Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

moraš da radiš na sebi

:fantom:

Posted

Ja lepo pricam vec godinama ljudima da je centralno grejanje sranje a svi me gledaju belo :fantom: etazno ili TA ili toplotna pumpa pa brate udri

moraš da radiš na sebi

:fantom:

Ja bih sve to, al mi fali motivacije :(

Ideeeemoooo

Posted

I Ruzveltova ostala bez vode.

To su sigurno ovi iz Vera sabotirali cevi, e da bi rasprodali zalihe flaširane vode.

Posted

Kome odgovara da divlji taksisti postoje i nesmetano rade ?

Čitam u Blicu, kao svi su se odjednom iznenadili što tako nešto postoji, a ti divljaci kod Albanije stoje već godinama i pecaju one koji ne znaju. Po nekoj logici, udruženja bi trebalo da drže "jači" ljudi kojima postojanje divljaka nikako nije u interesu.

Posted (edited)

Može li neko da mi pojasni koncept "akumuliranih sredstava" Infostana?

Pre par dana je ovde u zgradi objavljena ponuda Infostana da se iz "akumuliranih sredstava" okreči i uredi stepenište i zidovi. Vrednost se piše sa šest cifara. Stanari ne moraju ništa da plaćaju - očigledno postoji neka pretplata, recimo da je u rangu 10 hiljada po stanu.

Pre godinu dana je bilo isto tako - Infostan je ponudio da iz "akumuliranih sredstava" plati uvođenje interfona i opravi ulazna vrata. 

Šta to znači? Da se račun za Infostan uvećava za neki iznos, pa se taj iznos onda vrati zgradi kroz neko kapitalno ulaganje?

Ovo mi baš ne ide na ruku kao podstanaru jer ne želim da plaćam ulaganja u zgradu - neka se za to pobrine vlasnik. 

Kako uopšte obračunavaju iznos akumuliranih sredstava, ako na računu stoji vrlo jasna specifikacija troškova?

Edited by pacey defender
Posted

dogovorili su sa đeneralijem kako da reše problem akumuliranih sredstava, ne moraš više da se sekiraš  :lolol:

Posted

dođe neko iz Infostana i kaže "ajd da vam okrečimo ovo, ne morate ništa da platite" ? nama niko ništa ne nudi da uradi besplatno ili predsednik kućnog saveta to vešto krije.

Posted

Nije u Pitanju Infostan nego Gradsko stambeno. To je novac koji se akumulira plaćanjem redovnog održavanja. 

Infostan ne prodaje usluge, on je naplatni servis za komunalne kuće.

Posted (edited)

Šta to znači? Da se račun za Infostan uvećava za neki iznos, pa se taj iznos onda vrati zgradi kroz neko kapitalno ulaganje?

Svaka zgrada koja ima skupštinu stanara ima i račun na kojem se nalazi novac od plaćanja redovnog održavanja (ako ga plaća, odnosno, ako je S. stanara sklopila ugovor o održavanju sa Gradskim stambenim).

Ako se radi neka popravka koja cenom prevazilazi ta sredstva, onda se, kroz račun Infostana, to posebno naplaćuje, odnosno, račun se uveća za stavku dodatnog održavanja pa se popravka plaća u mesečnim ratama. 

Edited by Bujodrag
Posted (edited)

bujodrag je tačno objasnio. ovih dana mi je moja predsednica rekla da imamo oko 90000 pa da smislimo da potrošimo nešto od toga za nešto.

ništa nam se nije kvarilo u zgradi a ja kroz infostan dajem 350 RSD mesečno.

ja lično bih ostavio te pare da čekaju da nešto crkne.

Edited by djordje geprat
Posted

Inače, aktivisti snsa koji su obilazili zgrade i nudili im popravke su u stvari nudili popravke od tih para. Kada ih je jedna doboroobaveštena predsednica skupštinezgrade pitala zašto to rade, odgovor je bio: ljudi ne znaju, šteta je da pare propadnu...

Posted

Ja lepo pricam vec godinama ljudima da je centralno grejanje sranje a svi me gledaju belo :fantom: etazno ili TA ili toplotna pumpa pa brate udri

i ja isto pričam. kada god se pomene moja namera da zamenim stan, moram da dodam BEZ centralnog grejanja.

mislim da je jedini način da trotoari budu čisti u beogradu taj da se u uplatnicama infostana uvede nova stavka sa par dinara po kvadratu. juče sam išao po vidikovcu, čije je zaduženje da čisti trotoar od velike trafostanice ka onoj crkvi (ili pijaci). ili, trotoar na novom beogradu od opštine do 6 kaplara?