Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

Brat uzo ovo

Lagotto-Romagnolo-in-Action.jpg

Lagotto Romagnolo 

Ima neko neku korisnu preporuku ili savet? :) Strašno je umiljat puppy :D 

Posted

Neka ga vodi na dresuru za tartufe,imam jednog dresiranog trenutno na cuvanju i odmah sam ga pustio da onjusi leske na kraju baste...ali mrka kapa  :cry:

inace Bruno (tako se zove) je umiljat,miroljubiv ,veseo i energican pas,dobro se slaze sa ostalim psima,bez trunke agresije i zelje za dominacijom a opet

neumoljiv prema zenkama...pravi zabar  :) Iako mi na trenutke deluje kao vrdalama,opsti utisak je da je to jedan pravi porodicni pas

Posted (edited)

Brat uzo ovo

Lagotto-Romagnolo-in-Action.jpg

Lagotto Romagnolo 

Ima neko neku korisnu preporuku ili savet? :) Strašno je umiljat puppy :D

to je najmoderniji pas u prethodne dve sezone kod nas :)

mnogo su slatki

Edited by darling
Posted

Neka ga vodi na dresuru za tartufe,imam jednog dresiranog trenutno na cuvanju i odmah sam ga pustio da onjusi leske na kraju baste...ali mrka kapa  :cry:

inace Bruno (tako se zove) je umiljat,miroljubiv ,veseo i energican pas,dobro se slaze sa ostalim psima,bez trunke agresije i zelje za dominacijom a opet

neumoljiv prema zenkama...pravi zabar  :) Iako mi na trenutke deluje kao vrdalama,opsti utisak je da je to jedan pravi porodicni pas

:D

to je najmoderniji pas u prethodne dve sezone kod nas :)

mnogo su slatki

jesu uverio sam se juče :) posebno dok je ovako mali 

Posted

izvini, ako sam dobro shvatila, ti preporučuješ i jedno i drugo ?

i da li to važi za sve pse, tj. i za ove male terijere ?

Ja sam pristalica RAW/BARF ishrane, ali sam svestan da to traži vremens i prostora tako da su granule nužno zlo savremenog sveta. Granule su otpad prehrambene i klanične industrije. Pogledajte ko stoji iza robnih marki i sve će vam postati jasnije. Iza svega su Nestle, Procter and Gamble, CocaCola i slične mega korporacije.
Posted (edited)

Što se tiče tartufarenja imam prijatelja koji se udpešno bavi tim poslom, onako iz hobija. Kolko sam shvatio ne mora da bude u leskama, ima ih dosta po vrbacima i u vlažnim hrastovim šumama i u mladim topoljacima. Kolko sam video ovaj prijatelj nalazi samo crne, baš ih ima ovde kod mene. Prosečan ulov mu je oko pola kila, a najbolji oko dva kila za dan. Radi sa lagotom r. , i tvrdi da se baš svako pas sa dobrim njuhom može izdresirati za traženje.

Edited by zmanic
Posted

Zmanic, imas li neko misljenje o Pedigreovim granulama? Ja sam Čarliju kad je bio mali kupovao Pedigre junior, posle kad smo prešli na velike granule sam probao nekoliko vrsta, i najviše voli Pedigreove sa govedinom (znam da govedine ima u malom procentu)...

Imaš ovde neki okvirni vodič za većinu:

http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/brand/

Pedigree:

http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/pedigree-dog-food-dry/

Posted (edited)

a je li neko imao isksutva sa ovima 

to je kao BARF

ed.

zapravo, reklamiraju se kao zamena ili dodatak za BARF

Edited by dùda
Posted

Nemam iskusatava sa njima, a i nije mi merak da mi kerovi jedu skuplje meso od mene, nekako ljudi još imaju malu prednost u mojim očima.

Realno me ker koji je na BARF-u, koji nabavljam u Nišu, kod poznatog prodavca košta zimi od 150-200 dinara, leti malo jeftinije.

http://prirodapasa.com/index.php?board=63.0

Volim i sam da spremam, imam jedan zamrzivač samo za kerove, pa kad nagazim neku dobru cenu po kasapnicama, skladistim im po 50-60kg za narednih par meseci.

YcujSYM.jpg

Najveći problem mi je ovde (Pirot, kraj Sveta) što je kvalitetne iznutrice skoro nemoguće pronaći po prodavnicama jer verovarno idu u proizvode za ljude, pa su papreno slkupi i goveđe srce, i grkljani, jezici...  (preko 250dinara po kg, što je pljačka, po meni) a to nekako mislim da je najbolje meso za pse.

U Nišu je sve to jeftinije, ali kad već imam nabavljača koji sve to ima, on i pakuje, i zamrzne, jedino je transport isplativ na veće količine.

Pakovanje od 800g, a to je prosečni obrok aktivnog psa od 24-30kg, košta me tamo 100 dinara, što mi je prihvatljivije nego da sam uzgajam stoku ili jurim po klanicama, kojih je sve manje. Kad sam spremem po onome što pronađem ovde ispadne mi 150-200 dinara, a i to je jeftinije od visokorangiranih brendova na tržištu. Rukovodim se time da vuk i pas imaju isti probavni trakt i da vuk zna bolje od nas šta prija kerovima, a to su iznutrice, grkljani, pluća, srce ...

Ponavljam da je potrebno i vreme i skladišni prostor za ovakvu prehranu.

Posted

vodite li vase male bele pse na more? koliko je to komplikovano?

dzon je po papirima malezer, a po izgledu prerastao mesanac maltezera i bisona (ima oko 8kg sa 11 meseci :)).

Posted

Nemam iskusatava sa njima, a i nije mi merak da mi kerovi jedu skuplje meso od mene, nekako ljudi još imaju malu prednost u mojim očima.

Realno me ker koji je na BARF-u, koji nabavljam u Nišu, kod poznatog prodavca košta zimi od 150-200 dinara, leti malo jeftinije.

http://prirodapasa.com/index.php?board=63.0

Volim i sam da spremam, imam jedan zamrzivač samo za kerove, pa kad nagazim neku dobru cenu po kasapnicama, skladistim im po 50-60kg za narednih par meseci.

YcujSYM.jpg

Najveći problem mi je ovde (Pirot, kraj Sveta) što je kvalitetne iznutrice skoro nemoguće pronaći po prodavnicama jer verovarno idu u proizvode za ljude, pa su papreno slkupi i goveđe srce, i grkljani, jezici... (preko 250dinara po kg, što je pljačka, po meni) a to nekako mislim da je najbolje meso za pse.

U Nišu je sve to jeftinije, ali kad već imam nabavljača koji sve to ima, on i pakuje, i zamrzne, jedino je transport isplativ na veće količine.

Pakovanje od 800g, a to je prosečni obrok aktivnog psa od 24-30kg, košta me tamo 100 dinara, što mi je prihvatljivije nego da sam uzgajam stoku ili jurim po klanicama, kojih je sve manje. Kad sam spremem po onome što pronađem ovde ispadne mi 150-200 dinara, a i to je jeftinije od visokorangiranih brendova na tržištu. Rukovodim se time da vuk i pas imaju isti probavni trakt i da vuk zna bolje od nas šta prija kerovima, a to su iznutrice, grkljani, pluća, srce ...

Ponavljam da je potrebno i vreme i skladišni prostor za ovakvu prehranu.

Hvala na izvestaju. Ja ti poslao pm al si sve ovde odgovorio :)
Posted

Tapatalk izbrljavio. Prosledicu kasnije sa kompa