jms_uk Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Hoću da mi Deda Mraz donese ovo za Novu godinu...
cyberwor/L/d Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Znači ja najmanje moram oboje da potopim u škaf za veš do pola pun vodom i to iz po dve vode ako su blatnjavi... EMa razumem ja tebe. Moj je bio veliki pa i nije trebalo nista drugo nego proprati sape da ne unosi blato u kucu (ha-ha, kao pred dzamijom!) jer gore nije imao sanse da bude mrljav i blatnjav. A i imao je kabanicu gore tako da ga po dolasku kuci samo istrljas psecim peskirom. Tvoji medenjaci su druga prica. Mnogo su prizemni :) pa je lako da se uprljaju.
Hermetico Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Ma razumem ja tebe. Moj je bio veliki pa i nije trebalo nista drugo nego proprati sape da ne unosi blato u kucu (ha-ha, kao pred dzamijom!) jer gore nije imao sanse da bude mrljav i blatnjav. A i imao je kabanicu gore tako da ga po dolasku kuci samo istrljas psecim peskirom. Tvoji medenjaci su druga prica. Mnogo su prizemni :) pa je lako da se uprljaju.A, on nije hteo da se valja po blatu? Ja sam imao mešanku vučjaka i malamuta, velika crna vučica sa sve grivom, i mnogo dobra ovako, u duši(bwahahaha), ali ona ako se ne izvalja po blatu to nije izlazak... Kupali smo se oboje posle, a park ispred 6 solitera na Autokomandi je, potpisujem, najblatnjaviji u gradu.Posle sam morao da se selim i da je dam nekome, i bio sam u ludilu, kome, kako, ona je urlala kad sam ja odsutan toliko da se to čulo u celoj zgradi. Onda se setim da mi ortak drži klanicu, ima dvorište, i sad me je potpuno zaboravila, eno je, kupa se u krmenadlama...
cyberwor/L/d Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 A, on nije hteo da se valja po blatu? Ja sam imao mešanku vučjaka i malamuta, velika crna vučica sa sve grivom, i mnogo dobra ovako, u duši(bwahahaha), ali ona ako se ne izvalja po blatu to nije izlazak... Kupali smo se oboje posle, a park ispred 6 solitera na Autokomandi je, potpisujem, najblatnjaviji u gradu.Posle sam morao da se selim i da je dam nekome, i bio sam u ludilu, kome, kako, ona je urlala kad sam ja odsutan toliko da se to čulo u celoj zgradi. Onda se setim da mi ortak drži klanicu, ima dvorište, i sad me je potpuno zaboravila, eno je, kupa se u krmenadlama...Neces verovati, ljubav moja, ali uopste ne. Cim krene neko bljuzgavo vreme a on seta kao gospodin. Doduse imao je i kabanicu za kisu da ne bude bas skroz mokar. Kao sto rekoh, samo sape (naravno) a posle je i naucio da sam kad dodjemo pred kucu umoci sape u lavor sa vodom.
