nera Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 bizarno - svi japanski nozevi koje sam drzao u ruci su naostreni samo sa jedne strane.Cena nije zastrasujuca :) No ovo gore jeste posto pretpostavljam da su naostreni na stranu za desnjake?
yolo Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 ja sam primetio, veruj mi, ali mi se ne prica o keramickim nozevima..imao sam jedan i polomio sam ga, usput shvativsi da to nije za mene jer mi nece potrajatidobro, ja sam hteo da probam keramiku. ja imam specifican problem - lose male nozeve - a bio sam dovoljno glup da prosle godine ne kupim izvanredne nozeve - gde - u prizrenu, u jednoj maloj radionici koja nekoliko generacija rucno pravi nozeve. oni inace dolaze na lovacke sajmove pa ko ih zna, moze da naruci da mu naprave sta god hoce, mada ni to nije bas tako jeftino. tako da sam dao sansu keramickim nozevima u formatima koji nisu tako skupi, pa i ako polomim, nece bit neka steta.a kako si ga polomio? ja sam mislio da je ta prica o lomljenju i ostecenju keramickih nozeva zvaka tj ekstrem. na kakvu ti je podlogu pao?
aram Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 meni se dva polomila padom, jedan na podne plocice u kuhinji, drugi padom u metalnu sudoperu sa manje od pola metra visine <_<
Аврам Гојић Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 isto je pao na podne plocice. imam utisak da jednostavno ne sme da pada, kao sto ni solja za kafu ne sme da pada na plocice.
Аврам Гојић Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 dakle, pitanje ovde...imam zelju da naucim da pecem prase/jagnje na raznju a cini mi se da imam i priliku za to. e sad ostaje pitanje gde se moze nabaviti, na jedan dan, sprava za pecenje, i koje su opcije za improvizovani razanj?
Venom Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 +1, tj. nazalost +2. Jedan od dva sam pre toga i okrnjio mudrom odlukom da presecem dunju. Dakle seckanje da, bilo kakvo nasilje - zaboravite gospodo.Nedostaju mi . Za seckanje imam jos samo neka dva stara noza, deluje mi ponekad da bih brze prstima isekao.
yolo Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 pa, ako imas zelju da to radis vise od 1 puta u zivotu, idi na buvljak u bubanj potok i kupi spravu - razanj. ne secam se cena ali mislim da je u zoni oko 200e. treba ti jos i akumulator ili neki drugi izvor jednosmerne struje.
yolo Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 ko zna sta sam ja to video za 200ecene su 40-70e:http://www.kupujemprodajem.com/search.php?action=list&data%5Border%5D=relevance+desc&data%5Bkeywords%5D=razanj&submit%5Bsearch%5D=Traži
MayDay Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 mangalo. :lol:gazo, aj s nama za prvi maj na rostilj. bice kako stvari stoje taj dogadjaj kod renea u dvoristu.
Аврам Гојић Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 hehe nasao sam za 35 evra, a ima i gravirano prase :)
Аврам Гојић Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 (edited) ju, ali to je samo mangalo, razanj kosta jos toliko!a gde se uopste kupuje celo prase? Edited April 22, 2013 by Marko M. Dabovic
Frank Pembleton Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Ovo bih probao ali nekad kad zena nije tu, zajebao sam se pa joj pokazao, ona se sokirala...
Frank Pembleton Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 te indijeve rerne na gas su najbolje. doduse strah od lansiranja u zrak je opravdan, ja sam za paljenje toga uvek koristio onaj polametarski upaljac u obliku sibice. sto me naravno ne bi spasilo ali sam tada zeleo da verujem. moderne rerne su sranje, ovo kako pece, vrhstra.Jel to mislis nove moderne rerne na gas, ili na struju su sranje?
yolo Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 nisam probao nove rerne na gas - nisam ih ni video ovde (sto ne znaci da ih nema, nisam gledao - a niko koga znam ih nema). ovo sto sam ja akao svojevremeno u pesti je bilo nesto od pre WWII, svapsko.
Recommended Posts