Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

ima mnogo takvih trotoara a da ni jedan od njih nije bio čišćen.

nego, danas, u kultnoj politikinoj rubrici "među nama" nađoh vapaj stanara zadarske da se ne menja ime ulice. koliki kreten može da bude neko da predloži ili nameri da toj uličici paralelnoj sa kosančićevim vencom menja ime? ludilo se izgleda nastavlja. nestala je zagrebačka, neka se pripremi dubrovačka.

Posted

Ovo mi baš ne ide na ruku kao podstanaru jer ne želim da plaćam ulaganja u zgradu - neka se za to pobrine vlasnik. 

Vlasnik ce ono sto plati za ulaganje u zgradu da ,,prevali" tebi putem kirije. Kao sto ti ne placas formalno porez na imovinu, ali sustinski odakle ce ga platiti vlasnik? Od kirije koju placas. A ako mu povecaju porez, vrlo lako moze da ti poveca kiriju.

Sto ne platis na mostu, platices na cupriji.

Btw, kroz infostan se potencijalno naplacuju razne stvari koje su formalno gledano trosak vlasnika a ne stanara, ali ako tvoj dogovor sa stanodavcem podrazumeva placanje infostana, onda si a priori i pristao da se mozda od tvog placanja istog kreci zgrada.

Posted

Ja lepo pricam vec godinama ljudima da je centralno grejanje sranje a svi me gledaju belo :fantom: etazno ili TA ili toplotna pumpa pa brate udri

pelet
Posted

Svaka zgrada koja ima skupštinu stanara ima i račun na kojem se nalazi novac od plaćanja redovnog održavanja (ako ga plaća, odnosno, ako je S. stanara sklopila ugovor o održavanju sa Gradskim stambenim).

Ako se radi neka popravka koja cenom prevazilazi ta sredstva, onda se, kroz račun Infostana, to posebno naplaćuje, odnosno, račun se uveća za stavku dodatnog održavanja pa se popravka plaća u mesečnim ratama. 

Hvala na pojašnjenju. Gledam račun za decembar - Održavanje zgrade sa liftom iznosi 328 dinara. Očigledno se deo tih novaca troši na popravke lifta (povremeno ga je zaista potrebno održavati) a ostatak ide za ovakve krupnije zahvate. 

Vlasnik ce ono sto plati za ulaganje u zgradu da ,,prevali" tebi putem kirije. Kao sto ti ne placas formalno porez na imovinu, ali sustinski odakle ce ga platiti vlasnik? Od kirije koju placas. A ako mu povecaju porez, vrlo lako moze da ti poveca kiriju.

Sto ne platis na mostu, platices na cupriji.

Btw, kroz infostan se potencijalno naplacuju razne stvari koje su formalno gledano trosak vlasnika a ne stanara, ali ako tvoj dogovor sa stanodavcem podrazumeva placanje infostana, onda si a priori i pristao da se mozda od tvog placanja istog kreci zgrada.

Ali vidiš da često ni stanari nemaju pojma šta im formira cenu infostana - sumnjam da svi rezonuju po principu, uvećava se račun za par eura na ime održavanja zgrade, toliko ću smanjiti rentu. Ali u pravu si - sve to dođe na svoje na kraju. Izdatak na godišnjem nivou i nije toliko veliki koliko sam prvobitno mislio da jeste.

Posted

Jel primetio neko negde gradsku cistocu da cisti ulice ova dva dana kada je bio dvocifren plus?

Ranije su znali da peru kada dodje lepo vreme u toku zime. Sada prolazim pored filozofskog sve samo blato. Studentski park grozno prljav.

Nizbrdo od njega ulice prepune kuceceg izmeta (i inace ga ima, ali sada se bas natalozilo), bajlonijeva pijaca i okolina sva blatnjava.

Posted

Ali vidiš da često ni stanari nemaju pojma šta im formira cenu infostana - sumnjam da svi rezonuju po principu, uvećava se račun za par eura na ime održavanja zgrade, toliko ću smanjiti rentu. Ali u pravu si - sve to dođe na svoje na kraju. Izdatak na godišnjem nivou i nije toliko veliki koliko sam prvobitno mislio da jeste.

