pacey defender Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 (edited) Ali ja ne vidim u čemu je načelno problem sa tim da stanari koji nisu vlasnici plaćaju održavanje zgrade? U Kanadi npr. ako iznajmljuješ direkt od vlasnika stan, piše često kirija XYZ dolara mesečno + maintenance (maintenance fee je obično par stotina dolara mesečno, i naplaćuje ga firma koja upravlja zgradom, tzv. property manager). Ako je u pitanju redovno održavanje (a povremeno krečenje spada u to), onda je red da to plate ljudi koji zgradu i koriste, a to su (pod)stanari. Kapitalne investicije (tipa novi lift) su već nešto drugo, ali po meni je krečenje isto što i čišćenje ulaza, a to treba da plaća onaj koji svakodnevno prlja ulaz i zid a to je onaj koji živi tamo. Krečenje zgrada ovde nije redovno održavanje. Evo, javiće se ljudi i pojasniti kojom dinamikom se kreče ulazi. Kapiram da uglavnom nije redovnije od 5 godina, a negde i više od 10. Edit: uopšte ne insistiram, niti mi pravi neku razliku. Rekoh već da je u pitanju par hiljada godišnje. Ali neko udruženje podstanara (koje bi bilo operativno i zainteresovano) bi se u u nekoj idealnoj situaciji verovatno pozabavilo ovim pitanjem Edited January 12, 2016 by pacey defender
gospa buba Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Ni danas nisu prane ulice. Ionako će sutra kiša, a u petak sneg. Samo bi džabe trošili vodu i plaćali radnike! munze zinoc chetkali ivichnjake. istinu govoreci, ja sam samo 2 puta za 10 godina videla da su prali i oko opshtine nbg, ostalo josh manje -_-
salerokada Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Jbg, Austorugarska. Turci ne peru ništa. Samo metlaju lišće od jutros.
gospa buba Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 lazem. oprali suceo novibeograd za pesmu evrovizije.
pbg12345 Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Preneo mi parking servis auto jedno 2-3 km (nije strašno al šta da mi je hitno trebao) od mesta gde je parkiran (mene i još dva auta) jer vodovod tu treba nešto da popravlja, pritom nisu još ni počeli da kopaju.. Pa jebote jel teško naći brojeve telefona vlasnika i reći im da ako mogu pomere kola!! Sad ih zovem jer prvo ni ne znam šta se desilo, mogli su i da ga ukradu, kažu dobili nalog prvog prioriteta i ako hoću da se žalim da zovem vodovod, oni sa tim nemaju ništa izvini sto stajem na muku, ali
gospa buba Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 nikad chovek nije siguran oko toga jedino ako ti kazu u narodnom pozorishtu ili tako negde
renne Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Mali posle 150k Bugara, sada najavljuje 1M maratonaca!
akibono Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Mali posle 150k Bugara, sada najavljuje 1M maratonaca! Onda je potuno kretenski da se uopšte bilo šta čisti po gradu kad će da ga bar 2M patika izgazi... dobro je ovako, nek ostane kako jeste do aprila - pa može posle da se malo počisti ako baš zatreba i ako nema opet neka turističko-sportska priredba. Glupo je rasipati resurse, treba da se skoncentrišemo na Beograd na Vodi
đorđe geprat Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Догађај из прошлости са Бг улица. Сударе се аутомобили у ноћи између петка и суботе и излете са коловоза на паркинг и полупају тако неколико аутомобила. На неким колима том приликом дође до ломљења стакла. Полиција направи увиђај и нареди Паркинг сервису да пребаци таква необезбеђена кола на њихов паркинг код бувљака. Да би се подигла кола из ПС-а треба отићи до полиције у Савску улицу и добити одобрење за преузимање возила пошто је она издала налог за пребацивање возила. Међутим, пошто је викенд у питању, подизање возила је могуће само до 14 сати. Ко не стигне са потврдом до 14 сати кола му остају заробљена на паркингу ПС-а до понедељка. За све то време ПС наплаћује лежарину која се мора платити при преузимању возила. Фин начин ПС да себи намакне лову. Ако хоћеш кола, дај лову одмах, а ти се после гањај са осигурањем за рефундацију трошкова. jednom davno, osamdesetih, ukrali su mi fiću koji je bio parkiran u ulici. nisu daleko odmakli, slupali su ga (kasko priznao totalnu štetu) kod manakove kuće u gavrila principa. auto sam našao na parking servisovom parkingu na sajmištu. tamo je bio odvučen. pošto je bio u voznom stanju, uzeo sam ga ne plativši ništa. rekli su mi da su ga prebacili po nalogu policije. tako je bilo onda, čudi me da je sada ovako.
Pontijak Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 mali predah za zabavu, narocito za one koji idealizuju staaarii beograd iz vremena kraljevine :) "Vreme", Beograd. 12.1.1938.
nera Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 nego, sta je radio i cime se bavio "pretstavnik Beogradskog potsaveta za salonske sekcije"?
Arkadija Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 nego, sta je radio i cime se bavio "pretstavnik Beogradskog potsaveta za salonske sekcije"? ne znam, ali bih volela da to budem, i da imam šofera. valjda ide uz tu funkciju.
Pontijak Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 a za one koji veceras slave laznu pravoslavnu novu godinu eto predloga za provod, pevacice imaju poloze ispit iz dobrog vladanja
Tale Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Ovo niste videli? https://twitter.com/SaobrKamera/status/683763193609596928 Ovi 'ladno odgovorili da je (moj) screenshot njihovog obrisanog tvita lažiran. Pa sram vas bilo. http://www.vice.com/rs/read/srpski-dosije-iks-i-misterija-tvita-grada-beograda-istina-je-tamo-negde TT
Recommended Posts