le petit nicolas Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago u vezi s mostom. licno mi se nikad nije svidjao, nekako strokavozelena gvozdjurija, vecito zardjao i propao. ali. njegov manjak se, koliko mi kazu jer nisam mnogo u bgd., mnogo oseca. ko moze da ukine jedan, dok nije napravio drugi most? stari most ima i nematerijalni znacaj. pa, jedan covek je bio spreman da pogine da se sacuva, da... znamo svi dalje. sto odsto sam za to da neki buduci most nosi secanje na ovaj (slicno lukovima na fasadi zgrade na mestu utenzilije), zajedno sa spomen-plocom zahvalnosti gradjaninu zaricu. poz
Venom Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Trola u Cirihu. Osim par linija trola, gradski saobraćaj baziran na tramvajima i ne vidim da im nešto fali. Najbolji gradski prevoz na svijet. Najbolje je kad se desi negde havarija pa maltene u real timeu promene trase i iskoči ti obaveštenje da recimo tramvaj vozi drugim putem jer je ta i ta ulica blokirana. Jako je ovo kad Gangula krene da kreativno objašnjava zašto je doneo "racionalnu" odluku, a objašnjenje najgluplje moguće. Odmah znaš da nešto krade, a on misli al sam ih zajeb'o. Sirovina i buzdovančina. 1 3
cedo Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: grešan sam, al svaki fotograf čak i amater će me razumeti hiljadama puta sam proklinjao trolejbuske mreže koje su onemogućavale iole pristojnu street fotografiju zaista ne vidim problem da se umesto trolejbusa istom trasom obraćaju električni autobusi na stranu, ako je ikako moguće, gangula i radikali jesu li svi drugi autobusi elektricni
cedo Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago poenta mi je, zasto bi menjao trole ako nisi zamenio autobuse
Venom Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) Inače iako puno švajcarskih starih i doniranih tramvaja vozi u Beogradu (tj makar su vozili, moguće da je Gangula i to uklonio), u Cirihu voze regularno i dosta stari modeli, kao ovaj dole. Vidim na wiki da se proizvodio od 1976 do 1992. Ako radi, zašto bi ga bacali. Osim korupcije jeli. Edited 11 hours ago by Venom 1 1
Shan Jan Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 hours ago, johan nagel said: Већи проблем од овог конкретног питања је то што Гангула ради шта год хоће буквално, како му дуне тако спроведе неку своју фикс-идеју, нема никога да га заузда мало, у фазону стани царе није ово твоја прћија.. Мада пресликану ствар имамо и на државном нивоу тако да.. To je sustina. Mi se lupamo po celu sto Gangula ima te fiks ideje ala prefarbavanje autobusa, menjanje nacina naplate karata, sad ukidanja trola, eno i izbacivanje laste, dinamicki™ red voznje... Sve je to da se neko ugradi, tako je prosto. Zivot u gradu postaje sve gori a budzet sve prazniji. 1
Zabalujev Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Bila je ta priča o ukidanju trola davno, mislim da je još bio Mali-Vesić dvojac aktuelan. Da li ima elektro biuseva koji mogu da izguraju trase koje sada drže trole i da se pune na kraju smene, ne znam, tada ih verovatno nije bilo, ta tehnika jeste jako napredovala,bali mi se odoka čini da su trole jeftinije i za nabavku i održavanje. Šapić je izgleda očajan pa prihvata svaku ideju iz fioke samo da se vidi da se nešto radi.
Downforce Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Trole su odletele zbog pogona na Dorcolu. Mora da se gradi tu. Ne trazite neko dublje znacenje od toga posto ga nema. 7 2
Sammael Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 6 hours ago, Venom said: Inače iako puno švajcarskih starih i doniranih tramvaja vozi u Beogradu (tj makar su vozili, moguće da je Gangula i to uklonio), u Cirihu voze regularno i dosta stari modeli, kao ovaj dole. Vidim na wiki da se proizvodio od 1976 do 1992. Ako radi, zašto bi ga bacali. Osim korupcije jeli. Uglavnom su ruinirani u poslednjih 10 godina. I španski CAFovi su u lošem stanju. Prosto, ne održava se. 1
Recommended Posts