msmodesty Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Oni su niski i dlakavi i tu ona kučeća garderoba ne pomaže...ovi moji su niski ali nisu mnogo dlakavi, mala nema uopste dlaka po stomaku :) zato joj je malo hladno ali voli da ide napolje ali samo sa Idifixom i da blene u sve i svashta. sama nece da ide, sama nece ni da jede, spava tako da mora da dodiruje idifixa nekako, nosom, shapama, ... on joj sve dozvoljava (sad) uzme kosku iz korpe da glodje, ona stigne istog trenutka i uzme je iz njegovih usta, on samo ode po neku novu igrachku koju ona uzme chim ju je videla.ipak, jaki bicepsi su neophodni za shetanje dva ovako trvdoglava i jaka psa.ljudi to ne znaju nego se samo razneze u osmeh od uva do uva kad ih vide u paru :D
dare... Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 sama nece da ide, sama nece ni da jede, spava tako da mora da dodiruje idifixa nekako, nosom, shapama, ... on joj sve dozvoljava (sad) uzme kosku iz korpe da glodje, ona stigne istog trenutka i uzme je iz njegovih usta, on samo ode po neku novu igrachku koju ona uzme chim ju je videla.Isti slučaj sa ovim malim nasrtljivcem... I mnogo je veća maza nego što je ova matora ikad bila... Mora da se uvali kod nekog...Elem, rekoh da su nazebli, pa pošto uz krljanje, ova starija poče da kunja i odbija hranu i vodu... šta ću... Zvao sam veterinara... Nije upala pluća... Zveknu svakom po 4 inekcijice ne znam čega (antibiotika, zašite, nečega za šlajm valjda i tako to)... Uze 40 evrića na ovu nemaštinu i reče da će doći sutra i prekosutra...Naravno ništa od šetnje nekoliko dana, a reče da kasnije izbegavam šetnju po hladnom i vlažnom vremenu...Toliko o šetnji, piškenju i kakenju... Do pleha sa novinama u kujni i nazad... <_<
Teja Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 švrća je već mesec i po dana sa nama i 90% piški ili napolju ili u pekarski pleh sa novinama, koji držim u kuhinji pored vrata terase. Pisao sam već, da se taj plitak pekarski pleh sa novinama, ispostavio kao najbolje i najhigijenskije rešenje... Pokrijem novine, sa onim buškastim prekrivačem podova za kupatilo, što se kupuje u sintelonu na metar (100-200kinti metar), da se novine ne rasipaju, a i mokraća, dok je novine ne upiju... Posle novine frknem u kesu za smeće i stavim druge (kradem novine po spratovima kad zafali).I to je to.Ali naše, kuce su male, malo jedu, malo piške i malo kake... ;) Cenim, da ovaj moj recept nije najsretniji, za velike kučiće... Znam čoveka, koji je retrivera naučio da nuždu obavlja u tuš kabini ako prigusti a nema šetnje na vidiku... švrća je za onih 10% iz prve rečenice, opasan po devojačke sobe... Kako koja ode u školu a ostavi svoju sobu otvorenu, malac se ušunja kad niko ne gleda i zapiša tepih... Ništa mnogo, samo malo pišne da se zna da je bio tu... šta ću, kad vidim viknem, ćušneg malo, nabijem mu nos, a onda ga odnesem na pleh... Naravno kad god obavi nuždu u plehu vičemo "Bravo" ko dete kad je kakilo u nošu... :D Sirće koje dodam, dok perem tepih ne pomaže, a stalno zaboravim da kupim ljutu alevu papriku, da sipnem tamo gde zapišava tepih... Sačekaću još mesec dva da nauči valjda, pa ću spakovati sve tepihe na generalno pranje u tepih servisu.Inače švrća je prevelik za 5 meseci i ima 6 kg (Bubi ima 8) i previše je drčan i alav za hranu, tako da moram da dežuram da ne otima hranu Bubiki koja je trpeljiva i pušta ga dajoj uleće u tanjir. Ima lepše krzno od Bubike kad je bila mala, umiljatiji je i mnogo brate nemiran i dosadan...Citam ovo sto pishesh, napishem nesto,odmah posle obrishem, al sada necu ( da brishem).Zasto da pas kaki na pleh? Izvedesh ga napolje pa kaki uz neki zbun.A taj ko je sebi prisustio zlatnog retrivera i muchi ga tako da ovaj kaki u kabini za tushiranje,sta da kazem.Kuce kake i pishke isto.Nema tu razlike izmedju velikih i malih.Male kake malo, ali 2 -3xdnevno,kao i velike .Otelo bi pre izvrshio samoubistvo nego da pishki ( o kaki i da ne govorim) na terasi,cak ni u velikom travnjaku koji je ispredi i iza zgrade. Zivotinje ne vole da kake (pishke) u nekom svom ataru(citaj zivotni prostor).
