Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Za mene je centar ako mozes za 15 minuta normalnim hodom stici do linije Knez-Terazije-Beogradjanka ...

Posted (edited)

Medni je problem sa ovim rezonom u tome što nisam bio ni u jednom velikom gradu sa tako strogim shvatanjem centra.

Edited by Грешни Василије
Posted (edited)

Pa kad se definisao pojam centra, Beograd nije bio veliki grad. Zato sada ispada da je centar Beograda jako mali u odnosu na sadasnji ceo grad. 

Razumem ja funkcionalnu potrebu da je centar grada Pancevacki most, ali meni to nikada nece biti centar... 

Edited by katodik
Posted

Vračar je centar Prljavograda, kao najprljaviji deo...

Posted

pa kada ti skorasnji dodjosi nikako da se nauce redu i cistoci, eeee da si video kakav je bio vracar 1910 gopdine....

:P

Posted

Drugaricina baka se svojevremeno udajom preselila sa Vracara na Lion i bila uzasno nesrecna sto je morala da se preseli na periferiju :D

i ja, kad sam se bez udaje preselio kod botanicke baste.

vaso, siso, stavi i 25. maj u centar

Posted

dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm.

centar se sa te strane završava negde kod braće stamenković. može hadži popovac, profesorska kolonija, ali ne i sd karaburma, bogoslovija ili vojno-geografski zavod. to je već ledina.

Posted

centar se sa te strane završava negde kod braće stamenković. može hadži popovac, profesorska kolonija, ali ne i sd karaburma, bogoslovija ili vojno-geografski zavod. to je već ledina.

Ruzveltova do Cvijiceve i posle Cvijiceva do DJ.DJakovica  MAX !

Posted

ova gracka prepucavanja su mi uvek bila jedan poseban gušt, kao šabanima sa sporta partizan - zvezda samo sa malo više stila :fantom:

Ceo grad je moj, uvek sam ga tako doživljavao. Lokalci nek se prepucavaju, zato će uvek ostati samo lokalci

Eh, što se mene tiče, moj grad je beskrajan. Iz toga sledi da mu je centar svuda.

^_^

Dakle, svi živimo u centru!

Posted

Centar Beograda je Malo Ratno Ostrvo

Posted

Evo ovako vidim centar grada.

228152.jpg

pa, to je samo malo proširen krug dvojke

Posted

Ceo grad je moj, uvek sam ga tako doživljavao.

+1

Posted

Ceo grad je moj, uvek sam ga tako doživljavao. Lokalci nek se prepucavaju, zato će uvek ostati samo lokalci

Dakle, svi živimo u centru!

Ma to je jedino i normalno al ima draži i u ovim peckanjima oko gradskih lokaliteta. Em ume da bude zabavno em "demostriraš" poznavanje grada ili učiš o njima. :)

Posted (edited)

krug dvojke

Edited by Bujodrag
Posted (edited)

au bokte. dodje mi da citam opet mamfordov grad u istoriji da nadjem neku dobru redefinicju pojma centra u gradu.

mislim, kako profesorska kolonija moze biti centar? je l svi zitelji grada hrle tamo? je l ima tamo nekih javnih sadrzaja za vecinu zitelja beograda? da li prirodno gradski put nanese putnika namernika u profesorsku koloniju? to jeste divna ambijentalna celina i jeste istorijski ostatak nekadasnje dobre vise srednje klase i elite nekadasnjeg obraznovnog sistema ali centar nije osim ako pod centrom podrazumevamo neku geografsku tacku na toliko i toliko metara udaljenu od zamisljene axis mundi zamsiljenog beograda kroz koju su u beograd dosli prvi pravi stari jedini autenticni beogradjani (ova definicija pravih beogradjana je sala naravno)

pojam centra je koliko geografski toliko i klasni pojam i ima neku svoju dinamiku u vremenu i pri tome pod klasama ne podrazumevam samo stanje racuna u bankama

Edited by Pontijak