Jump to content
IGNORED

Excel pitanja


Recommended Posts

E ne znam da li se ova slika lokalno chuva kada se koristi pa tju da ostavim samo link ka sliciIdejaDakle napravio sam neku bash malu tabelu u ekselu i sada hotju da je iskoristim u vordu. Kada kopnem tabelu ne mogu da pishem tekst desno od tabele nego ispod nje. Ono shto mi treba je analogno opciji layout tight kod slika u vordu. Koristim Office 2003.

Link to comment
E ne znam da li se ova slika lokalno chuva kada se koristi pa tju da ostavim samo link ka sliciIdejaDakle napravio sam neku bash malu tabelu u ekselu i sada hotju da je iskoristim u vordu. Kada kopnem tabelu ne mogu da pishem tekst desno od tabele nego ispod nje. Ono shto mi treba je analogno opciji layout tight kod slika u vordu. Koristim Office 2003.
Napravi texbox i stavi ga desno od tabele...
Link to comment

Ja povremeno dobijam šaljive mailove koji sadrže attachment u obliku excela u koji je umetnut flash fajl (neka kratka animacija, kratka igrica,...itd)Ne znam kako da iščupam taj fajl iz excela.Probao:-desni klik na to čudo daje samo onih par opcija kao na flash animacijama u internet stranama, nema "save as..."-da takav excel snimim kao html page, pa da među snimljenim fajlovima pronađem swf. Nema.Još ideja?

Link to comment
Zašto neko uopšte ubacuje swf fajl u xls???
Zato što pojedine institucije i radne organizacije dozvoljavaju samo TXT, DOC(X) i XLS(X) kao attachmente...Odgovorim sutra za ovo vađenje SWF-a, imam neke ideje, ali moram da imam fajl, a svi takvi su mi na poslu... Edited by radisa
Link to comment
Ako ti neki bude trebao, javi da ti pošaljem.Iskreno, to sam pitao baje™ sa ES pre godinu-dve i nisu znali odgovor.
E, da se javim, obećao sam...Hteo sam da napravim kontrolu koja to radi, ali nemam sad vremena, pa ako se nekom čeka napraviću ovih dana i okačiti negde... Evo link sa objašnjenjem kako se to radi, pa ako je suviše komplikovano, napraviću danas, sutra dodatno dugme u Excel-u, kojim će se izvlačiti SWF fajlovi...Uzgred, jebao takve baje™, kad ni guglati ne umeju... Edited by radisa
Link to comment
OK, ali ću dugme ipak napraviti, zbog onih kojima je to komplikovano...
Na linku se nalazi instalacija EXCel add-in-a kojim se izvlače swf-ovi iz worda ili excela...Posle instalacije startuje se excel... Videće se novo dugme sa leve strane, pored sheet-a... Klick na njega i u prvom koraku se bira folder gde se snima izvučeni SWF, u drugom fajl iz kojeg se izvlači isti i to je to...Ako nekom smeta dugme, isključi se na tools->add-ins-> SWF (ili tako nešto nemam office 2003 kod kuce)... NA 2007 se dugme pojavi u traci ADD-INS... Edited by radisa
Link to comment
  • 2 weeks later...

Nema veze sa ekselom ali da ne budzhim topike.U OE(outlook express) 2003 imam ogroman broj mejlova rasporedjenih po folderima. Hotju da neke od tih glomaznih foldera smestim na dvd jer mi vishe ne trebaju. Ako sam dobro skapirao prichu M organizaciju tih foldera kao i sadrzhaj foldera (mejlove i atachmente) drzhi u jednom fajlu (.pst ako se ne varam i ovaj moj ima 5G). Kako da iz njega izvuchem zasebno foldere? Probao sam sa da eksportujem mejlove iz OE (izaberem sve iz jednog foldera pa eksport) i dobijem tekstualne fajlove od njih ali na taj nachin se ne eksportuju prikachmenti.

Edited by Aule@
Link to comment

Na žalost, ne radim s OE već godinama.Prvo što mi pada na um je da taj 5GB .pst importuješ u Outlook, a on, koliko sećam, dozvoljava da jedan po jedan folder eksportuješ i backupuješ kao .pst, sa sve atačmentima.

Edited by ion
Link to comment
Nema veze sa ekselom ali da ne budzhim topike.U OE(outlook express) 2003 imam ogroman broj mejlova rasporedjenih po folderima. Hotju da neke od tih glomaznih foldera smestim na dvd jer mi vishe ne trebaju. Ako sam dobro skapirao prichu M organizaciju tih foldera kao i sadrzhaj foldera (mejlove i atachmente) drzhi u jednom fajlu (.pst ako se ne varam i ovaj moj ima 5G).
ako te dobro razumem, tvoj INBOX u OE ima podfoldere?ako je tako - svaki od njih se cuva kao poseban fajl u folderu do koga ces doci putanjom:C:\Documents and Settings\OvdeStojiTvojUsernameFolder\Local Settings\Application Data\Identities\{tvojaHexaOznaka69-FC04-48D4-9A56-1blablabla1F}\Microsoft\Outlook Expressodes tamo i lepo ih sve bekapujes gde hoces prostim copy paset sistemom. Ako zelis da ih ponovo vidis u nekom drugom OE na nekom drugom kompu, uzmi i definisi podfoldere sa istim imenima. OE napravi na istoj lokaciji fajlove koji ce se zvati kao tvoji (samo ce biti prazni). onda uzmi i preko njih nasnimi tvoje bekapovane fajlove... i svi mejlovi ce lepo da vaskrsnu na novom kompu bez ikakvih problema.ako ti nesto nije jasno - pitaj na pp. ko zna kad cu se setiti da svratim na temu opeti da, nikad ne cuvam attachmente u mejlovima, sorry ali to mi je previse glupo. Edited by PointTaken
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...