Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...
  • Replies 6.3k
  • Views 661.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Filozof manijak Evo udomljenog slatkiša...

• Bella 9 meseci 34kg

• Možda se neko seća ove fotografije iz aprila ove godine.   Ona više nije sa nama. Pre deset dana je zaspala zauvek. Dva dana pre trinaestog rođendana. Tumor.   Sada je ovde.  

Posted Images

On 16. 4. 2025. at 8:15, Sammael said:

Hipotetičko pitanje: koliko otprilike treba da prođe od nabavljanja šteneta do momenta kada ga je moguće ostaviti samog na par sati?

Nisam još nabavio psa, samo razmatram - primarno zbog posla.

Koliko je par sati?
Ne bi trebalo duze od 3-4 sata, i ne pre 3. meseca. Dakle, ako uzmes stene u 8. nedelji, valjalo bi jedno mesec dana da provedes sa njim. Sa navikavanjem da ostane sam bi trebalo krenuti sto pre, na po par minuta. U tih mesec dana imas dovoljno vremena i za potty trening i za neke osnove. Crate trening (npr. https://youtu.be/Hxd1sVEQp2Y?si=rLncYHgByfpT--Pf), kako bi se navikao da bude u crate-u i da mu to bude neko lepo i bezbedno mesto.
Stenci spavaju po 20 sati dnevno, tako da ne bi trebalo da bude neki veci problem ako se napravi neka rutina. Ali moraju da idu cesce da piske nego odrasli psi, pa ne trebalo da je bas predugo sam.
Dosta zavisi i od samog psa, neki su samostalniji od drugih.

Baš me zanima da li ide doplata uz manjeg psa i da li se gleda godište i kilometraža. frust

496405423_4160975400788040_2595590753342

Streamable
No image preview

Watch ajPZZ1g_460sv | Streamable

Aww vs. eww.

kuca bi svašta da pita ove studente hihi

dog.jpg

On 10. 5. 2025. at 13:34, JozoMujica said:

Baš me zanima da li ide doplata uz manjeg psa i da li se gleda godište i kilometraža. frust

496405423_4160975400788040_2595590753342

ne bih bila tako iskljuciva na prvu loptu. neshvatljivo mnogo ljudi "odluci" da nabavi psa jer deca hoce, dunulo im, dopao im se izgled... a da o psima pojma nemaju, pa ni o rasi koju nabavljaju. i onda, par meseci nesnalazenja, "jao, vidi sta je napravio" situacija, rasprava ukucana ko ce ovo a ko ono oko psa, cak svadja i - padne odluka da ga se otarase.

ovi su bar posteno objasnili razlog. haski nije jednostavan pas.

poz

Edited by le petit nicolas

Sve razumem, ali zamena za manjeg psa unsure

ja ne mogu da razumem da pas ne može da se navikne na kuću ma koje rase bio. sa mojom pastirkom treba da se nateruješ da bi izašla u dvorište. naravno druga je priča kad nasluti da idemo dalje u šetnju, a nasluti nepogrešivo.

Skoro pričao sa ženom kojoj je haski bukvalno pojeo deo kuće u pokušaju da pobegne i na kraju pobegao.

Haski trazi nekoga ko ce sa njim da iseta bar 10km dnevno u cugu.

Nije pas za kucu vec trazi prostranstvo po kom ce da jurca.

A da je prelep - jeste.

Imao jednog davno, kao i samojeda - setnja je trajala bar 3 sata sa njima.

da, haskiju treba kretanje i drustvo, kako ljudi, tako i drugih pasa jer je selektovan da bude deo tima. nije dovoljno samo prostranstvo, potreban je smisao. zato, ako nema coveka za drustvo ili neki zadatak zasto bi se kretao, prepusten sam sebi ubrzo ce se smoreno vuci okolo.

a da vole i umeju da beze, to da.

no, to nije njihov specijalitet. moja kuja je naucila da hoda kao macka, nogu ispred noge, da bi se preko zidica sirokog 15 cm docepala dela ograde odakle moze da preskoci.

osim toga, to nije pas za nase podneblje/klimu. ali, eto, "vole" ljudi. i opet smo u staroj prici o potrebama psa i mogucnostima coveka. i o covekovoj sebicnosti.

poz

Edited by le petit nicolas

Bez lajanja, bez režanja, bez pokazivanja zuba. Alfa.