Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

pa centar grada u beogradu nije realna kategorija vec simbolicka i menja se kako kroz vreme kao i kroz percepciju razlicitih klasa

Posted

Evo ovako vidim centar grada.

oke, sad je sve jasno :)

i slažem se, osim što bih ja secnula deo juga (kao što rekoh negde do Karađorđevog parka)

Posted

pa centar grada u beogradu nije realna kategorija vec simbolicka i menja se kako kroz vreme kao i kroz percepciju razlicitih klasa

šćo bi značlo da će jednoga dana užim delom grada biti smatrana teritorija unutar obilaznice oko beograda

Posted

oke, sad je sve jasno :)

i slažem se, osim što bih ja secnula deo juga (kao što rekoh negde do Karađorđevog parka

dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm.

Posted

menja se kako kroz vreme

ovo definitivno

kada su moji baba i deda došli* u Beograd Voždovac je bio totalna seljana, a Trošarina je bila kraj sveta

*aaa došli sram ih bilo!

Posted

dakle pristaješ da uvrstim Bogosloviju u centar, ali ti smeta kraj Resavske? hm.

hm™

ma može :)

nego možda protestiram pošto mi nekako vuče da maltene i ja živim u centru a to ne može biti ama baš nikako

Posted

Otkud sad ofkin stadion u centru? Meni ne ide....  :lolol:

Posted

@ Vasa, to bi bilo i neko moje vidjenje centra trenutno.

A šta da vam kažem, mi sa Fontane smo direktno bili vezani ka Zelenjaku... nači svaki je išao tamo sem 83 a njega vataš kad oćes do SKC-a bez da se šetaš. :sleep:

Eh 83-ka, ta linija mi je nekako i zivot obelezila, najveci deo zivota provedoh na jednom kraju, sad sam blizu drugog :)

Posted (edited)

ovo definitivno

kada su moji baba i deda došli* u Beograd Voždovac je bio totalna seljana, a Trošarina je bila kraj sveta

*aaa došli sram ih bilo!

pa to. do 1904 godine vracar recimo je bio i administrativna seljana jer je tek te godine postao beogradska opstina iako je i pre te godine malo vise u smislu uzbrdo od danasnje slavije bilo bogme i skupih, kvalitetnih kuca. i onda prodje jedan vek i vracar postane opet seljana i to zahvaljujuci novim doseljenicima i njihovim novim zgradama i njihovim stilom zivota :P  naravno salim se za ovo, i ti novi zitelji vracara misle za sebe da su nobles jer imaju para, skupe dobre automobile, granitne ploce na fasada zgrada itd.

Edited by Pontijak
Posted

@ Vasa, to bi bilo i neko moje vidjenje centra trenutno.

Eh 83-ka, ta linija mi je nekako i zivot obelezila, najveci deo zivota provedoh na jednom kraju, sad sam blizu drugog :)

oprošteno ti je ako živiš u kući :sleep:

Posted

ovo definitivno

*aaa došli sram ih bilo!

Drugaricina baka se svojevremeno udajom preselila sa Vracara na Lion i bila uzasno nesrecna sto je morala da se preseli na periferiju :D

Posted

Otkud sad ofkin stadion u centru? Meni ne ide....  :lolol:

Pusti sad ofkin stadion, ja na ovo gledam funkcionalno, tu se stiču saobraćajnice koje vode iz predgrađa (Karaburma, Mirijevo), tu je Novo groblje u neposrednoj blizini, kao i gradska arterija, Ulica 29. novembra.

Posted

oprošteno ti je ako živiš u kući :sleep:

Kuca je u rodnoj opstini, ovamo je stan nazalost, ali bih rado posedovala kucu u munzeu, negde blize reci ^_^

Posted

Drugaricina baka se svojevremeno udajom preselila sa Vracara na Lion i bila uzasno nesrecna sto je morala da se preseli na periferiju :D

Vračarce™ da pitaš sve van, popularno čara, je teška seljana periferija.

Posted

Vračarce™ da pitaš sve van, popularno čara, je teška seljana periferija.

S tim sto je u vreme udadbe pomenute bake Lion realno bio periferija grada, da ne kazem neke kuce na smederevskom drumu. No, brzo smo napredovali. :D

Zapravo, Beograd je strahovito izrastao i promenio se u poslednjih 150-tak godina i zanimljivo je pratiti tu pricu jer svaka generacija maltene ima potpuno drugaciju percepciju delova grada, njihovog polozaja i izgleda.