Jump to content
IGNORED

Dark a.k.a. "ništa mi nije jasno"


goofs

Recommended Posts

...takođe a.k.a. "ko je sad ovaj", "kad je dođavola ovo" i "gde su ovo sad" u prvoj sezoni i "sto majki im zbog ovakvog završetka" u drugoj sezoni.

 

Izbindžovah obe sezone u proteklih desetak dana, glava mi pucala na momente, posle svake epizode je bila obavezna 15minutna pauza da svarim odgledano. Do kraja prve sezone sam uspeo da skapiram ko je ko, gde i kad, a u drugu sam ušao sa nadom i uverenjem da će ići lakše i jasnije, sad pošto sve znam, ali đavola.

Mudraci kažu da je ova serija pravljena za drugo gledanje, vrlo se slažem sa tim, a drugo gledanje ostavljam za pred izlazak sezone tri.

 

Ne sećam se da sam nešto bolje napisano gledao u skorije vreme. Sucker sam za scifi, trilere i misterije, ovde te šibaju time konstantno, drže ti pažnju i napetost i želju da gledaš dalje. Par puta sam pomislio da sam uočio ozbiljan propust u zapletu, da bi me sami demantovali i razjasnili koju epizodu kasnije. Tako da plot-holes možda postoje a možda i ne, dok ne dobijemo punu sliku cele priče nećemo znati. Mislim, kad se malo udaljiš i pogledaš, neki zapleti su na nivou najjadnijih španskih serija, a ti si konstantno u gasu "koliko je ovo do jaja!" :s_w:

 

Ono što mi jako ide na živce je što ti na svaku razrešenu misteriju ubace još dve nove epoznate. Ne daju ti pola epizode mira i satisfakcije u kojoj možeš reći da ti je skroz jasno šta se dešava i kuda to vodi. Kraj druge sezone je tek šlag na tortu svega, I have so many questions.

 

Voleo bih da verujem da je pametni Švabo ušao u ovu seriju sa jasno zaokruženom pričom koju želi da ispriča, inače će vrlo brzo ovo da ode dođavola. S jedne strane, ne znam koliko je moguće uopšte napisati nešto ovako kompleksno bez da jasno znaš kuda ideš, s druge strane, opet se vraćam na to, sam kraj druge sezone sugeriše da nameravaju dodatno da šire priču i teraju dokle god ima para da se izmuze. što je one-way-to-dexter.

Eto, pokušao sam da pišem bez spoilera ovaj uvodni post bar, nadalje sa spojlerima, ko nije gledao velika preporuka da gleda i da ne čita ništa o seriji pre gledanja :)

Link to comment

:D

 

Ovo je dosta dobro stivo za podsecanje i utvrdjivanje gradiva. Citaj samo timline prve sezone, naravno.

Inace, osim za par likova, prejebeno dobro su odradili kasting istih likova kroz razlicite faze zivota. Puno lice, neki su creepy identicni.

Link to comment

Dada, ovaj link mi je i ćerka dala, a njoj je, pajs sad, seriju preporučio profa nemačkog u školi :)

Zbindžovala je obe sezone u par dana i naravno da je u fazonu "jbt ko je ovo smislio i napisao, alal' mu..."

Link to comment

Apsolutno nemam želju da odgledam drugu sezonu, prva mi je ok, ali prekonfuzna iako nije da je nemoguće pohvatati. 

Tbh, ne volim takve mindfuck serije, ako ja treba da odgledam svaku sezonu tri puta da pohvatam šta se dešavalo, jebeš to... Nema se baš toliko vremena u životu.

Edited by Mil@n
Link to comment

Meni je ovo najbolja serija u poslednjih x godina, jeste na momente konfuzna i potrebno je da pratiš upustvo (ima ona jedna fotka - šema ko je ko i sa kim povezan, beskrajno korisna), ali kad uroniš u priču i sve, savršeno.

 

Bitno je što nije konfuzna radi konfuzije, već je prosto toliko slojevita i isprepletana da stvarno malo ko može to da isprati na keca. Ali je apsolutno vredno truda, ne slušajte Mil@na :D 

 

Link to comment

Sta znam, kako se prva sezona odvija i razvija, nije toliko bas prekonfuzno. CIni mi se da su neke karaktere ubacili bas kasno, tipa u poslednje dve epizode, bas su mi dosli kao niotkuda, ali se valjda tu da bi produbili veze.

 

Samo prvu sezonu sam pogledala, zapravo do poslednje epizode nisam bila ni svesna da su pravili jos.

Link to comment

Da pojasnim: ja ne volim takav tip serije, tj odgledao sam i nije da mi je bilo žao, da je bilo sranje, samo nisam bio nešto ni oduševljen, neko ko gotivi ovakve narative kontam da će se pronaći™.

Link to comment
10 hours ago, I*m with the pilots said:

CIni mi se da su neke karaktere ubacili bas kasno, tipa u poslednje dve epizode, bas su mi dosli kao niotkuda, ali se valjda tu da bi produbili veze.

 

To konstantno rade. Dva kljucna igraca se uopste ne pojavljuju u prvoj sezoni, tj. jedan samo u nekom fleshu a drugi uopste. Onda ih razjasne u prvih par epizoda druge sezone, ali zato ubace jos par novih. Ozbiljan spageti prave.

 

Elem, izgleda da je treca poslednja sezona, tako da ipak nece razvodnjavati pricu.

Link to comment

Odgledao sam obe sezone. Problem je sto nema ni najave da serije ide nekuda posle dve sezone, niti je moguce zamisliti neki rasplet ili kulminaciju ili uopste bilo kakav kraj. Nije im bilo dovoljno putovanje kroz vreme, na kraju druge sezone su uveli jos jednu isto tako fantasticnu pretpostavku (necu reci koju), kao da je jedna malo. Bojim se da ce samo razvlaciti, ici iz misterije u misteriju dok bude bilo para, kao i toliki drugi projekti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...