Tuesday at 12:105 days On 16. 4. 2025. at 8:22, napadaj said:Mongoloidi su promenili naziv Savske ulice i sad je to Bulevar kralja Aleksandra I Karađorđevića.To je sada treći Bulevar nekog Karađorđevića?
Tuesday at 12:185 days Drugi, Bulevar kralja Aleksandra je zapravo Obrenovićev. Nisam imao pojma do pre neki dan.
Tuesday at 18:425 days Покрио је Гангула сад и све Карађорђевиће:КарађорђеваБул кнеза АклександраКраља Петраи сада Бул краља Александра КарађорђевићаОбреновићи су ту:Кнеза МилошаКраља МиланаКнеза МихаилаБул краља АлександраОд жена Обреновићки:Краљице НаталијеКнегиње ЉубицеОд Карађорђевићки:Краљице МаријеКнегиње ЗоркеЕто лима час историје, нисан никог заборавија ваљда.А од Гангулиних имбецилних идеја типа да шутне Тита из куће цвећа или да нови мост назове Српски мост ову ћемо још и најлакше да преживимо чини ми се.
Tuesday at 18:545 days 6 hours ago, napadaj said:Drugi, Bulevar kralja Aleksandra je zapravo Obrenovićev. Nisam imao pojma do pre neki dan.I to za života.Улица је 1896. године добила назив по краљу Александру Обреновићу, убијеном 1903. године.https://sr.wikipedia.org/wiki/Булевар_краља_Александра_(Београд)
Tuesday at 20:285 days Aleksandar Karadjordjevic vec ima i obalu. Nedavno je i knez Pavle dobio ulicu. Cini mi se da Petar II za sada nema nista, kao ni prvi knez Мilan Obrenovic
Tuesday at 21:235 days Да види стварно, неки прцвољак у Земуну је сада Кнеза Павла Карађорђевића. Гугл каже да и нека нова улица у бнв носи име Драге Обреновић.Гугл мапе иначе не јебу те промене, тамо годинама стоји старо име, тако да Савска може да одахне још неко време.
Wednesday at 08:574 days On 27.3.2025. at 13:25, kronostime said:Onaj ko nije probao pljesku i jedini dodatak luk i tucana paprika "onomad" u Balkanskoj - bele plocice, red na ulici do Narodnog Fronta porodilista, svi mirno cekaju...... i svi dobiju kvalitet koji cekaju.... e, taj nije ziveo u ovom gradu tih godina.Da ne pricamo o tome kako se krao jogurt, onaj PKB trouglasti, u onom prolazu ispred Filozofskohg fakulteta ka Studentskom trgu - ne treba ti nista vise uz to dok ides ka Trgu Republike da cekas nocni prevoz ka kuci.Ako ga i ne docekas - picis ulicama ka kuci i kupujes usput hranu, e, to je sto ove mladje generacije teko da ce dozive. Na zalost!kajmak je bio obavezan - kajmak, tucana i luk.sad red do porodilišta, to je kapiram neka pesnička sloboda. ima barem 200m dotle, toliki red nikada nije bio. bude desetak ljudi i to je to, svakako su jedno vreme bili najbolji.
Wednesday at 09:364 days 13 hours ago, Delija67 said:Aleksandar Karadjordjevic vec ima i obalu. Nedavno je i knez Pavle dobio ulicu. Cini mi se da Petar II za sada nema nista, kao ni prvi knez Мilan ObrenovicPosle njih kreću na kućne ljubimce. Jbg, kad Krcun nije valjao...
Saturday at 09:591 day Tokom izvođenja radova na tramvajskim šinama i kontaktnoj mreži u Karađorđevoj ulici, od 26. aprila do 3. avgusta, biće zatvorena za saobraćaj na delu od zone raskrsnice sa Zemunskim putem do kružnog toka kod Geozavoda.
Yesterday at 01:141 day On 22. 4. 2025. at 20:42, johan nagel said:Покрио је Гангула сад и све Карађорђевиће:КарађорђеваБул кнеза АклександраКраља Петраи сада Бул краља Александра КарађорђевићаОбреновићи су ту:Кнеза МилошаКраља МиланаКнеза МихаилаБул краља АлександраОд жена Обреновићки:Краљице НаталијеКнегиње ЉубицеОд Карађорђевићки:Краљице МаријеКнегиње ЗоркеЕто лима час историје, нисан никог заборавија ваљда.А од Гангулиних имбецилних идеја типа да шутне Тита из куће цвећа или да нови мост назове Српски мост ову ћемо још и најлакше да преживимо чини ми се.Baba VišnjinaGospodar JovanovaGospodar Jevremova
14 hours ago14 hr On 22. 4. 2025. at 20:42, johan nagel said:Покрио је Гангула сад и све Карађорђевиће:КарађорђеваБул кнеза АклександраКраља Петраи сада Бул краља Александра КарађорђевићаОбреновићи су ту:Кнеза МилошаКраља МиланаКнеза МихаилаБул краља АлександраОд жена Обреновићки:Краљице НаталијеКнегиње ЉубицеОд Карађорђевићки:Краљице МаријеКнегиње ЗоркеЕто лима час историје, нисан никог заборавија ваљда.А од Гангулиних имбецилних идеја типа да шутне Тита из куће цвећа или да нови мост назове Српски мост ову ћемо још и најлакше да преживимо чини ми се.ovde kod mene u rakovici ima i kneginja (ili kraljica) ana. čija li je?edit: a tu na vračaru je i baba višnja. Edited 14 hours ago14 hr by đorđe geprat
14 hours ago14 hr У Раковици има краљице Јелене, то је ваљда Јелена Анжујска, жена Уроша I, дакле 13. век.Краљице Ане има на Бањици код Вма, гугл каже да је то жена Стефана Првовенчаног, мајка Уроша I, Ана ДандолоДакле немају везе с ове две династије