Eleniko Posted November 1 Share Posted November 1 taj most je odvratan po svakom parametru tamo se cepaju gume, mimoilazi sa teskim vozilima i autobusima bicikli i pesaci nikako tuda tako da je ok da ga sklone negde, makar i na ostrvo - isto potez umirivanja raje ne znam sta je falilo jerusalimu kad su gradili kalatravin most. 1 Link to comment
bejzbolka Posted November 1 Share Posted November 1 1 hour ago, Eleniko said: taj most je odvratan po svakom parametru tamo se cepaju gume, mimoilazi sa teskim vozilima i autobusima bicikli i pesaci nikako tuda tako da je ok da ga sklone negde, makar i na ostrvo - isto potez umirivanja raje ne znam sta je falilo jerusalimu kad su gradili kalatravin most. Ni meni nije jasno toliko kukanje za ovim mostom. Već godinama ga izbegavam, jer ne bih da mi otpadne točak u nekom od mnogobrojnih kratera. Ako je nešto trebalo sprečavati to je gradnja BnV. To je zauvek uništilo sliku grada. Ovo rušenje mosta i sve što će se dalje dešavati su samo posledice onog rugla koje je izgrađeno i tek će da se gradi. Planira se proširenje BnV maltene do Ade, niko se ne buni, a uhvatili se za ovaj most koji Beogradu donosi minimalno i infrastrukturno i arhitektonski. 3 Link to comment
pbg12345 Posted November 1 Share Posted November 1 apsolutno 1 most manje vise, ionako nije ni za kurac bio najvaznije u ovom trenutko je da ova beogradska vlast nema legitimitet za ovo sto rade od beograda i srbije cemo lako 1 Link to comment
Mel Posted November 1 Share Posted November 1 2 hours ago, bejzbolka said: Ni meni nije jasno toliko kukanje za ovim mostom. Već godinama ga izbegavam, jer ne bih da mi otpadne točak u nekom od mnogobrojnih kratera. Ako je nešto trebalo sprečavati to je gradnja BnV. To je zauvek uništilo sliku grada. Ovo rušenje mosta i sve što će se dalje dešavati su samo posledice onog rugla koje je izgrađeno i tek će da se gradi. Planira se proširenje BnV maltene do Ade, niko se ne buni, a uhvatili se za ovaj most koji Beogradu donosi minimalno i infrastrukturno i arhitektonski. Pa to nije do mosta nego do onoga ko je sastrugao asfalt i drzi ga tako da bi se narod odvikao da tuda prelazi. Jer su smislili da uzmu pare i na to. Evo stajala im je stanica dva puna meseca. Da vidimo most koliko ce. 8 1 Link to comment
Mr.Mxyzptlk Posted November 1 Share Posted November 1 meni je taj most najlepsi u beogradu, ali nije za saobracaj odavno namerno je zapusten, a to ne treba da opravdava njegovo rusenje. jebemu, rusis most tek ako je opasan za ljude. sto ovaj most nije. a ima i druga stvar, a to je da iritira bilo sta sto ovi nesposobnjakovici hoce da rade, sve i da imaju dobru nameru 3 Link to comment
le petit nicolas Posted November 1 Share Posted November 1 (edited) licno nisam poginula za tom, kao ni jednom, gvozdjurijom. ali. ne mozes da ukines 1 most, ako nemas drugi nekakav prelaz preko reke. ionako ih je smesno malo. poz Edited November 1 by le petit nicolas 5 Link to comment
bejzbolka Posted November 1 Share Posted November 1 2 hours ago, Mel said: Pa to nije do mosta nego do onoga ko je sastrugao asfalt i drzi ga tako da bi se narod odvikao da tuda prelazi. Jer su smislili da uzmu pare i na to. Evo stajala im je stanica dva puna meseca. Da vidimo most koliko ce. Beograd je davno prerastao taj most. Most je na odličnom mestu i uprkos tome što je raspad ima veliku frekvenciju. Veliki broj vozila prelazi svakog dana preko njega i bile bi potrebne stalne rekonstrukcije da bi se održao ovakav kakav je. Ako se ne varam most je temeljno rekonstruisan negde 2007-2008 godine, ali je već posle par godina opet bio raspad. Nisam neki saobraćajni stručnjak, ali mislim da je tu potreban neki širi i masivniji most. Za neki drugi koji bi bio pored ovog nema mesta, jer je ona skaradnost od BnV zauzela celu obalu, što je i najveći problem Beograda trenutno. 1 Link to comment
Zabalujev Posted November 2 Share Posted November 2 Most je stradao zato što tramvaji tandrču ljudima u BNV ispod terasa i to je sve. Koliko sam zapamtio od raznih priča urbanista zadnjih par decenija, nekada je bio u planu most u produžetku Nemanjine, što bi sigurno rešilo i auto i moto saobraćaj koji ide preko ovog mosta. Naravno, zbog BNV nema ništa ni od toga. Ovaj most je mogao da se rekonstruiše, pretvori u pešačko-biciklistički, šta god, izgradi nov, svejedno,ali pre toga naći dobru alternativu za njega. Kao i za železničku i autobusku stanicu, uostalom, a vidimo kako ke to ispalo. 6 Link to comment
le petit nicolas Posted November 2 Share Posted November 2 tramvajska veza stari-novi bgd se svela na adski most. preko prece - naokolo blize. poz 1 Link to comment
zorglub Posted November 2 Share Posted November 2 4 hours ago, Zabalujev said: nekada je bio u planu most u produžetku Nemanjine Preko železničke? Link to comment
Zabalujev Posted November 2 Share Posted November 2 Da, tako je. Železnička je svakako bila planirana za selidbu na Prokop ali je tu bilo mnogo toga još. Valjda onaj famozni plan iz sedamdesetih. https://youtu.be/VVJs4YShKqM?si=1uVDR8n57mFtl0Dm RTS trezor je ovo emitovao više puta, plus ona emisija gde urbanisti na maketama objašnjavaju probleme razvoja grada. 1 Link to comment
bejzbolka Posted November 2 Share Posted November 2 (edited) Trebalo je praviti most ovuda. Jedini logičan smer. Međutim, kvadrati stambenog prostora su bitniji. Čak ni sam Bnv ne bi bio smetnja, da je kula pomerena par stotina metara levo ili desno. Edited November 2 by bejzbolka 6 Link to comment
đorđe geprat Posted November 4 Share Posted November 4 mislim da šapić ne zna šta je SKOJ. da zna promenio bi naziv naselja. 1 1 Link to comment
Arkadija Posted Friday at 07:13 Share Posted Friday at 07:13 Rekla bih da je svaki direktor iz sns-a, u svetlu događaja u Novom Sadu, dobio depešu u kojoj mu se naređuje da proveri stanje objekta za koji je odgovoran. Ovo je, inače, zgrada u kojoj je Zaštitnik građana. Dok je na toj funkciji bio Saša Janković, pred kraj mandata, počeli su neki radovi na fasadi, koja je tada " sljuštena", tj izlupali su sve delove koji su visili, bili skloni padu . Međutim, ubrzo je njemu istekao mandat i tu je došao Pašalić i od tada fasada nije pipnuta. Veća oštećenja fasade su pri vrhu zgrade, najverovatnije zbog lošeg krova i sistema oluka. 3 Link to comment
Milosh76 Posted Friday at 15:49 Share Posted Friday at 15:49 Stanica Vukov spomenik se bas raspada Link to comment
Recommended Posts