Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Podržavam ja Pontijakovu ideju u potpunosti :-) Dodao bih tu i zemunsku viševekovnu istorijsku teritoriju današnjeg Novog Beograda, koja nam je ničim izazvano oteta 1945. NBG je srce Zemuna!

to za atare zemuna dok je imao status grada, trebalo bi proveriti na starim kartama. nesto mi ostalo u secanju da je beograd 30ih godina proslog veka bio administrativna posebna zona, kako se ono kaze, distrikt, te je obuhvatao i delove sadasnjeg novog beograda a gde je tacno tada bila granica izmedju zemunskog i beogradskog atara, ne znam tacno, sto puta mi rekli i sto puta sam zaboravio. mada, mozda je bolje drzati se granica zemuna grada do 1918. godine

ionako od toga nema nista zbog batajnica-altina-busija sindroma, pre ce biti da ce oni organizovati referendum za pripapanje opsitne zemun republici srpskoj krajini :P

Da, to je pripadalo teritoriji Zemuna, npr naziv logora na Starom Sajmištu je bio Semlin Judenlager. Čak je pre rata na mestu današnjih Paviljona postojala kafana koja se zvala Novi Zemun.

e za ovo nisam siguran, tu je ustvari najveca nedoumica. kazem opet, beograd je 30ih godina proslog veka bio distrikt i koliko se secam teren gde je staro sajmiste je ulazilo u taj distrikt, moguce je da je sadasnja administrativna granica izmedju opstina novi beograd i zemun samo preslikana granica nekadasnjeg beogradskog distrikta ali nisam siguran. za okupacione nemacke vlasti, pa logicno je da su se oni drzali administrativnih granica koje su vazile do 1918

kako bilo, podrzavam ideju o statusu zemuna grada jer postujem zemun grad :)  ionako mislim lokalno i mrmljam nedeljama atasehir atasehir, to kada je beowl okacio fotke i dao informaciej kakav je to kraj grada u istanbulu :D dakle, mrmljam ja atasehir i mastam o zidu od 2 metra oko svog bloka sa mrgama cuvarima koji daju elektrosok svakom ko neovlasceno hoce da udje unutar bloka u kojem zivim. thajh, pusto tursko ne izbija iz coveka makar se vratio u novi beorgad ali sta fali atasehiru? nista. ops, ovo nije tema o istanbulu, pardoniram

Posted

Zatvoren "Polet" :cry:

Vala je i potrajalo :cry: .

Koliko sam u prolazu uspeo da vidim davili su ga poduze, cudi me da nije ubiven ranije.

Osim u mnogo cemu jedinstvenog Poleta, koliko znam ostao je jos samo Orasac; mislim na kafane pored kojih kad prodjes vecerom, osetis miris rostilja i u basti vidis ljude kako jedu.

Posted

pa to vi što se krećete samo po centru :p

Posted

pa to vi što se krećete samo po centru :P

indid. :nobles:

Posted

a devedesetih - girice iz Poleta

a šezdesetih - girice iz Poleta

a sedamdesetih - girice iz Poleta

a osamdesetih - girice iz Poleta

porodična, višegeneracijska kafana. kad imaš para, za stolom. kad nemaš, iz fišeka.

prvi roštilj sam pojela u belom bagremu, prvu ribu u poletu.

nema više ni bb ni poleta. nema ni mene. u beogradu.

poz

Posted

Moguce  :) , ali ni istrazivanje okolnog terena nije dalo bas neke rezultate: ne govorim o kvalitetu jela, toga naravno ima, govorim o atmosferi jedenja, onoj vecernjoj, rostiljskoj sa pripadajucim mirisom i tihim жamorom.

Uginuo je topciderski rejon, nema Kosute, ostali su, ako jesu, neki Savici ili sta ja znam, Hercegovina je bleda senka Skoplja, potez Zvezda, Mala astronomija  :wub: , Orac je poginuo, kafane po Cuburi takodje, Sokolac je sopstvena karikatura, Kalenic se nekako odrzava...

Hajduk mrtav, ceo Bulevar takodje, NBg po TBunaru gaji neke dvorisne establismane...

