Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

vidim da svi ovo dele ali ne kapiram

Mislio sam da si video gore objašnjenja: ispostavilo se da jedna od najglasnijih i najbezobraznijih botova zapravo radi u gradskoj upravi i vodi zvanični nalog grada.

U frci i nervozi je pomešala naloge pa je napisala šta je napisala sa zvaničnog naloga.

Grad se, naravno, još pravi mrtav sa objašnjenjem i izvinjenjem zbog ovoga.

Već tokom noći su krenule i neke podmetačine i montaže:

Posted

OK za bota ali ja ne kapiram sadržaj tvita. Da li je to odgovor na neko prethodno postavljeno pitanje? Šutanovac nešto pitao?

Posted (edited)

OK za bota ali ja ne kapiram sadržaj tvita. Da li je to odgovor na neko prethodno postavljeno pitanje? Šutanovac nešto pitao?

Demian (‏@dddemian26) je "isprovocirao" taj, uklonjen posle par minuta, tvit iz ove konverzacije:

Edited by Tale
Posted

Mislio sam da si video gore objašnjenja: ispostavilo se da jedna od najglasnijih i najbezobraznijih botova zapravo radi u gradskoj upravi i vodi zvanični nalog grada.

ko je to ?

Posted

meni samo jedna pojava nije jasna: taj bes gradjana zbog snega koji je padao, padao i zavejao grad. dovoljno dugo zivim u ovom gradu i ne pamtim da je ikada bilo drugacije, bez obzira ko je bio na vlasti u beogradu, savez komunista, cestiti sepeo, sps, ds u koaliciji sa sps, sns, uvek isto kada padne sneg

takodje mi nije jasan bes gradjana kada im neko pomene ciscenje snega sa trotoara ispred sopstvene kuce ili stambene zgrade za sta su zaduzeni kucni saveti. taj komunalni propis postoji u beogradu jos od vremena knezevine srbije i jos uvek je na snazi ali izgleda nikome vise ne pada na pamet da ga postuje.

naravno da ovo nije napisano u odbranu stetocina™ koje sada vladaju gradom, sinoc prolazim gradom da vidim kako sve to izgleda, ostao zavejano i njihovo mezimce, bivsi cvetni trg :lolol:

a najavljena strasna nepogoda sa ledenom kisom je danas zaista strasna :lolol:

Posted

U doba kneževine su bile drugačije ulice i kuće. Ovo sada sa obaveznim čišćenjem snega (i ledenica) ispred zgrade/radnje pod pretnjom kazne u gradovima je obično iživljavanje i svaljivanje komunalnih obaveza na drugog. Koliko čujem kućni saveti će biti odgovorni i za skupljanje lišća i održavanje travnjaka ispred zgrada?

Nego, bez šale, kako je to rešeno u drugim državama gde pada sneg? Ne mora isključivo da se poteže mrski "zapad" - kako je rešeno čišćenje snega sa trotoara i drugih javnih površina u Rusiji, Mađarskoj, Poljskoj, Norveškoj?  

Posted

U Rusiji postoje dvornici, plaćeni ljudi koji to rade zimi. A postoje i službe za čišćenje ulica u Moskvi npr. su dobro plaćene imaju goriva i sve je prohodno. U manjim mestima nije baš tako.

Posted

U doba kneževine su bile drugačije ulice i kuće. Ovo sada sa obaveznim čišćenjem snega (i ledenica) ispred zgrade/radnje pod pretnjom kazne u gradovima je obično iživljavanje i svaljivanje komunalnih obaveza na drugog. Koliko čujem kućni saveti će biti odgovorni i za skupljanje lišća i održavanje travnjaka ispred zgrada?

Nego, bez šale, kako je to rešeno u drugim državama gde pada sneg? Ne mora isključivo da se poteže mrski "zapad" - kako je rešeno čišćenje snega sa trotoara i drugih javnih površina u Rusiji, Mađarskoj, Poljskoj, Norveškoj?  

u doba kraljevine nisu bas bile toliko drugacije ulice i kuce u beogradu :P pa se taj komunalni propis itekako sprovodio :fantom:

i da, odlicno si pitanje postavio :)

Posted

meni samo jedna pojava nije jasna: taj bes gradjana zbog snega koji je padao, padao i zavejao grad. dovoljno dugo zivim u ovom gradu i ne pamtim da je ikada bilo drugacije, bez obzira ko je bio na vlasti u beogradu, savez komunista, cestiti sepeo, sps, ds u koaliciji sa sps, sns, uvek isto kada padne sneg

takodje mi nije jasan bes gradjana kada im neko pomene ciscenje snega sa trotoara ispred sopstvene kuce ili stambene zgrade za sta su zaduzeni kucni saveti. taj komunalni propis postoji u beogradu jos od vremena knezevine srbije i jos uvek je na snazi ali izgleda nikome vise ne pada na pamet da ga postuje.

naravno da ovo nije napisano u odbranu stetocina™ koje sada vladaju gradom, sinoc prolazim gradom da vidim kako sve to izgleda, ostao zavejano i njihovo mezimce, bivsi cvetni trg [emoji38]ol:

a najavljena strasna nepogoda sa ledenom kisom je danas zaista strasna [emoji38]ol:

Uzrok "besa" koji navodiš je prvenstveno poslovično laganje da su sve ekipe za čišćenje na terenu kada je u svim delovima grada očigledno da grtalica nema nigde.

To laganje je trajalo sve do Dnevnika 2 kada je Mali sa "kritizeri iz toplih soba" parolom i nekoliko grtalica za scenografiju koja su tek izlazila na ulice zapravo medijski svečano objavio početak čišćenja.

TT

Posted

Uzrok "besa" koji navodiš je prvenstveno poslovično laganje da su sve ekipe za čišćenje na terenu kada je u svim delovima grada očigledno da grtalica nema nigde.

To laganje je trajalo sve do Dnevnika 2 kada je Mali sa "kritizeri iz toplih soba" parolom i nekoliko grtalica za scenografiju koja su tek izlazila na ulice zapravo medijski svečano objavio početak čišćenja.

TT

pa kao i ovo grejanje shatro danju i nocu. skorije se nismo ovako smrzli u centralnom grejanju i savremenoj izolaciji. a nije bash da je bilo -200 :unsure:

samo larmaj dovoljno i sve ok. ako se neko buni, ti se dernjaj jache. i super.

Posted

pa kao i ovo grejanje shatro danju i nocu. skorije se nismo ovako smrzli u centralnom grejanju i savremenoj izolaciji. a nije bash da je bilo -200 :unsure:

samo larmaj dovoljno i sve ok. ako se neko buni, ti se dernjaj jache. i super.

Baš zbog tog grejanja sinoć stigla direktiva da se danas radi od kodkuće.

I taman sam se zaleteo posao/veš/ručak/ kad primetim da mi je osetno hladnije.

Majstori videli sunce i svega -5 do -1 danas i zavrnuli malo ventil.

TT

Posted

a u trendu disciplinovanja pucanstva nemanjem vode, i deo Autokomande sinoc par sati bio suhih cevi.

jbt ne mogu da prodju 3 nedelje a da nemamo bar jedno pucanje cevi.

Posted

Ja lepo pricam vec godinama ljudima da je centralno grejanje sranje a svi me gledaju belo :fantom: etazno ili TA ili toplotna pumpa pa brate udri