Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

Pod ekonomikom israne podrazumevam veci kvalitet za iste ili slicne pare.

Aha, dakle mislis i da je kvalitet bolji.

Prenecu ovo svakako vlasnicima.

A za taj protector pa jbg kazem da ljudi nisu nesto iskusni a hteli bi najbolje za svoju kucu.

Posted (edited)

Pošalji ih na forume:

Priroda pasa i

Balkan kinoogy.

Neka ćitaju tuđa iskustva, ima ih i previše.

Najskuplje je učiti na svojim greškama.

Nisu svi koji pišu ni najpametniji ni najstručniji ali iz mase tuđih iskustava da se po nešto i naučiti.

Oslanjati se na pet protector koji proizvodi nekakve skalarne talase, o kojima ni jedna nauka ne govori ništa je, za mene,, isto što i bavljenje vlaškom magijom: skupo, opasno i beskorisno.

Edited by zmanic
Posted

vlasnici ovog psa imaju novac, to nije problem, mislim, njih ne zanima šta je ekonomičnije, verujem da za njega hoće najbolje, pa sam u tom smislu pitala

a ni oni nisu iskusni, to im je prvo štene, verujem da im je neko preporučio tu hranu

Gomila veterinara preporučuje RC, pretpostavljam da dobijaju neku kintu za to i/ili besplatne seminare i slično. Inače kad pogledaš sastav, ima čini mi se više kukuruza nego premiks za piliće. :P

Slažem se sa zmanic-em da su Acana/Orijen i/ili Brit bolji izbor, lično koristim Acana-u (tj. pas ne ja :P).

Posted

RC skoro svi preporucuju. Sta biste rekli da je nedvosmisleno bolje (ne ekonomicnije, bolje) i zasto? 

Posted

RC skoro svi preporucuju. Sta biste rekli da je nedvosmisleno bolje (ne ekonomicnije, bolje) i zasto? 

Moje mišljenje (ne ubeđujem nikog, da ne bude zabune) da su npr. Orijen/Acana i slični bolji od RC, jer nemaju kukuruz/kukurzni gluten, ostatke od žita i drugo kao glavne sastojke - kukuruz je npr. veoma popularan sastojak u hrani za pse jer je jeftin, čak ni živini ne treba davati previše kukuruza, a kamoli psima. Previše žitarica u hrani kod nekih pasa može da prouzrokuje alergije, probleme s varanjem i još svašta.

Što se tiče porekla mesa, ovi prvi imaju sertifikat "fit for human consumption", za ove druge nisam siguran, dok neki treći ni ne kriju da je poreklo mesa iz Kine - npr. može svako da proveri da je na Alibabi mesno/koštano brašno 300-400 dolara po toni, kakav je kvalitet ne želim ni da znam. Isto važi i za vitamine i ostale suplemente koji su neretko takođe iz Kine.

Naravno, nekome ko drži velikog psa i/ili više njih skoro sigurno će biti neizvodljivo kupovati skupu hranu, u tom slučaju najbolje davati meso (verovatno to neće biti baš šnicle i bifteci već prema mogućnostima) plus šargarepa/pirinač i slično. :)

Posted

Odlicno, hvala. Sad samo da provalim gde mogu da nabavljam to jer u lokalnom pet shopu nema. Ja sam isao logikom da sto je skuplje to bolje, zaista mi nije problem da mu kupujem bilo sta ako ce ga to drzati zdravijim i produziti mu zivot. Naravno, kao i svuda gde su pare u igri, ne mozes verovati tek tako hajpu. Imam veterinara u drustvu, on je u fazonu da je RC sasvim dobra hrana i to sam cuo od jos trojice. Skroz mogu da zamislim da su i oni pod uticajem propagande, niko tu ne pravi nekakva ozbiljna istrazivanja ili ako ih neko negde i pravi opet ih niko ne cita.

Posted

U principu kao i kod ljudi - neki se hrane nezdravo, ubijaju se od alkohola i duvana i opet žive 80-90 godina bez problema, nema pravila, tako i neki psi jedu najjeftiniju hranu iz hipermarketa i (ono 20 kg 2-3 hiljade dindži) i super zadovoljni i oni i vlasnici. Jbg. :) Za malo širi izbor hrane najbolje vidi neki od online pet šopova, Petmarket, Petcentar itd, ima dostava.

Posted

Znam da to ide tako, ali ne mozes racunati na izuzetke. Ima veoma jasna linija koja spaja lose navike s bolestima i kracim zivotom i mada za sebe biram malo rizicnije ponasanje, ne bih tako nesto da izaberem za svog psa. 

Posted (edited)

Koristim BARF koji nabavljam u Nišu ili sam pravim. U rezervi uvek imam po jedan džak u rezervi, uglavnom Premil super sport ili ND losos, ako me nema kod kuće, pa da olakšam onome kome poverim pse za taj period.

Što se tiče nabavke kvalitetne hrane, danas imate odličnu ponudu po oglasima sa stvarno jeftinom dostavom, tako da priče o lokalnom pet šopu slobodno zaboravite.

Edited by zmanic
Posted

Što se tiče nabavke kvalitetne hrane, danas imate odličnu ponudu po oglasima sa stvarno jeftinom dostavom, tako da priče o lokalnom pet šopu slobodno zaboravite.

Cena me uopste ne zanima, hteo sam da vi koji se duze bavite psima kazete konkretno sta mislite da je odlicno i zasto to mislite. Skroz sam otvoren za argumente i zeleo bih da svom psu uzimam najbolje sto moze da se nadje. Imam taj problem sto je on pohlepan pa ne mogu uzeti u obzir da li mu se neka hrana svidja ili ne, kidise podjednako na bilo sta sto se stavi pred njega, a nemam neka znanja da bih pravio "educated opinion". Iz mnogo izvora sam cuo reci hvale za RC i to je jedini razlog sto mu ga dajem. 

Posted

Mops. Nikad nisam video pohlepniju zivotinju. Oko mene ljudi imaju pse kojima hrana stoji u ciniji a oni kad su gladni uzmu malo. U mojoj kuci je nemoguce bilo sta slicno, kao da je ceo zivot gladovao (a nije bio gladan ni jedan dan u zivotu). Posto je operisao koleno zbog genetskog defekta ne smem da mu pustim da zdere previse jer ce mu drugo koleno proci bez operacije samo ako ne bude debeo, al kad ga vidim koliko mu to sranje znaci, uvek mu dam vise nego sto bi smelo. Svaki put se skoro udavi debil koliko brzo pokusava da satre sve sto se stavi pred njega.

Hvala na linkovima  :thumbsup:

Posted

Zmanic, imas li neko misljenje o Pedigreovim granulama? Ja sam Čarliju kad je bio mali kupovao Pedigre junior, posle kad smo prešli na velike granule sam probao nekoliko vrsta, i najviše voli Pedigreove sa govedinom (znam da govedine ima u malom procentu)...