Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ni Kalemgdan ... ?

Jel to ono za turiste? :huh:

Posted

Pa da, vama sa NBG je centar okretnica na zelenjaku, eventualno Terazije, sve sto je iza toga je terra incognita :P

ovo je samo delimično tačno.

ima nas dosta kojima je i zelenjak nepoznanica, a centar je Piramida, ranije Rodić ili je centar logično centar bloka.

Posted

Jel to ono za turiste? :huh:

Da park u samom centru Beograda van kruga dvojke koji posecuju domaci i turisti ...

Posted

ne pržite se, krug dvojke centar.

Ja Slaviju nikad nisam doživljavao kao centar grada.

malko si kontradiktoran :p

(znaš li kuda tačno prolazi dvojka?)

Posted

Da park u samom centru Beograda van kruga dvojke koji posecuju domaci i turisti ...

Aaaaa... imaš onaj prekoputa, doduše umemo povremeno da ga kontaminiramo al vrlo prijatan za koješta.

Nego, kako si povezao Kalemegdan i Slaviju, kao jednako udaljenu od Terazija? Ja samo kažem moj doživljaj za Slaviju što ne mora da ima veze ni sa čim.

et Hjorton

centar te rečenice je na JA, ne na realnom stanju stvari :fantom:

Posted

btw po meni je krug dvojke uži centar, a Voždovac* i slično širi centar

*mada je opet veliko pitanje gde tačno prestaje širi centar i počinje nešto drugo šta god

a ustvari, koga pa i zabole

Posted

a kakve sada veze ima jagodina sa centrom beograda? :Jova:

Posted

a vama sve preko mosta je druga vremenska zona i plaća se putarina

tbh, moja ekipa i ja smo odrasli u fazonu da je ceo grad naš grad a kako smo to uspeli ne znam... valjda nismo mnogo birali s kime ćemo se družiti niti nam je nešto bilo predaleko

Ja sam takoreci jedan veci izdajnik. Naime, Zvezadara mi rodna gruda, ali zbog baba i deda dobar deo detinjstva provedoh u 28. bloku i Zemun gornjem gradu (gde sad i zivim). Tako da ti pada teorija o inertnosti u vodu. Ja bas znadoh neke nbgradjanine kojima je sve posle Terazija neka tamo daleka i nepoznata teritorija. :D

ovo je samo delimično tačno.

ima nas dosta kojima je i zelenjak nepoznanica, a centar je Piramida, ranije Rodić ili je centar logično centar bloka.

Dobro, centar bloka/naselja je prvi centar, onda se krug siri dalje sa godinama.

Posted

Ja bas znadoh neke nbgradjanine kojima je sve posle Terazija neka tamo daleka i nepoznata teritorija. :D

O da, ovo pogotovo važi za kblo.

Posted

Na autoputu leži velika koncentracija upravnih zgrada i naravno bolnica, to je po definiciji downtown.

više sam mislila fizički, u smislu prostiranja

nekako mi taj autoput ide upravno na <uži> centar pa mi je neobičan kao granica

Posted

A šta da vam kažem, mi sa Fontane smo direktno bili vezani ka Zelenjaku... nači svaki je išao tamo sem 83 a njega vataš kad oćes do SKC-a bez da se šetaš. :sleep:

Posted

a novi beograd je seljana kako god da okreneš :P

Posted (edited)

Aaaaa... imaš onaj prekoputa, doduše umemo povremeno da ga kontaminiramo al vrlo prijatan za koješta.

Nego, kako si povezao Kalemegdan i Slaviju, kao jednako udaljenu od Terazija? Ja samo kažem moj doživljaj za Slaviju što ne mora da ima veze ni sa čim.

et Hjorton

Nisam uopste povezivao Slaviju i Kalemgdan , vec samo naveo jos jedan primer da krug dvojke prestavlja samo trasu tramvajske linije i nema veze sa realnim granicama uzeg centra grada ...

Edited by Geograf
Posted

Evo ovako vidim centar grada.

228152.jpg

Posted

a novi beograd je najbolja seljana koju bg ima da ponudi kako god da okreneš :P

ah :nobles:

doduše, ne bih ja upoznao toliko ostale delove grada (pogotovu centar) da su devojke uspevale da odole mom šarmu

/keksi