dare... Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 (edited) Citam ovo sto pishesh, napishem nesto,odmah posle obrishem, al sada necu ( da brishem).Zasto da pas kaki na pleh? Izvedesh ga napolje pa kaki uz neki zbun.A taj ko je sebi prisustio zlatnog retrivera i muchi ga tako da ovaj kaki u kabini za tushiranje,sta da kazem.Kuce kake i pishke isto.Nema tu razlike izmedju velikih i malih.Male kake malo, ali 2 -3xdnevno,kao i velike .Otelo bi pre izvrshio samoubistvo nego da pishki ( o kaki i da ne govorim) na terasi,cak ni u velikom travnjaku koji je ispredi i iza zgrade. Zivotinje ne vole da kake (pishke) u nekom svom ataru(citaj zivotni prostor).Ajmo još jednom... Ovo je Shih Tzu nešišani za izložbu... Ovo je ošišan Shih Tzu sa srednjom frizurom (švrća trenutno ima ovu dužinu, a Bubi nešto kraće...). Ovo su ShihTzui različite dužine dlake, na jako kratko ošišanoj engleskoj travici...Primetićeš da su kučići vrlo maljavi i vrlo niski, što znači da su posle dva minuta napolju po ružnom vremenu vrlo prljavi i vrlo mokri, ako je napolju mokro (ovo je vreme u Beogradu ), a to znači da mora da se plakne u nekom škafu bar do pola tela... A ako šetnja po ovom vremenu potraje duže od 10 minuta (sa šnjuranjem i trčanjem) onda i ceo mora da se plakne... Tada ih obrišem i prosušim malo fenom kolko ih nahvatam po kući... (posle učetanog sušenja fenom koža umeju da krenu da se drapaju i naprave rane, ne zbog buva, već zbog suve kože)Posle takvog tretmana tri puta dnevno obično nazebu i zakrljaju (+temperatura+proliv), tako da ih šetam samo jedanput dnevno, na duže, uglavnom bez povodca (kad je lepo vreme izađemo i više puta)... Nije problem u mojoj lenjosti, ili lenjosti mojih ukućana...Trenutno primaju inekcije i veterinar mi je rekao, da ih nekoliko dana ne izvodim, a svakako ne po ovom vremenu...Dotle moraju da piške i kake...Zato postoji pleh sa novinama koje menjam. Tačka. ;) Hvala na razumevanju... Edited December 20, 2008 by dare...
Feba Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 :) Dare, lepi su ovi si-cui! Vidim da se spremas na izlozbu sa novim dasom! Onda je vreme da pocnes da vezbas motanje papilotni... Njima je stalno dlaka u papilotnama, mislim tekstilnim, sto znatno olaksava setnju. Moja Mrvica je isto cupavica, mada ni izbliza tako. Kad je blato i kisa obucem joj kabanicu - ali onu koja izgleda kao skafander, tj ima nogavice, samo je tanka. Za minus imamo i pamucnu majicu ispod mada ona ima sjajno krzno pa je to retko. Moj prvi pas je bio maltezer/tulearac tj miks ta dva. Sa njim sam izvezbala setnje u toj kabanici-skafanderu. I kad dodjes kuci, pravo s vrata nosis u kadu. Tu "oljustis" kabanicu i sa njom svo blato i prljavstinu. Ostanu vrhovi sapica da se isperu.Nema mokrog stomaka, susenja fenom i upale besike. Ono sto je meni sad problem je "presoljenost" ulica u Varsavi. Toliko su slane da Mrvica posle petnaestak minuta pocne da cvili i da dize sapice. Vodim je u park naravno, ali dok stignemo do parka i nazad... Pokusavala sam sa vazelinom, i to joj pomogne ali nema sanse da se opere. Ona ima stapicaste nozice, ne verujem da bi one carapice ostale. Sta da radim?