Ali ja ne vidim u čemu je načelno problem sa tim da stanari koji nisu vlasnici plaćaju održavanje zgrade? U Kanadi npr. ako iznajmljuješ direkt od vlasnika stan, piše često kirija XYZ dolara mesečno + maintenance (maintenance fee je obično par stotina dolara mesečno, i naplaćuje ga firma koja upravlja zgradom, tzv. property manager). Ako je u pitanju redovno održavanje (a povremeno krečenje spada u to), onda je red da to plate ljudi koji zgradu i koriste, a to su (pod)stanari. Kapitalne investicije (tipa novi lift) su već nešto drugo, ali po meni je krečenje isto što i čišćenje ulaza, a to treba da plaća onaj koji svakodnevno prlja ulaz i zid a to je onaj koji živi tamo.

Posted

Preneo mi parking servis auto jedno 2-3 km (nije strašno al šta da mi je hitno trebao) od mesta gde je parkiran (mene i još dva auta) jer vodovod tu treba nešto da popravlja, pritom nisu još ni počeli da kopaju..

Pa jebote jel teško naći brojeve telefona vlasnika i reći im da ako mogu pomere kola!!

Sad ih zovem jer prvo ni ne znam šta se desilo, mogli su i da ga ukradu, kažu dobili nalog prvog prioriteta i ako hoću da se žalim da zovem vodovod, oni sa tim nemaju ništa :isuse:

Posted

O jbt. A nidje znaka nekog il ikakve obavjesti?

Posted (edited)

Jedini znak je da nemam vodu od 8, otkud sam znao da je baš kvar blizu kola, sledeći put rašljama da tražim kvar u kraju? Isključili su vodu 6 sati ranije znači da su znali gde je puklo, tačno ih je boleo falus da pozovu tri broja..

Edit: Jedino mi sad krivo što sam se istresao na ženu u call centru :(

Edited by zoki
Posted

ima mnogo takvih trotoara a da ni jedan od njih nije bio čišćen.

nego, danas, u kultnoj politikinoj rubrici "među nama" nađoh vapaj stanara zadarske da se ne menja ime ulice. koliki kreten može da bude neko da predloži ili nameri da toj uličici paralelnoj sa kosančićevim vencom menja ime? ludilo se izgleda nastavlja. nestala je zagrebačka, neka se pripremi dubrovačka.

a, pa dubrovacka je vecim delom nestala posle 1903, dobila ime po petru  koji je seo na okkrvavljeni presto ubijenog kralja aleksandra, ostao onaj sirotinjski dorcolski deo ulice

Posted (edited)

Apdejt: pošto su mi prebacili auto u drugu zonu sačekala me je kazna :isuse:

Edit: zvao, kažu da će poništiti, aj baš da vidimo

Edited by zoki
Posted

Naisao sinoc na ovo

2194483519ee72f821063f9c96d22f7ff2bacedd

Prijavio sam na tviteru pa ih ocekujem da dodju i izlepe selotejpom.

Posted

Ni danas nisu prane ulice.

Ionako će sutra kiša, a u petak sneg. Samo bi džabe trošili vodu i plaćali radnike!

Posted

Ni danas nisu prane ulice.

Ionako će sutra kiša, a u petak sneg. Samo bi džabe trošili vodu i plaćali radnike!

a i bugari su otishli -_-
Posted

Preneo mi parking servis auto jedno 2-3 km (nije strašno al šta da mi je hitno trebao) od mesta gde je parkiran (mene i još dva auta) jer vodovod tu treba nešto da popravlja, pritom nisu još ni počeli da kopaju..

Pa jebote jel teško naći brojeve telefona vlasnika i reći im da ako mogu pomere kola!!

Sad ih zovem jer prvo ni ne znam šta se desilo, mogli su i da ga ukradu, kažu dobili nalog prvog prioriteta i ako hoću da se žalim da zovem vodovod, oni sa tim nemaju ništa :isuse:

Догађај из прошлости са Бг улица. Сударе се аутомобили у ноћи између петка и суботе и излете са коловоза на паркинг и полупају тако неколико аутомобила. На неким колима том приликом дође до ломљења стакла. Полиција направи увиђај и нареди Паркинг сервису да пребаци таква необезбеђена кола на њихов паркинг код бувљака. Да би се подигла кола из ПС-а треба отићи до полиције у Савску улицу и добити одобрење за преузимање возила пошто је она издала налог за пребацивање возила. Међутим, пошто је викенд  у питању, подизање возила је могуће само до 14 сати. Ко не стигне са потврдом до 14 сати кола му остају заробљена на паркингу ПС-а до понедељка. За све то време ПС наплаћује лежарину која се мора платити при преузимању возила. Фин начин ПС да себи намакне лову. Ако хоћеш кола, дај лову одмах, а ти се после гањај са осигурањем за рефундацију трошкова.