Jump to content
IGNORED

Psi

uros_s78

Recommended Posts

Posted

Iz te perspektive, nikako ako živiš sam i nema ko da vodi računa o njemu.

Moj poznanik je to rešio tako što psa drži kod babe koja ima dvorište (i tovi ga, mazi i pazi kao i svaka baba), a on ga kad god je slobodan pokupi od babe i odvede u šetnju.

Posted

Iz takve perspektive mačka je mnogo bolje rešenje

Posted

... svaki drugi dan ceo dan van kuće jer radim 10-01 pa i duže....

Mislim da nije u redu da toliko digo ostavljati psa bez zabave, šetnje, ljudi, drugih pasa... Može se držati i u kavezu ali odraziće se na njegovu psihu, ako je tako dugo pritvoren i to stalno.

Psi vole rutinu, najlakše je sa njima kad se zna kada je za šta vreme.

Ne znam za rasu koja bi tako dugo ostala sama u kući-stanu, a da ne bude problema. Možda neke ne tako pokretne rase tipa eng.buldog ...

Posted

Iz takve perspektive mačka je mnogo bolje rešenje

I meni tako izgleda.Zato ja ne uzimam kera, prosto bilo bi loše za njega pa onda i za mene...
Posted

Jel ima neko psa a da živi sam u stanu? Kako to izgleda u praksi? Meni praktično nemoguće deluje, ipak to iziskuje pažnju, a da ne pričam da sam svaki drugi dan ceo dan van kuće jer radim 10-01 pa i duže. A opet, jako bih voleo da si imam jednog cukova.

Moj rođak je problem dugog boravka van kuće rešio tako što je udomio dva psa. Naučili su da obave šta treba na terasi, ne pokazuju znake tzv. sindroma samoće (cviljenje, neprestani lavež, pravljenje nepodopština po kući) dok ga nema i vrlo su druželjubivi. Između brige o jednom i dva psa praktično i nema razlike. 

Posted

To može da bude rešenje, ali može i da se desi da ima dupli problem.

Posted

Svakako je manja šansa da se pas oseća usamljeno a rizik, naravno, uvek postoji. Nemam loša iskustva sa više pasa, ali obično nisu ostajali predugo sami u kući. 

et 189-

Preslatko ti je to čudovištance.  

Posted (edited)

Ma ima tu još stvari na koje budući vlasnik psa treba da bude spreman.

Kad smo uzeli Čarlija, ja sam bio u fazonu, ništa, napraviću mu kućicu negde u dvorištu, dvorište je ograđeno, on može tu da trčkara, da se zeza dok smo na poslu pre podne i tako...

Godinu i po dana kasnije, Čarli ima boks od pola milje evra, jer nikakva ograda nije mogla da ga spreči da ne prokopa/preskoči/pokida i beži i pravi sranja po komšiluku kad nismo kod kuće, šetam ga svaki dan sat do dva iako je van boksa sve vreme kad smo kod kuće, nije mu dovoljno dvorište... Svaki neplanirani odlazak negde podrazumeva organizaciju oko njega, odlasci na više dana znače da mi se tast i tašta sele u kuću da ga čuvaju... Nije to samo nahrani/napoj... :)

Edited by JozoMujica
Posted

Nije nije...Ja sam čuvar jednog gospodina kad prijatelji odu negde, za sada me ne smara to toliko ali lako je meni...

Poslato sa WC šolje by BVK

Posted

Ma ima tu još stvari na koje budući vlasnik psa treba da bude spreman.

Kad smo uzeli Čarlija, ja sam bio u fazonu, ništa, napraviću mu kućicu negde u dvorištu, dvorište je ograđeno, on može tu da trčkara, da se zeza dok smo na poslu pre podne i tako...

Godinu i po dana kasnije, Čarli ima boks od pola milje evra, jer nikakva ograda nije mogla da ga spreči da ne prokopa/preskoči/pokida i beži i pravi sranja po komšiluku kad nismo kod kuće, šetam ga svaki dan sat do dva iako je van boksa sve vreme kad smo kod kuće, nije mu dovoljno dvorište... Svaki neplanirani odlazak negde podrazumeva organizaciju oko njega, odlasci na više dana znače da mi se tast i tašta sele u kuću da ga čuvaju... Nije to samo nahrani/napoj... :)

Naravno da nije, i te kako znam o čemu pričaš  :),  mislila sam da se tvoj komentar odnosi na više pasa. 

Posted

Ko nema mogućnosti (vremena, strpljenja, prostora ...) neka se ne igra psećim sudbinama.

Život sa psom ima svoje vedre i mračne strane, tako da svakome preporučujem da se dobro raspita i proceni svoje mogućnosti.

Nije nikakva visoka filozofija niti nauka u pitanju, ali ljudi često pogrešno procenjuju sebe, pa se posle gorko kaju.

Oko priče da su dva psa samo nešto manje više zahtevni, a da se cena neznatno povećava, raspitajte se kakva dva psa mogu zajedno da se zabave, bez posledioca, dok se porodica (čopor) ne okupi na gomili.

Nije isto istovremeno imati dva mužjaka ili  dve ženke, ...

Mužjak i ženka zajedno bez konhtrole imaju neke druge prioritete ... itd, itd ....

Stariji pas i štene koje stasava pored njega su neka sasvim nova priča .....

Posted

U pravu si, ja sam prilično nekritična jer zapravo i ne znam kako je bez psa pa mi se mnogo toga podrazumeva. 

Posted (edited)

Jel zna neko broj [i lokaciju] nekog dobrog veterinara koji radi i nocu [u BG]?

Mali maltezer odbija da jede i pije danas :(

Edited by gervasius twinkleminkleson
Posted (edited)

Jel zna neko broj [i lokaciju] nekog dobrog veterinara koji radi i nocu [u BG]?

Mali maltezer odbija da jede i pije danas :(

koliko dugo to traje?

ako ne povraca rekao bih da nije hitno (u smislu da ne moze da saceka jutro)

a ujutru ga odmah vodi u spinu, 21. blok, zanatski centar iza onog vozica restorana. 

ako pak cenis da je hitno, evo ti recimo ovi

http://www.dezurniveterinarbeograd.com/

Edited by ToniAdams