemu služi?Ево четврти дан како ме држи некакав визуелни дежа ви (српски: деја вуле). Као да сам видео да се то завлачи у некакве рупе на неком комаду (одливку?) и онда служи као дршка за дизање/ношење. Е сад да ли је то било на железници, око шахтова, или у ливници, бем ли га, у кречани сигурно јесте.
Vapad Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 @rasejani: već su spomenutre rupe za sadnice i...nije... general store ga je koristio.Ne, nije, ima ih i skroz metalnih, mislim da sam rekao, udara se nešto sa njima, proverava.@Kelt:dobar pokušaj ali ne.Mislim da još samo amiši koriste svi ostali su odavno prešli nai motorne derivate istog
расејан Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 @rasejani: već su spomenutre rupe za sadnice i...nije... general store ga je koristio.Ne, nije, ima ih i skroz metalnih, mislim da sam rekao, udara se nešto sa njima, proverava.Онако, од првог вагона?Мислио сам да за то користе чекиће некакве, ал' стварно давно нисам загледао кад то раде. А одрастао близу пруге (толико да нисам ни чуо возове ноћу).
Vapad Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Nije voooooz, ali je transportno sredstvo i to.?. :P ;)
расејан Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Nije voooooz, ali je transportno sredstvo i to.?. :P ;)Магарац?
Vapad Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 S jedne strane rekao bih da je pešak za radiotelegrafiju, ali nije, pa da kažemo da je starinski upaljač/sveća, ovo desno baca varnicu a ovo levo gori?
расејан Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 ubiste topik... ajd, šta je ovoДа није нешто за набијање метака за ловачку пушку? Дедин брат је имао тако нешто, сам је стављао барут и сачму у оне картонске патроне, па нешто мотао, па онда набијао. И пречник тих ваљака ми некако личи на то.
Vapad Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Heh, vidiš, ima logike, ima i pipak za kapislu...eto, može i to.
Kelt Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Да није нешто за набијање метака за ловачку пушку? Дедин брат је имао тако нешто, сам је стављао барут и сачму у оне картонске патроне, па нешто мотао, па онда набијао. И пречник тих ваљака ми некако личи на то.jeste :D
расејан Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Имамо исту такву исту... нек мало погађају ови што то никад нису видели.
Recommended Posts