Tihajeza Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 to i ja pročitala jutros u "24 sata", našla ih na sedištu u busu. onda sam okrenula naslovnu stranu, reko da ne stoji tu od septembra prošle godine. ali su od danas :D
nera Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 kaze predsednik opstine zemun, da nije rentabilno da se sada postavlja pontonski most za lido, kada je kupalisna sezona vec na izmaku. :D u pravu je covek, ko je jos video ljude na plazi u avgustu... A je li objasnio zasto nije postavljen pre dva meseca ili to otpisujemo na poplave, kome to sada treba i sl.?
Geo Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 (edited) Zasto je normalan pesacki most (pasarela) do Lida , za sve gradske i opstinske vlasti " Mission Impossible" ? Zar to stvarno toliko kosta , da se od Tita sve do Bezveznjaka niko nije setio .... Edited July 17, 2014 by Geograf
Bujodrag Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Verovatno zato što nijedna vlast ne želi da učini išta za svoje gradjane, samo za sopstvene guzice.
Аврам Гојић Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 da bi se most isplatio, potrebno je da ispuni sledeće uslove: da bude dovoljno visok da ne ometa prolazak rekreativnih plovila, i da ne bude samo pešački tj. da omogući prilaz lakih dostavnih vozila. izgradnja mosta je medjusobno zavisna sa izgradnjom objekata na samom ostrvu, i bojim se da bi svaki vijabilni scenario izgradnje mosta vodio ka divljačkoj džentrifikaciji Lida. bolje je i da neke godine nema pontona, ima skeledžija i vozi za sitne pare. inače on je još pre mesec dana tvrdio da neće biti mosta ove godine, a ja sam mislio da je čiku obuzela ludačka nada koju je u svom umu pretvorio u fakt.
nera Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 ^ Slazem se sa prvim pasusom, za most bi vec trebala ozbiljnije konstrukcija i cak je i bolje da se ne hvataju tako necega. Ali, pontona nema vec drugu godinu i to nije lepo. Jeste, ima skela ali ima i nas koji volimo da prosetamo do Lida, bez da razmisljam koliko cu se zadrzati i kako cu se vratiti, a narocito mi nije ni zgodno a ni isplativo da svaki dan idem skelom do Lida (posto cu najverovatnije provesti odmor u Beogradu).
Аврам Гојић Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 (edited) Ponton bi trebalo postavljati svake godine, naravno, bilo bi dobro da se tu napravi dugoročni aranžman sa vojskom. mislio sam na to da je i ovo sada bolje od neke debilne intervencije koja bi uništila Lido. Edited July 17, 2014 by Грешни Василије
nera Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Ponton bi trebalo postavljati svake godine, naravno, bilo bi dobro da se tu napravi dugoročni aranžman sa vojskom. mislio sam na to da je i ovo sada bolje od neke debilne intervencije koja bi uništila Lido. Slazem se u potpunosti, samo gundjam usputno ^_^
Geo Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Znaci ako je samo za setace (i recimo bicikliste) to je prevelik luksuz ... Ne mogu ni da predpostavim o kojim se ciframa radi , zato sam i pitao ... p.s. Meni kada prelazim onaj ponton (posebno sa klincima) bas deluje nebezbedno i uopste mi se ne svidja kao neko trajno resenje ...
Аврам Гојић Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Jeste luksuz, nažalost. To je je nezgodan deo ogromne reke, u tome je kvaka. Tu je potrebna jako solidna i skupa gradnja.
Bujodrag Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 A grad nikako ne bi izgradio nešto što je neprofitabilno, nešto što je na korist samo gradjanima.
Кристофер Лумумбо Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Znaci ako je samo za setace (i recimo bicikliste) to je prevelik luksuz ... Ne mogu ni da predpostavim o kojim se ciframa radi , zato sam i pitao ... p.s. Meni kada prelazim onaj ponton (posebno sa klincima) bas deluje nebezbedno i uopste mi se ne svidja kao neko trajno resenje ... ma bezbedno je skroz, tp se pravi da prolaze oklopna vozila. video sam cak i cedaja kako prolazi z dzipom kada je bio onaj propali festival eho. vaso, jel znas sta se dogodilo sa tim festivalom? cuo sam da je organizator pobegao. imao je odlican rege stejdz na onoj plazi.
