najneindustrijaliziraniji Posted Thursday at 15:33 Posted Thursday at 15:33 @Boksi ne znam koji je proizvođač, i nisam siguran u kom intervalu bi trebalo da se daju jer meni rade posao za sezonu. tu je do toga jer je meni najbitnije da preguram prolećnu navalu krpelja, sa buvama nemamo probleme. 1
le petit nicolas Posted Thursday at 15:34 Posted Thursday at 15:34 (edited) meni su tablete najbolje (isto skupe, ko oprema za novorodjence ili pogrebna), za spolja i iznutra. po jedna u prolece i u jesen, uz prolecno sisanje. isprskam i kucicu i boks razblazenim rastvorom sneznika i bog da nas vidi. mirni smo po dva meseca. ogrlicu ne bi trpeli, probala sam, pa sam je posle nalazila kojekuda. istina, trava se tada sisa a leti je uglavnom sprzena, pa skoro da nema krpelja. psi ne izlaze iz dvorista, osim ponekad zimi do plaze. poz Edited Thursday at 15:38 by le petit nicolas 1
bradilko Posted Thursday at 15:38 Posted Thursday at 15:38 ovde se trava sisala i i u decembru. vec je sve zeleno. danas bio bez jakne, majivca i kosulja. a kako se zastiti od lasmanijei da li je to uopste moguce? to me jedino strah.
le petit nicolas Posted Thursday at 15:44 Posted Thursday at 15:44 (edited) mi smo jos u srednjem veku, s komarcima. nismo stigli do papadaca. mada, proslog leta su prvi put na istorijsku scenu stupile smrdibube. gadnog li stvora! uhvatila sam sebe da ceznem za opsama. poz Edited Thursday at 15:46 by le petit nicolas 1
Boksi Posted Thursday at 15:45 Posted Thursday at 15:45 3 minutes ago, najneindustrijaliziraniji said: tu je do toga jer je meni najbitnije da preguram prolećnu navalu krpelja Mi smo ranije pravili pauzu zimi i tek krajem marta, početkom aprila davali prvu tabletu ili ampulu. Dok pre tri godine nije zakačila zaraženog u prvoj nedelji februara. Jedva pretekla. Spoiler Meni je to bio prvi susret s tim. Najednom izrazita malaksalost kod inače živahnog i veselog psa. Tada sam saznala , ali tek posle, da je jedan od pokazatelja krv u urinu. Ona uvek piški u travi tako da nisam ni mogla da primetim. Nalaz krvi bio katastrofalan. Prvi test na krpelja negativan, a čim je stigao drugi, pozitivan, veterinar nas zvao u subotu uveče u 11 da je hitno dovedemo. 1 1
fargo Posted Sunday at 11:21 Posted Sunday at 11:21 Mi koristimo ovo i do sada je radilo poso. (Zakacio je jednom krpelja kad mi je nestalo, a ja zaboravila da porucim, pa je jedno nedelju-dve bio bez zastite). Krecemo od februara, pa do septembra/oktobra. Svaki dan se stavi u hranu. Sastav: Garlic - Fleas despise the smell of garlic, making your pet a walking pest deterrent. Echinacea - Reduces inflammation and stimulates the part of the immune system that fights disease, viruses, and bacteria. Apple cider vinegar - Fleas & ticks hate the bitter smell and taste of apple cider vinegar. Vegetable glycerin base. Nisam uspevala da nadjem neke ovakve prirodne preparate u Srbiji, je l' ima tako necega? 1
Boksi Posted Sunday at 19:05 Posted Sunday at 19:05 @fargo jedino prirodno na šta sam naišla je bila neka ogrlica protiv buva sa lavandom. Mislim da smo se tada rešili i moljaca u najavi pošto je miris bio toliko jak i bukvalno neizdrživ da morala da joj to skinem posle dva, tri dana.
