namenski Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 hocu da kazem da bi valjalo da se neko u ovoj nasoj kasabi malo ozbiljnije bavi kulturom stanovanja njenih stanovnika (kad i ako nece oni sami) pa koji god oni bili i kakva god vlasnicka struktura bila. beograd po svom sadasnjem nacinu razvoja preti da postane jedna multi-milionska favela Mislim da si u pravu sto se Novog Beograda tice: vecina stambenih zgrada tamo je na isteku roka trajanja i zrela je za temeljno fasadiranje, obaska drugi radovi. Bila bi greska da se to radi stihijski u zavisnosti od raspolozenja i materijalnih mogucnosti vlasnika. Aj za boje, ali i ako se bude sarenilo to treba da bude uradjeno po nekom sistemu, ideji. Za ostale radove, narocito one koji se ticu fasada morao bi da postoji neki opsti plan, koncepcija. Ako krene kaludjericki nece nista da valja.
fonTelefon Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Sve u svemu kvadrat tamo ne vredi ni deo trazene cene.
katamaran Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 jebes bespravnu gradnju... ja bi poceo od malih stvari... "sakrivanja" klima uredjaja, standardizacije zastaklivanja terasa i ostailh otimanja prostora Ja bi od jos manjih. Doveo bih u red bandu (pre svega splavovi) koja hiljadama ljudi ne da mira.
fonTelefon Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Kad sazidaju Beograd na vodi i ulju svi ce splavovi postovati red za nocno knjavanje.
harper lee Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Kad sazidaju Beograd na vodi i ulju svi ce splavovi postovati red za nocno kuvanje.
đorđe geprat Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 mislim da je beogradu potrebna gradska policija, pod upravom organa grada. da to budu de fakto redarstvenici, sa poslom da obezbede komunalni red kontrolišu saobraćaj i sprovedu zakon. za kriminal da bude zadužem MUP, za terorizam i banditizam žandarmerija. nekada davno, imali smo "kvartovskog" policajca. inače, mislim da je srbija u takvom stanju da nad svakim srbinom (i ostalima) treba nad glavom da bude policajac a nad ovim još jedan (recimo uvezeni)
Ryan Franco Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Ne znam da li se pisalo ali zgrada GeoZavdoa je restauracijom ostala bez šalter sale. Ostaje nejasno je li sala demontirana ili razvaljena. "Stručna" javnost na BeoBuildu je oduševljenja. Kažu "svetsko, a naše". Jedva čekam da počnu da divljaju oko štajge.
teacher Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Ne znam da li se pisalo ali zgrada GeoZavdoa je restauracijom ostala bez šalter sale. Ostaje nejasno je li sala demontirana ili razvaljena. "Stručna" javnost na BeoBuildu je oduševljenja. Kažu "svetsko, a naše". Jedva čekam da počnu da divljaju oko štajge. zašto ste nervozni gdine mekejb?
Jimmy Kowalski Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Ne znam da li se pisalo ali zgrada GeoZavdoa je restauracijom ostala bez šalter sale. Ostaje nejasno je li sala demontirana ili razvaljena. "Stručna" javnost na BeoBuildu je oduševljenja. Kažu "svetsko, a naše". ovo prvo..
pacey defender Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 (edited) Hamlete, da li se komunalna policija formira samo u gradovima, a ne u opštinama?Čitam Zakon o komunalnoj policiji. Srbija ima 20 gradova ako se ne varam (nalazim različite podatke, od 20 do 24 uključujući i Prištinu). Da li imamo isti broj komunalnih policija? Kosjerić nema komunalnu policiju a Valjevo ima? Edited June 9, 2014 by pacey defender
Ryan Franco Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 (edited) ovo prvo.. to je onda odlična vest. ja sam isprva sumnjao u informacije da je sala počišćena ali onda sam video fotke gde su oni mermerni blokovi praktično izrezani te sam pomislio da je ipak tačno da je uništeno. Edited June 9, 2014 by McCabe
Takeshi Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Komisija za planove Skupštine grada Beograda oglasila je javni uvid u Nacrt izmena i dopuna Generalnog plana Beograda 2021. Javni uvid obaviće se u prostorijama Gradske uprave grada Beograda, 27. marta br. 43-45 (u suterenu), od danas do 9. jula, svakog radnog dana od 9 do 18 časova. Novim dokumentom se predviđa brisanje dela u kojem se navodi da teritorija Savskog amfiteatra i dela Novog Beograda preko reke početnoj fazi rešavaju putem međunarodnog konkursa. Briše se i deo u kome se napominje da visina objekata može biti do 5 spratova jer se područje nalazi u zoni zaštićenih vizura. Takođe, predviđeno je izostavljanje dela koji govori o rekonstrukciji Karađorđeve ulice i delova grada uz Brankov most koji su navedeni kao potencijalno dobre lokacije za sadržaje javne namene od nacionalog značaja (na primer opera). Izmenom je predviđena i mogućnost nove preparcelacije zemljišta i izgradnja novih saobraćajnica.
Recommended Posts