Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

26 minutes ago, zorglub said:

Boox ili Bigme? Koja je uopšte fora sa tolikom cenom e-reader-a, jel' e-ink tehnologija zaista toliko skuplja od O/AMO i ostalih LED-ova?

2 minutes ago, bags said:

@zorglub

Ja sam procitao da na sve preko 10inca oko 30% cene su patenti. I tako do 2032....

A kakav je https://www.gsmarena.com/tcl_nxtpaper_11_plus-13874.php?

Ima li iko iskustva? Merkao sam ovo, paralelno sa kobo clarom BW, kod nas je prvi oko 230e na KP a drugi oko 190... ali me je setila onda draga da imam i surface sa kog čitam i koji mi je počesto pretežak (500g), a i da ne čitam više koliko bi želeo te da ima pametnijih stvari trenutno...

Edited by Vapad

• Replies 499
  • Views 54.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Šta nađoh u fioci! U perfektnom stanju, sve sa futrolom, papirima, micro usb-om, the whole shebang, plus uključi mi se bez problema. Skoro pa dvajes' godina! What's weird je da imam rekolekciju da sa

• Tako sam ja i dobila ovaj poklon.  Svaki put kad krenemo na more - 1/4 kofera su mi bile knjige. IDarodavcu dopizdi i dobijem kindl. I ja sam dugo bila u fazonu - mnjah, to je bespotreban gedže

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

ni kindl ne smara, moj misli da je u avionu od kad sam ga kupio

Posted Images

@zorglub Više se ni ne sećam. Video sam potpuno nepoznate modele i sumanute cene pa sam odustao i od gledanja. Jedva sam prežalio i ovu cifru ali više se ne kajem jer cenim da će ovaj sasvim dobro izgurati do neke bliže budućnosti u kojoj očekujem da će tehnologija pojeftiniti i da će na tržištu biti malo više konkurenata. Do tada, to nam je što nam je.

• 1 month later...

Šta nađoh u fioci! U perfektnom stanju, sve sa futrolom, papirima, micro usb-om, the whole shebang, plus uključi mi se bez problema. Skoro pa dvajes' godina!

What's weird je da imam rekolekciju da sam ga koristio ali ne i gde i kako ga kupio. blink

20260218_120846.jpg

Fercera i vajfaj bez problema.

hail

On 12. 1. 2026. at 16:03, Vapad said:

A kakav je https://www.gsmarena.com/tcl_nxtpaper_11_plus-13874.php?

Ima li iko iskustva? Merkao sam ovo, paralelno sa kobo clarom BW, kod nas je prvi oko 230e na KP a drugi oko 190... ali me je setila onda draga da imam i surface sa kog čitam i koji mi je počesto pretežak (500g), a i da ne čitam više koliko bi želeo te da ima pametnijih stvari trenutno...

Recenzije za ovaj model su prilično jake, kad gledaš/čitaš. Čak sam u jednom trenutku ozbiljno razmatrao da ga kupim (tada je KP cena bila nekih 300nak evra) al sam odustao.

Ja lično imam rezervu u odnosu na e ink pošto sam se dva puta zeznuo sa tim ekranima koji nisu e ink a koriste se za čitanje jer, u krajnjoj liniji, umaraju oči pogotovo kad ih koristiš duže vreme u toku dana - imao sam i Samsung pad i Ipad i plus jedno par nekih manje poznatih i svi do jednog su mi pravili problem za dugotrajno čitanje.