fargo Posted Sunday at 21:36 Posted Sunday at 21:36 @Boksi mozda da dodajes kasicicu jabukovog sirceta u hranu? To dajemo maminoj kuci. I malo belog luka (mislim da bese do pola cena na 20kg tezine) Mene je iskreno strah svih tih cuda koje veterinari daju psima, cula sam razne horor price, tako da ja uvek trazim alternativu, posebno za stvari koje se redovno daju. Ovde je to bas rasprostranjeno, ima svega i svacega, bilo kao preparati, bilo u vidu nekih treatova (npr, umesto sredstva protiv glista Buddy redovno dobija krzneno zecje uvo, to im valjda procisti creva. Od kad mu to dajem nije imao gliste nijednom). Sada pokusavam da nadjem neku zamenu za lekove za bol. Dijagnostifikovali su mu displaziju kukova i dali mu lekove protiv bolova, svaki dan do kraja zivota (ima 2 godine). Meni je prvo nenormalno da on tako mlad bude na lekovima zauvek, koji pri tom niti lece niti pomazu njegovim zglobovima, vec su samo za bol, a drugo cena tih lekova nam bukvalno duplira mesecni trosak za psa. Psi veoma dobro kriju bol, ali sada smo naucili da negde prepoznamo, pa cemo videti da li deluje. Sada je u nasem okrugu pocela da radi jedna altrenativna veterinarka, ima i neke preparate koje sama prozivodi. Buddy je imao neki svrab, porucila sam te njene keksice za kozu i dlaku, bukvalno za jedan dan mu se umirilo. Verujem da mnogima ovde to moze da deluje frikasto, ali nama za sada radi. (Naravno da kada je neki veci i akutni problem primi i antibiotik i vec sve sta treba) Toliko je neuredjena ta grana industrije, da imam utisak da su nam psi kao zamorci, bilo da je u pitanju hrana, bilo lekovi. 1
Boksi Posted Sunday at 22:01 Posted Sunday at 22:01 17 minutes ago, fargo said: Dijagnostifikovali su mu displaziju kukova Duša To je, mislim, uobičajena boljka njegove rase Proveri molim te kurkumu, suplemente, pokazala se korisnom u tim slučajevima. Ali valjda treba oprezno dozirati. Zna ta vet sigurno
le petit nicolas Posted Sunday at 22:09 Posted Sunday at 22:09 @fargo sad je kasno, mozda za neki sledeci put ti moze koristiti. pri kupovini rasnog psa, pored potvrda o vakcini, jos 80-ih i 90-ih kod nas se prilagao i snimak kukova steneta. nevolja tvog psa i vas ljudi je odgovornost uzgajivacnice. na zalost, displazija se moze samo pogorsavati. poz
fargo Posted Sunday at 22:37 Posted Sunday at 22:37 @Boksi da kurkuma, cbd ulje, green lipped mussel (to su one skoljke neke, ne znam kako se zove kod nas), ima svasta... @le petit nicolasimali smo sve te papire, uzeli ga od registrovanog uzgajivaca po preporuci zvanicnog kluba zlatnih retrivera irske (hteli smo prvo da udomimo psa, ali posto je to ovde veca procedura nego da usvojis dete, odustali, posebno jer nismo vlasnici kuce pa nam je to bio veliki minus). Tata mu je verovatno najpoznatiji retriver u irskoj, visestruki sampion (to sam saznala tek posle, nije da nam je bilo bitno, samo da su roditelji zdravi). Pri tom smo od starta pazili i na hranu, i na pokrete, setnju. Stavili neke staze u kuhinji kad je bio mali da se ne klize po plocicama, pazili da ne skace sa visine kad je bio stene... bas sam mislila da smo pokrili sve, ali jbg. Dusa me boli, bas je mlad. Pri tom, ne mozes kod njega da primetis da je u bolu. Zvali smo bihevioristkinju zbog neke druge stvari, i ona je posumnjala na bol, pa smo onda isli kod veta specijalizovanog za bol, pa na x-ray... To smo saznali par dana pre nego da odem za Srbiju zbog mame. Sad cu da se posvetim njemu da vidim kako da mu olaksamo i mozda usporimo. Bas sam se raspala kad su nam rekli. Za sada je na tim lekovima i dodacima za zglobove. Ima ovde svacega - fizioterapija, hidroterapija, akupunktura... ali jbg, nemamo mi te novce. I ovo sto smo do sad dali nam je dobrano ispraznilo novcanik 2
le petit nicolas Posted Sunday at 22:57 Posted Sunday at 22:57 mnogo mi je zao, badi je prelep pas na fotografijama koje si ovde ostavila. displazija je u najvecem broju slucajeva stvar genetskog nasledja, zato sam ono napisala. vidi se na rendgenu oko 4. meseca. verujem da su sve te terapije dobre, ali mozda da se konsultujete sa nekom ozbiljnom klinikom. ne moze svima, ali mnogima moze da se uradi operacija kuka, cak da se ugradi vestacki. nezahvalno je za savete, ali ja bih pre to uradila nego godinama vukla psa, sebe i novcanik sa polovicnim resenjima. poz 1
fargo Posted Monday at 00:10 Posted Monday at 00:10 Hvala❤️ Ova vet nam nije preporucila operaciju za sada. Ali cemo se svakako konsultovati sa jos nekim. Nasla sam bas sjajne ljude ovde, pocev od te bihevioristkinje, koja ima citav tim strucnjaka oko sebe, pa se nadam da cemo uraditi najbolje moguce. Buddy je predobar pas
le petit nicolas Posted Monday at 00:16 Posted Monday at 00:16 veoma zelim da dodjete do dobrog resenja. srecno! poz 1
Recommended Posts