Jump to content
Grunf

N1, CNN medj srbljem

Recommended Posts

Grunf
N1 -još jedna regionalna televizijaIZVOR: BETABeograd -- Regionalna televizija Kanal N1 počinje da radi početkom 2014. i emitovaće celodnevni informativni program na području Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Kako je saopšteno, N1 će kao regionalni partner kompanije CNN emitovati program iz tri centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i iz lokalnih centara smeštenih po gradovima celog regiona, a program će moći da prati više od 15 miliona gledalaca u tri zemlje.Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), "pay TV" platforma prisutna u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i kablovskog operatora SBB, operatore Telemać Slovenija i Telemah BiH, kao i regionalnu satelitsku platformu Total TV.Sporazum o saradnji sa kompanijom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućio je kanalu N1 da postane ekskluzivni partner CNN-a u regionu.Direktor Kanala N1 i direktor programa za sve tri zemlje biće bivši novinar CNN Brent Sadler, dugogodišnji međunarodni dopisnik CNN-a i bivši dopisnik sa Bliskog istoka za ITN."N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vestima iz regiona, o kojima ćemo izveštavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak. Saradnja sa CNN-om donosi nam dragoceno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa", rekao je Sadler.Kanal N1 će emitovati i odabrane programe CNN-a, prevedene na lokalne jezike.Viši savetnik Junajted grupe i bivši ambasador SAD u Srbiji i Kameron Manter rekao je da je početak rada te regionalne televizije "važan korak u integraciji regiona u EU" i u prihvatanju njenih visokih standarda za kanale sa celodnevnim informativnim programom."Veoma smo uzbuđeni što učestvujemo u kreiranju kanala N1", rekao je Manter.Kanal N1 tvrdi da će gledaocima pružati "najnovije, tačne i nezavisne vesti"."N1 će postati simbol za pouzdane vesti 24 časa dnevno. Naša najsavremnija tehnologija i tim posvećenih profesionalaca odrediće buduću reputaciju N1 kanala, odnosno poverenje gledalaca", rekao je Sadler.CNN će kanalu N1 pružati konsultantske usluge, vršiće obuku kadrova i operativnu podršku za period do početka emitovanja programa i posle toga, što podrazumeva uredničku i tehnološku obuku za kadrove N1 kanala u centrali CNN-a u Atlanti."Profesionalizam, urednička nezavisnost i kreativno, odgovorno i osvešćeno izveštavanje su veoma visoki kriterijumi rada koje će postaviti kanal N1", rekao je Sadler.Sadler je istakao da će u okviru cele mreže biti primenjene "striktne uredničke smernice za tačno i nepristrasno izveštavanje".
Cini mi se da na forumu nisam video ista price o ovome? Ima l neko neki info osim ovoga?

Share this post


Link to post
renne

Ima na kablovskoj temiSent from my GT-N7100 using Tapatalk

Share this post


Link to post
aram

zasluzuje ovo ipak posebnu temu, rekao bih. zna li se nesto o uredjivackom timu?

Share this post


Link to post
luba

cim je tu bret sadler, sepeo ce imati konacno svoj kanal.ali "profesionalizam, urednička nezavisnost i kreativno, odgovorno i osvešćeno izveštavanje" po uzoru na cnn, spektakl u najavi.

Share this post


Link to post
Grunf

kako mislis konacno? a tv stanica vuk i danica, od 97-2000?

Share this post


Link to post
luba

to je davna proslost, ne racuna se. i mali je bio domet.

Share this post


Link to post
aram

kuku, nece valjda opet onog mlekadziju da dovode :Dne secam mu se ni imena, pera nesto bese?

Share this post


Link to post
pixy

o da, samo nam takva televizija nedostaje. ja je već zovem "Nedovoljan, 1".

Share this post


Link to post
aram

tanaskovic, da :Dko da ga sad gledam, krenu vesti a on nervozno seta po kancelariji dok se ne pojavi slika vuka i telefona i krene osmominutno saopstenje. tad pridje tv-u, najvecoj plazmi koja je tad mogla da se kupi (za osamstopesto plata u stb-u, al ko jebe plate) stavi obe ruke na njega i gleda u vuka sa 20cm. ne dise dok traje saopstenje.

Share this post


Link to post
Filipenko

Svaku varijantu CNN programa treba zabraniti zakonom. Ne samo zbog toga što su antisrpska smećad, već i zbog toga što su se srozali do jaja.

Share this post


Link to post
April

Maja Žeželj prešla na N1

 I Jugoslav Ćosić i Zoran Šprajc.

Share this post


Link to post
Frank Pembleton

Ima ih jos...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...