Posted

aj sad svi da obučete one krem mantile i da šetate gradom i da se pitate gde je sad vaš beograd, gde si sada ti a gde sam sada ja? možete da sretnete i bjelu™ pre svega 1 simbol bg ulica kome će taksi poprskati mantil pre nego što uđe u isti i kaže vozi i nemoj mi se izvinjavaš :fantom:

Posted

a šezdesetih - girice iz Poleta

a sedamdesetih - girice iz Poleta

a osamdesetih - girice iz Poleta

Sta je sa pedesetim?  :P

Le tout Beograd dolazio da vidi i proba ribu list i da se cudi cudu nevidjenom: limunu koji ide uz ribu umesto iskljucivo iz caj i bolest, daleko bilo.

Posted (edited)

aj sad svi da obučete one krem mantile i da šetate gradom i da se pitate gde je sad vaš beograd, gde si sada ti a gde sam sada ja? možete da sretnete i bjelu™ pre svega 1 simbol bg ulica kome će taksi poprskati mantil pre nego što uđe u isti i kaže vozi i nemoj mi se izvinjavaš :fantom:

Ti mali nemoj da si bezobrazan  :P

Ovo je hommage necemu sto tebe nece da snadje: da jedes deset s lukom, pijes hladan spricer od ruzice, sifoniran naravno, dok ti deca trce okolo i padaju i deru kolena po belom tucaniku.

A ti sedis sa gospodjom ladan ko spricer...

Edit: imaces, doduse, Beograd na vodi, sto jes-jes  :P

Edited by namenski
Posted

promuvaj se po Voždovcu ;)

Posted

što, bre, singere? mene stvarno nema u beogradu.

u ime starih vremena, kad budem išla s posla,svratiću u slastičaru na autobuskoj i uzeću jedan sladoled u kornetu iz aparata, prodotto d'italia 1976. lupa, trese, udara. al pravi gelato :P

ps. kad se uđe u taksi, i taksista pita: gde da vozim? kaže se: vozi u pičku materinu!

poz

Posted

:lol:

Jesam, onomad i ne znajuci zaglavio u Vojvode Stepe koja se renovira, jedva zivu glavu izvukao, potrajalo doduse.

Ali ono sto sam video u Kovacu ne ohrabruje.

Bilo je nesto na onom jezicku na samoj Autokomandi, izmedju V. Stepe i JNA, ne znam da li jos stoji.

Posted

Sta je sa pedesetim?  :P

Le tout Beograd dolazio da vidi i proba ribu list i da se cudi cudu nevidjenom: limunu koji ide uz ribu umesto iskljucivo iz caj i bolest, daleko bilo.

pedesetih su maman i tatan isli na sigranke  :nobles:

poz

Posted

Moguce  :) , ali ni istrazivanje okolnog terena nije dalo bas neke rezultate: ne govorim o kvalitetu jela, toga naravno ima, govorim o atmosferi jedenja, onoj vecernjoj, rostiljskoj sa pripadajucim mirisom i tihim жamorom.

Uginuo je topciderski rejon, nema Kosute, ostali su, ako jesu, neki Savici ili sta ja znam, Hercegovina je bleda senka Skoplja, potez Zvezda, Mala astronomija  :wub: , Orac je poginuo, kafane po Cuburi takodje, Sokolac je sopstvena karikatura, Kalenic se nekako odrzava...

Hajduk mrtav, ceo Bulevar takodje, NBg po TBunaru gaji neke dvorisne establismane...

http://www.youtube.com/watch?v=wuUrJ3iKKv8 

Posted

Auuuu, sad se setih, umrla Sestica pa je povampirili, onomad udjemo, sednemo, terasa, skockano, ono enterijer, mobilijar, konobar uniformisan, ljubazan, mi zaustili da narucimo, kaze da ne moze tako, nego udjes unutra, narucis, platis, pa ti on onda donese...

Mislio sam da je neki svetski trend, valjda je tako u celom razvijenom svetu, posle mi objasnili da se tako gazda stiti od konobara lopova i parazita...