Jump to content

Beograd

Featured Replies

On 16. 4. 2025. at 8:22, napadaj said:

Mongoloidi su promenili naziv Savske ulice i sad je to Bulevar kralja Aleksandra I Karađorđevića.

To je sada treći Bulevar nekog Karađorđevića?

Drugi, Bulevar kralja Aleksandra je zapravo Obrenovićev. Nisam imao pojma do pre neki dan.

Покрио је Гангула сад и све Карађорђевиће:

Карађорђева

Бул кнеза Аклександра

Краља Петра

и сада Бул краља Александра Карађорђевића

Обреновићи су ту:

Кнеза Милоша

Краља Милана

Кнеза Михаила

Бул краља Александра

Од жена Обреновићки:

Краљице Наталије

Кнегиње Љубице

Од Карађорђевићки:

Краљице Марије

Кнегиње Зорке

Ето лима час историје, нисан никог заборавија ваљда.

А од Гангулиних имбецилних идеја типа да шутне Тита из куће цвећа или да нови мост назове Српски мост ову ћемо још и најлакше да преживимо чини ми се.

Aleksandar Karadjordjevic vec ima i obalu. Nedavno je i knez Pavle dobio ulicu. Cini mi se da Petar II za sada nema nista, kao ni prvi knez Мilan Obrenovic

Да види стварно, неки прцвољак у Земуну је сада Кнеза Павла Карађорђевића. Гугл каже да и нека нова улица у бнв носи име Драге Обреновић.

Гугл мапе иначе не јебу те промене, тамо годинама стоји старо име, тако да Савска може да одахне још неко време.

plan plus je revnosniji sa izmenama, ali je i tamo mi dalje Savska

Jandeks implementirao promenu. Znam jer je Palata pravde promenila adresu

On 27.3.2025. at 13:25, kronostime said:

Onaj ko nije probao pljesku i jedini dodatak luk i tucana paprika "onomad" u Balkanskoj - bele plocice, red na ulici do Narodnog Fronta porodilista, svi mirno cekaju...... i svi dobiju kvalitet koji cekaju.... e, taj nije ziveo u ovom gradu tih godina.

Da ne pricamo o tome kako se krao jogurt, onaj PKB trouglasti, u onom prolazu ispred Filozofskohg fakulteta ka Studentskom trgu - ne treba ti nista vise uz to dok ides ka Trgu Republike da cekas nocni prevoz ka kuci.

Ako ga i ne docekas - picis ulicama ka kuci i kupujes usput hranu, e, to je sto ove mladje generacije teko da ce dozive. Na zalost!

kajmak je bio obavezan - kajmak, tucana i luk.

sad red do porodilišta, to je kapiram neka pesnička sloboda. ima barem 200m dotle, toliki red nikada nije bio. bude desetak ljudi i to je to, svakako su jedno vreme bili najbolji.

13 hours ago, Delija67 said:

Aleksandar Karadjordjevic vec ima i obalu. Nedavno je i knez Pavle dobio ulicu. Cini mi se da Petar II za sada nema nista, kao ni prvi knez Мilan Obrenovic

Posle njih kreću na kućne ljubimce. Jbg, kad Krcun nije valjao...

Tokom izvođenja radova na tramvajskim šinama i kontaktnoj mreži u Karađorđevoj ulici, od 26. aprila do 3. avgusta, biće zatvorena za saobraćaj na delu od zone raskrsnice sa Zemunskim putem do kružnog toka kod Geozavoda.

On 22. 4. 2025. at 20:42, johan nagel said:

Карађорђева

Бул кнеза Аклександра

Краља Петра

Обреновићи су ту:

Кнеза Милоша

Краља Милана

Кнеза Михаила

Бул краља Александра

Од жена Обреновићки:

Краљице Наталије

Кнегиње Љубице

Од Карађорђевићки:

Краљице Марије

Кнегиње Зорке

А од Гангулиних имбецилних идеја типа да шутне Тита из куће цвећа или да нови мост назове Српски мост ову ћемо још и најлакше да преживимо чини ми се.

Baba Višnjina

Gospodar Jovanova

Gospodar Jevremova

On 22. 4. 2025. at 20:42, johan nagel said:

Карађорђева

Бул кнеза Аклександра

Краља Петра

Обреновићи су ту:

Кнеза Милоша

Краља Милана

Кнеза Михаила

Бул краља Александра

Од жена Обреновићки:

Краљице Наталије

Кнегиње Љубице

Од Карађорђевићки:

Краљице Марије

Кнегиње Зорке

ovde kod mene u rakovici ima i kneginja (ili kraljica) ana. čija li je?

edit: a tu na vračaru je i baba višnja.

Edited by đorđe geprat

У Раковици има краљице Јелене, то је ваљда Јелена Анжујска, жена Уроша I, дакле 13. век.

Краљице Ане има на Бањици код Вма, гугл каже да је то жена Стефана Првовенчаног, мајка Уроша I, Ана Дандоло

Дакле немају везе с ове две династије