Pontijak Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 pa centar grada u beogradu nije realna kategorija vec simbolicka i menja se kako kroz vreme kao i kroz percepciju razlicitih klasa
Amelija Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 Evo ovako vidim centar grada. oke, sad je sve jasno :) i slažem se, osim što bih ja secnula deo juga (kao što rekoh negde do Karađorđevog parka)
Singer Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 pa centar grada u beogradu nije realna kategorija vec simbolicka i menja se kako kroz vreme kao i kroz percepciju razlicitih klasa šćo bi značlo da će jednoga dana užim delom grada biti smatrana teritorija unutar obilaznice oko beograda
Аврам Гојић Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 oke, sad je sve jasno :) i slažem se, osim što bih ja secnula deo juga (kao što rekoh negde do Karađorđevog parka dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm.
Amelija Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 menja se kako kroz vreme ovo definitivno kada su moji baba i deda došli* u Beograd Voždovac je bio totalna seljana, a Trošarina je bila kraj sveta *aaa došli sram ih bilo!
Amelija Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm. hm ma može :) nego možda protestiram pošto mi nekako vuče da maltene i ja živim u centru a to ne može biti ama baš nikako
katodik Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm. Otkud sad ofkin stadion u centru? Meni ne ide....
nera Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 @ Vasa, to bi bilo i neko moje vidjenje centra trenutno. A šta da vam kažem, mi sa Fontane smo direktno bili vezani ka Zelenjaku... nači svaki je išao tamo sem 83 a njega vataš kad oćes do SKC-a bez da se šetaš. Eh 83-ka, ta linija mi je nekako i zivot obelezila, najveci deo zivota provedoh na jednom kraju, sad sam blizu drugog :)
Pontijak Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 (edited) ovo definitivno kada su moji baba i deda došli* u Beograd Voždovac je bio totalna seljana, a Trošarina je bila kraj sveta *aaa došli sram ih bilo! pa to. do 1904 godine vracar recimo je bio i administrativna seljana jer je tek te godine postao beogradska opstina iako je i pre te godine malo vise u smislu uzbrdo od danasnje slavije bilo bogme i skupih, kvalitetnih kuca. i onda prodje jedan vek i vracar postane opet seljana i to zahvaljujuci novim doseljenicima i njihovim novim zgradama i njihovim stilom zivota :P naravno salim se za ovo, i ti novi zitelji vracara misle za sebe da su nobles jer imaju para, skupe dobre automobile, granitne ploce na fasada zgrada itd. Edited July 22, 2014 by Pontijak
Singer Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 @ Vasa, to bi bilo i neko moje vidjenje centra trenutno. Eh 83-ka, ta linija mi je nekako i zivot obelezila, najveci deo zivota provedoh na jednom kraju, sad sam blizu drugog :) oprošteno ti je ako živiš u kući
nera Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 ovo definitivno kada su moji baba i deda došli* u Beograd Voždovac je bio totalna seljana, a Trošarina je bila kraj sveta *aaa došli sram ih bilo! Drugaricina baka se svojevremeno udajom preselila sa Vracara na Lion i bila uzasno nesrecna sto je morala da se preseli na periferiju :D
Аврам Гојић Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Otkud sad ofkin stadion u centru? Meni ne ide.... Pusti sad ofkin stadion, ja na ovo gledam funkcionalno, tu se stiču saobraćajnice koje vode iz predgrađa (Karaburma, Mirijevo), tu je Novo groblje u neposrednoj blizini, kao i gradska arterija, Ulica 29. novembra.
nera Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 oprošteno ti je ako živiš u kući Kuca je u rodnoj opstini, ovamo je stan nazalost, ali bih rado posedovala kucu u munzeu, negde blize reci ^_^
Singer Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Drugaricina baka se svojevremeno udajom preselila sa Vracara na Lion i bila uzasno nesrecna sto je morala da se preseli na periferiju :D Vračarce da pitaš sve van, popularno čara, je teška seljana periferija.
nera Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Vračarce da pitaš sve van, popularno čara, je teška seljana periferija. S tim sto je u vreme udadbe pomenute bake Lion realno bio periferija grada, da ne kazem neke kuce na smederevskom drumu. No, brzo smo napredovali. :D Zapravo, Beograd je strahovito izrastao i promenio se u poslednjih 150-tak godina i zanimljivo je pratiti tu pricu jer svaka generacija maltene ima potpuno drugaciju percepciju delova grada, njihovog polozaja i izgleda.
Recommended Posts