Teja Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 (edited) :) Dare, lepi su ovi si-cui! Vidim da se spremas na izlozbu sa novim dasom! Onda je vreme da pocnes da vezbas motanje papilotni... Njima je stalno dlaka u papilotnama, mislim tekstilnim, sto znatno olaksava setnju. Moja Mrvica je isto cupavica, mada ni izbliza tako. Kad je blato i kisa obucem joj kabanicu - ali onu koja izgleda kao skafander, tj ima nogavice, samo je tanka. Za minus imamo i pamucnu majicu ispod mada ona ima sjajno krzno pa je to retko. Moj prvi pas je bio maltezer/tulearac tj miks ta dva. Sa njim sam izvezbala setnje u toj kabanici-skafanderu. I kad dodjes kuci, pravo s vrata nosis u kadu. Tu "oljustis" kabanicu i sa njom svo blato i prljavstinu. Ostanu vrhovi sapica da se isperu.Nema mokrog stomaka, susenja fenom i upale besike. Ono sto je meni sad problem je "presoljenost" ulica u Varsavi. Toliko su slane da Mrvica posle petnaestak minuta pocne da cvili i da dize sapice. Vodim je u park naravno, ali dok stignemo do parka i nazad... Pokusavala sam sa vazelinom, i to joj pomogne ali nema sanse da se opere. Ona ima stapicaste nozice, ne verujem da bi one carapice ostale. Sta da radim?More ne da su lepi ovi Daretovi,nego mu ima kidnapujem Shvrcu A onaj foto ( suze su mi od uzbudjenja i srece isle na ochi) gde Shvrca odmara na ledjimamatorije madame zlata vredi. Ne verujem da Dare ima na umu bilo kakve izlozbe i da ce muchiti Shvrcu sas papilotne.Otelo ( to je moje pCeto) ne reaguje na vlagu,so,sneg, ali ima jedan mnogo zayebiniji problem,a taj je da iz cista mira pocne da yebava svoju shapu i to tako da lizanjem stvoriuzasne krvave rane, pa onda ne moze da hoda na sve 4. Pazarila sam te "cipleice" koje liche na "carapice" i mogu ti reci da je to sve super. Kod njega je obrnuto.Na ulici je go i bos ,ali mu predspavanje nataknem te cipelice na sve cetiri shape da ih ne bi maltretirao.Kada je frka,bogami tako idemo i u setnju.Nista to ne smeta, samo treba da pogodish pravu velichinu. Edited December 24, 2008 by Teja
cyberwor/L/d Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Danas je Badnje Vece (ovo protestantsko i katolicko) i ja sedim u vozu i tesko mi pripalo kad pomislim da sam Leu za svaki Bozic nesto fino kupila i spremila pa lepo servirala sve sa stolnjakom (njegovim) i porcelanskim cinijama (njegovim) na podu. Jos imam ovde njegove cinije i neke sitnice. Dva meseca je proslo a ja jos uvek cmizdrim za njim.
Teja Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Danas je Badnje Vece (ovo protestantsko i katolicko) i ja sedim u vozu i tesko mi pripalo kad pomislim da sam Leu za svaki Bozic nesto fino kupila i spremila pa lepo servirala sve sa stolnjakom (njegovim) i porcelanskim cinijama (njegovim) na podu. Jos imam ovde njegove cinije i neke sitnice. Dva meseca je proslo a ja jos uvek cmizdrim za njim.Aj, Otelo i ja mislimo na tebe Ma citala sam negde da mi vishe tugujemo za njima nego oni za nama.Valjda volimo da uobrazavamo da ne mogu bez nas, a mogu Nego jedna cashica finog penushavog za tebe i Lea
uros_s78 Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Danas je Badnje Vece (ovo protestantsko i katolicko) i ja sedim u vozu i tesko mi pripalo kad pomislim da sam Leu za svaki Bozic nesto fino kupila i spremila pa lepo servirala sve sa stolnjakom (njegovim) i porcelanskim cinijama (njegovim) na podu. Jos imam ovde njegove cinije i neke sitnice. Dva meseca je proslo a ja jos uvek cmizdrim za njim.Razumem te potpuno.:(
Jerry Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Danas je Badnje Vece (ovo protestantsko i katolicko) i ja sedim u vozu i tesko mi pripalo kad pomislim da sam Leu za svaki Bozic nesto fino kupila i spremila pa lepo servirala sve sa stolnjakom (njegovim) i porcelanskim cinijama (njegovim) na podu. Jos imam ovde njegove cinije i neke sitnice. Dva meseca je proslo a ja jos uvek cmizdrim za njim.Razumem te sasvim. :( I meni je žao mog mačka.
Recommended Posts