Geo Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 ma bezbedno je skroz, tp se pravi da prolaze oklopna vozila. video sam cak i cedaja kako prolazi z dzipom kada je bio onaj propali festival eho. vaso, jel znas sta se dogodilo sa tim festivalom? cuo sam da je organizator pobegao. imao je odlican rege stejdz na onoj plazi. Za tenk je naravno bezbedno , govorim o zastitnim ogradama za prelazak pesaka (dece)... po meni onaj mlitavi kanap bolje i da ne stoji , jer moze neko zesce da se zajebe ako se uhvati ili nedaj boze nasloni na to ...
katamaran Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 (edited) Kako bi meni legao pesacki most blok 45 - Ada negde preko Medjice Edited July 17, 2014 by katamaran
Аврам Гојић Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 (edited) vaso, jel znas sta se dogodilo sa tim festivalom? cuo sam da je organizator pobegao. imao je odlican rege stejdz na onoj plazi. Au mnogo je davno bilo. Ne znam da li znaš, ali je u Bosni 2004. održan još jedan Echo festival, ista ekipa ga pravila, ponovo našli neki lokalni gang da finansira, i ponovo su propali, naravno. lajnap je bio fantastičan, Vlado Georgiev, Sven Vath i Grejs Džons Pukli su stotine hiljada maraka i zapalili, isto kao u Beogradu. Inače dobro si me podsetio. Ova knjiga, koju je napisao jedan od organizatora Echo festivala, navodno sadrži izvanredno pikantne uvide u balkanski polusvet. Evo izvoda koji potpuno verno opisuje kriminalni ološ koji se tokom festivala iživljavao na posetiocima, terao devojke da se skidaju pred svima, oduzimao aspirine i sprej za komarce. Primetiti klinički odmak sa kojim Simpson opisuje svoj boravak, došao čovek u egzotičnu zemlju da namlati pare od divljaka i da posle pripoveda svoje vesele avanture. Everything seems obvious in hindsight, but we mostly make sense of life by looking forward. The present’s elusive. Whenever you think you’re on top of it, shit happens. As part of our contracts with artists, we’d been forced to hire a festival consultant. He charged a daily rate of five hundred pounds, in return for which he showered us with plans. Since my experience extended to flicking through his files, I left production to him and G, who supervised a ragtag local workforce. An assemblage of men wearing sandals had bodged up some bars, and Portaloos had appeared around the site, along with rusting crash barriers, a phalanx of which had been bolted onto turnstiles. These welded cages were feats of DIY, surpassed only by four letters on girders, which were pile-driven into the beach to greet our visitors, as welcoming as a mineshaft in the Congo. A shiny metal fence ranged round the perimeter, daubed with stickers hawking booze and cigarettes, and a giant inflatable Pepsi bottle dwarfed everything. All in all, preparations looked in hand. But on the final afternoon, something felt different. It was almost imperceptible at first, beguiled as I was by our four enormous stages, and the sheer implausibility of their erection. By self-directing force of human will, most of the site had pulled itself together. Yet amidst this familiar chaos, there was order. And it wasn’t being supplied by any of us. When we first met our heads of security, I’d laughed. The captain was squat and his partner squint, a Balkan Laurel and Hardy in t-shirts and combats. Had their neatly pressed attire not been black, they might have passed for hospital orderlies. Whatever martial prowess they possessed, it was softened by years of greasy meat and face cream. The boss had a camp nasal twang. I marveled that we’d be paying him seventy grand. His company’s principal business was alarms, for which Belgrade’s nouveau riche formed a captive market. Their homes were rigged with endless electronics. Guard work was only a sideline, as was something called ‘criminal investigation’. This was a popular boast in the private security sector, which took off when militias demobilized from Bosnia. For a fee, contractors found your missing car. Whether they’d stolen it first, you’d have to prove. Our outfit looked too slick for street-level scams. They had more gizmos than a spy shop in Mayfair, from closed circuit cameras and bugs to pump-action shotguns. To demonstrate their mastery of savagery, they lined up heavies in jump suits in a car park, and took turns to try and knife each other’s necks. Every assailant was wrestled to the tarmac, and reduced to tapping frantically for mercy. We were told that this shouldn’t be needed on the island. And since the firm came endorsed by the state, we acquiesced. When work on the island advanced, a couple of toughs took up residence in a prefab, from which they staked out the rest of the site to ward off thieves. Their stock of gear had steadily expanded, from walkie-talkie charger racks to searchlights. But serious military hardware stayed on the mainland. Their trailer hut was corporately anodyne, with computers, wall-mounted whiteboards and a fax. It even had strip lights. As the weeks went by, reinforcements had arrived, including two women, who were clad like their counterparts, with twists. Both wore a permanent pout and wet-look hair. They were Amazons on Diet Pepsi steroids. One was introduced as the boss’s wife, the other was said to specialize in massage. Several staff employed her skills. Now their number had massively increased. Black t-shirts swarmed the island like mosquitoes. Some were helping frogmen board a dinghy. Others patrolled the Danube on their jet skis. We clearly wouldn’t be troubled by waves of fence-hoppers. The fields were being swept with muzzled dogs. Their handlers wore boiler suits modeled on the police, complete with epaulettes and deltoid insignia. One guy was wielding a nightstick. The prefab took on the character of a barracks. Most new arrivals had buzz cuts. Half the vans onsite belonged to them, decked out in blue-and-white stripes with sirens on top: we were under assault from our own private army. Edited July 17, 2014 by Грешни Василије
Recommended Posts