Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

pa oni odlichno izgledaju koliko su stari i koliko ih ne odrzavaju, to je praktichno neunishtivo :ph34r:

mada chujem jutros izvesna gundjanja shalju nam tramvaje stare pola veka :isuse:

nekad zaista mislim da i nismo za bolje od "mercedesa"

Posted

pa ono jeste da mi imamo tarabu stariju od tog tramvaja. a i ona nam realno ne radi ^_^

Posted

ti tramvaji su spoj elegancije i funkcionalnosti, a ti sto gundjaju neka idu peske ako im smeta.

ti tramvaji su toliko retro da se na nbg radije vozim njima nego špancima. i, možda bi mogli da u retro fazon doteraju i čehe. ili da tražimo od praga ako imaju višak.

Posted (edited)

tramvaji su generalno super. i ako neko hoce neshto da nam da, i to bi trebalo da je skroz ok. poshto drugo nemamo, niti cemo imati, ochigledno...

Edited by gospa buba
Posted

Ti svajcarski tramvaji su 1 cudo od dizajna na kome se vidi da su ih crtali ljudi koji su se tramvajima ozbiljno vozili za razliku od spankih ђуђаровских egzibicija koje bolje izgledaju spolja nego iznutra ko da se, bozemeprosti, putnici treba da voze spolja, кешајући se, ko u stara vremena.

Pocev od platforme na ulazu, preko izdrzljivih, svajcarski solidnih materijala, ama bas svaka sitnica je promisljeno putnicki napravljena.

Posted

Pocev od platforme na ulazu, preko izdrzljivih, svajcarski solidnih materijala, ama bas svaka sitnica je promisljeno putnicki napravljena.

Nisu švajcarski no nemački materijali, bazelske tramvaje je napravio Duewag iz Dizeldorfa, tj. Düsseldorfer Waggonfabrik. Nebitna razlika, dugovečnost je odavno dokazana i na polovnim tramvajima koje su Zagreb i Osijek dobili početkom devedesetih.  

Posted

Ti tramvaji se i dalje uredno koriste u Bazelu, bar 30%, odokativno, svih tramvaja u gradu su ti oldtajmeri.

Posted

Nisu švajcarski no nemački materijali, bazelske tramvaje je napravio Duewag iz Dizeldorfa, tj. Düsseldorfer Waggonfabrik. Nebitna razlika, dugovečnost je odavno dokazana i na polovnim tramvajima koje su Zagreb i Osijek dobili početkom devedesetih.  

Vidis, to nisam znao  :) , mada je trebalo da posumnjam na Nemce, doduse, Nemci, Svajcarci, ista...

Na stranu to, hvala ti na informaciji, mislio sam na dizajn, crtanje narocito unutrasnjosti vozila, tramvaja, gde se zaista vidi da je neko stavio prst na celo, vozio se tramvajem, i crtao ono sto ljudima koji se voze treba, a ne da izgleda...

Uostalom, jos je stari Moltke rekao: biti, a ne izgledati..., nikako da se setim nemackog originala te znamenite izjave  :dry:

Posted

pa ono, i deca rekoshe uuu shvajcarac, pa se danas vozismo onoliko od hrama do blokica, u velikoj sreci i zadovoljstvu :D

Posted

Ja obozavam svajcarce, enterijer im je super, sedista udobna, ima dovoljno prostora napred i nazad za kofere i torbe, ne poskakuju... Neka dobri bog pozivi i njih i vlasnike im Bazeljane.

Posted

ti tramvaji su spoj elegancije i funkcionalnosti, a ti sto gundjaju neka idu peske ako im smeta.

Ja vec duze vreme ne koristim prevoz, svajcarce posebno jer nam se putevi ne poklapaju, ali ih pamtim po malom razmaku izmedju sedista, obavezno nazuljim kolena.

I pamtim ih po izuzetnoj akusticnosti. Pricas normalnim tonom i ceo tramvaj te cuje.

Posted

I pamtim ih po izuzetnoj akusticnosti. Pricas normalnim tonom i ceo tramvaj te cuje.

ih! ako te narod voli, josh vishe super :D

Posted

:thumbsup:

Posted

A ja pamtim kad su nam autobusi bili zeleni. Pamtim to kao da je bilo super.